Damen Shipyards Mangalia semnează un nou contract de reparare a navelor şi livrează primele două noduri de ancorare conductori din proiectul Neptun Deep

A.F.
Comunicate de presă / 14 octombrie

Damen Shipyards Mangalia semnează un nou contract de reparare a navelor şi livrează primele două noduri de ancorare conductori din proiectul Neptun Deep

Damen Shipyards Mangalia (DSMa) anunţă semnarea unui nou contract de reparare nave, un tanker de ţiţei pentru "M/T Nusa Merdeka" şi totodată livrarea cu succes a primelor două structuri CAN (Conductor Anchor Nodes) în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră. Acestea vin la scurt timp după ce alte două proiectele de reparaţii au fost contractate, respectiv pentru "M/T Tahiti" şi "M/T Hadal Sally". Aceste realizări sunt cu atât mai notabile având în vedere că şantierul se află într-un proces de redresare prin procedura insolvenţei şi reprezintă un pas important către dezvoltarea operaţiunilor sale.

"Semnarea acestor contracte noi este esenţială pentru garantarea continuităţii operaţionale şi transmite un mesaj puternic către piaţa globală că Damen Shipyards Mangalia îşi menţine reputaţia de excelenţă în repararea navelor. Gestionarea simultană a celor trei nave în facilităţile şantierului demonstrează capacitatea echipei de a lucra eficient proiecte de mari dimensiuni, la cele mai înalte standarde de calitate şi cu respectarea termenelor stricte. Totodată continuăm discuţiile şi pentru contracte majore care pot asigura stabilitatea financiară a şantierului pe termen lung." , a declarat Sofien Lamiri, Directorul General al Damen Shipyards Mangalia

Tanker-ul de ţiţei M/T Nusa Merdeka", navă înmatriculată în Indonezia şi construită în 2003, a sosit la şantierul naval pe 2 octombrie 2024. Proiectul constă în înlocuirea oţelului din carenă.

"Suntem mândri că facem parte din cel mai mare proiect din România de exploatare a zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră. Livrarea cu succes a acestor CAN-uri reprezintă pentru DSMa un reper important în producţia de structuri de oţel submersibile pentru industria offshore, o piaţă pe care intenţionăm să o exploatăm în continuare. Şantierul are capacitatea de a se adapta rapid la dinamica pieţei şi de a atrage noi comenzi într-un context economic dificil.", a declarat Sofien Lamiri, Directorul General al Damen Shipyards Mangalia.

Cele două structuri CAN sunt parte dintr-un contract ce prevede construcţia a patru astfel de structuri destinate dirijării capului de foraj submarin. Aceste structuri, esenţiale pentru fundaţiile revoluţionare ale puţurilor de foraj, sunt destinate proiectului Neptun Deep din Marea Neagră şi au fost contractate de compania norvegiană NeoDrill, specializată în construcţia de fundaţii dedicate puţurilor de forare, instalate direct în locaţiile desemnate. Fabricarea acestora a demarat în luna decembrie a anului trecut, iar la sfârşitul lunii octombrie urmează să fie livrate către client ultimele două structuri.

Fiecare CAN are o greutate medie de 91 de tone, o înălţime de 10 metri şi un diametru de 6 metri. Instalarea acestora se face în apă de către o navă poziţionată dinamic, echipată cu o macara cu o capacitate de peste 150 de tone, două vehicule submersibile operate de la distanţă (ROV) şi servicii topografice.

Tehnologia CAN, care înlocuieşte conductorii convenţionali utilizaţi în activităţile de foraj, nu este doar ecologică, ci şi eficientă din punct de vedere al costurilor pentru explorarea şi dezvoltarea sondelor, reducând semnificativ riscurile asociate instalaţiilor convenţionale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2933
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9421
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.9505

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb