"Daimler" se delistează de la Bursa din New York

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2010

"Daimler" AG, al doilea producător mondial de autoturisme de lux, se va delista de la Bursa din New York, după o prezenţă de 16 ani pe piaţa americană. Motivele acestei măsuri sunt reducerea costurilor şi volumul redus de tranzacţii cu titlurile companiei germane.

"Daimler" a înştiinţat New York Stock Exchange la finele săptămânii trecute în legătură cu intenţia de delistare.

"Daimler" este a doua companie germană majoră care a anunţat, în ultimele săptămâni, că se retrage de la Bursa din New York. La data de 21 aprilie, "Deutsche Telekom" AG, cea mai mare societate de telefonie din Germania, anunţa că intenţionează să-şi delis­teze ADR-urile de la New York Stock Exchange, în vederea reducerii costurilor şi pentru simplificarea raportărilor financiare.

Acţiunile "Daimler" au fost tranzacţionate pentru prima oară la New York în data de 5 octombrie 1993. La Frankfurt, valoarea unui titlu al companiei germane este de peste 40 de euro, la fel şi la New York (echivalent în dolari).

"Volumul tranzacţiilor cu titluri < Daimler > a fost redus, în mod consecvent, reprezentând mai puţin de 5% din totalul transferurilor din ultimele 12 luni", a anunţat compania. Volumul de tranzacţii cu acţiuni "Daimler" la New York a fost, în medie, de 582.000 de titluri zilnic, în ultimul an, comparativ cu 6,42 milioane pe piaţa electronică Xetra din Germania. Acţiunile "Daimler" sunt listate şi pe piaţa din Stüttgart.

Delistarea "Daimler" nu înseamnă retragerea companiei de pe piaţa SUA, unde aceasta a obţinut 21% din cifra vânzărilor pe 2009, care a însumat 78,9 miliarde de euro.

KAMAZ va distribui maşinile "Daimler" în Rusia

"Daimler" va lansa pe piaţa din Rusia, în perioada septembrie-octombrie, autovehiculele produse în această ţară. Vânzarea se va face prin intermediul lanţului de dea­leri KAMAZ, din care "Daimler" controlează 11%, anunţă Elena Milinova, director în cadrul KAMAZ.

În prezent, KAMAZ şi "Daimler" poartă discuţii privind organizarea vânzărilor.

KAMAZ este al 11-lea producător de camioane din lume şi al optulea de motoare diesel. Compania are 96 de fabrici în Rusia, Polonia, Kazahstan, Azerbaidjan, Vietnam şi Etiopia.

KAMAZ produce peste 30 de modele de camioane, remorci, autobuze, tractoare şi piese de rezervă. Compania mai fabrică motoare, baterii auto şi componente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb