DAN BARNA: ''Îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să fie prezente în campania de vaccinare''

G.U.
Politică / 2 august 2021

''Îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să fie prezente în campania de vaccinare''

Vicepremierul Dan Barna a declarat astăzi că îşi doreşte ca "toate vocile care contează în societate" să fie prezente în campania privind vaccinarea anti-COVID-19, informează Agerpres.

"Este foarte important ca toate instituţiile, inclusiv Biserica, să transmită prin mijloacele pe care le au, prin ghiduri, prin purtători de mesaj, prin voci ale preoţilor, până la urmă, să transmită acest mesaj de informaţie corectă, de educaţie medicală enoriaşilor. (...) Eu sunt un om optimist şi vizita de astăzi trebuie înţeleasă în această cheie în care îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate şi să fie prezente în această campanie", a spus Barna după întâlnirea pe care a avut-o cu Patriarhul Daniel.

Acesta a adăugat că în urmă cu o lună şi jumătate spera că pandemia se va încheia, dar au apărut informaţii despre faptul că "valul 4 devine realitate", notează sursa citată.

"Orice demers pe care îl realizăm - şi premierul, şi eu, şi ceilalţi colegi din Guvern şi din Parlament şi din societate, influencerii, vocile importante -, dacă fiecare contribuim prin mesajul foarte clar, şansa să avem un impact mai mic al pandemiei creşte", a afirmat Barna.

Întrebat dacă este posibil ca în România angajatorii să oblige angajaţii să se vaccineze, vicepremierul a răspuns: "Pentru a nu ajunge în situaţiile pe care le vedem în alte ţări, în care sunt necesare măsuri de prevenţie mai dure, e necesar să mergem să ne vaccinăm. Dacă reuşim să creştem cifra de persoane vaccinate, avem şansa să trecem cumva mai uşor peste acest val 4, pentru că cifrele nu mint, sunt reci şi foarte precise. Am văzut şi datele de la noi din ţară, înţeleg că toate persoanele care au decedat datorită pandemiei erau persoane nevaccinate, înţeleg că cea mai mare parte, undeva 87%, dintre persoanele infectate acum sunt persoane nevaccinate. E foarte clar, persoanele vaccinate şi în relativ puţinele situaţii în care au contactat şi tulpina Delta au avut simptome foarte uşoare".

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. SĂ VEDEM ȘTII FORMULA CHIMICĂ DIN CHIMIA ORGANICĂ : LA COVOD- 19 ȘI LA VACCINUL PHIZER. APOI TOT ÎNAINTE !!!?

    Asa atitudine nu am mai pomenit. Sa informam lumea, dar daca nu face cum zicem noi... sper sa nu fie nevoie sa scoatem cureaua! Ce consintamant informat e ala facut sub presiune?

    Hai sa vedem niste calcule elementare: daca 13% din vaccinati sunt infectati, inseamna ca eficacitatea vaccinului este 1 - (13 / 25.0) / (87 / 75.0): 55%! 

    Care e pragul minim pentru un vaccine COVID: 50%. Deci eficacitatea vaccinului se aproprie de pragul la care nu se mai justifica dpdv al infectarii! Poate se justifica ca si profilactic pentru a preveni decesul, insa nu e clar pentru infectare. 

    Nu vad obsesia asta pentru ceva care nici gratuit 70% din populatie il refuza. De ce oare? Este si un vot de blam: "autoritatile" nu sunt reprezentative! Deci, se impun alegeri anticipate. 

    1. Inteleg ca procentul de 13% infectati vaccinati l-ai calculat din afirmatia lui Barna (redata in articol), dar cum ai ajuns la formula de calcul respectiva?

      Ce reprezinta 25.0, respectiv 75.0?

      Multumesc 

      Vezi pe wikipedia sau oriunde formula de vaccine efficacy si despre riscul relativ.

      Riscul relativ merge si cu procente, nu e nevoie sa pui numarul absolut din populatie. 

      0.25 * Populatie = vaccinati 25% 

      0.75 * Populatie = nevaccinati 75% 

      0.13 * Bolnavi = vaccinati (13% din cazuri) 

      0.87 * Bolnavi = nevaccinati (87% din cazuri) 

      Deci riscul vaccinati = (0.13 / 0.25) * (B / P) 

      Deci riscul nevaccinati = (0.87 / 0.75) * (B / P) 

      Riscul relativ(RR) vaccinat = (0.13 / 0.25) * (B / P) impartit la (0.87 / 0.75) * (B / P) 

      adica (0.13 / 0.25) / (0.87 / 0.75) ~= 0.45 (sau altfel spus, un vaccinat are sanse de 1/0.45=2.23 ori mai mici sa ia). 

      Eficacitatea vaccinului e (1-RR) * 100 = 55%. 

      Tinand cont de gravitatea COVID si de aprobarea de urgenta, eficacitatea minima acceptata e de 50%. 

      Nu stiu cat de corecte sunt numerele de 13%-87% insa daca e asa asta da formula. 

      Multumesc pentru detalii!

    o voce te intreaba: tu de ce nu esti vaccinat?

    DRAGA CITITOR DE LA NR 3 DE CE CREZI CA NU S A VACCINAT ACEST LIMBRICULE STERP BLESTEMATA FĂRĂ COPII MUIST, L. G. B.T.IST. SATANIST, UNUL DIN CRIMINALII ÎN SERIE DE LA GUVERNARE. EL ȘTIE BINE CA ACESTE VACCINURI NU SUNT AL CEVA DECÂT NIȘTE MARI ȘI PERICULOASE OTRAVURI CARE OMOARĂ LUMEA ÎN MASA. DRAGI ROMANI NU VA VACCINAȚI CU ACESTE OTRAVURI ALE LUI ANTICRIST. CARE V ATI PĂCĂLIT ȘI LEA ȚI FĂCUT PE PRIMELE 2 NU LE MAI FACEȚI PE URMĂTOARELE 5 . ȘTIȚI CUM O SUGEA FETITA STEARPA DE LA COTROCENI, W. C. UL PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES, TRĂDĂTORUL DE TARA, CĂLCĂTORUL PESTE CADAVRE, TRAFICANTUL DE COPII ELTON JOH(IN ANUS) NES CA DACĂ VA VACCINAȚI SE TRECE LA NORMALITATE. UNDE ESTE NORMALITATE. CÂȚI OAMENI NEVINOVĂȚII AU MURIT. CINE RĂSPUNDE. SA VEDEȚI CU ACESTE 7 OTRAVURI ALE LUI ANTICRIST ÎN 7 ANI DE ZILE CITA LUME NEVINOVATA VA MURI. ÎNCĂ O DATA VA SPUN NU VA VACCINAȚI. LIMBRICULE STERP BLESTEMATA FĂRĂ COPII NU MAI VENI CU OFERTE DE GENUL AVEM LOTERIE CU UTILAJE AGRICOLE VINO ȘI SPUNE DRAGI COPII, VÂNZĂTORI DAT DREPTUL VOSTRU CARE VI SE CUVINE V AM DUBLAT ALOCAȚIILE ȘI LA SCHELETELE DE PENSIONARI V AM MĂRIT PENSIILE. CU BUNĂ ȘTIINȚĂ, CONȘTIENȚI TRIMITEȚI OAMENI LA MOARTE SIGURA CRIMINALILOR ÎN SERIE, SATANIȘTILOR. ASTA ESTE AU SCHWITUL MODERN CE FACEȚI VOI. DAR VA JUDECA DUMNEZEU PE VOI UNELTELE LUI ANTICRIST.

    Nu nu ne vaccinam cu otrava.. LGBT istule dute de unde ai venit si lasa-ne. Esti inalt si prost. Nu mai votati USR Plus sunt criminali, dusmani ai poporului roman.

    1. Eu,cred ca acum cand Patriarhul daniel a devenit membru USR,(barna tocmai ce i-a dus carnetul de partid,ca asta a fost motivul principal al intalnirii),Patriarhul le v-a ORDONA preotilor sa nu mai primeasca in biserica decat enoriasii vaccinati. Asa ca toate femeile varstnice de la tara,vor merge sa se vaccineze.Totul pemtru front,totul pentru victoria finala de a ingenunchea poporul roman,de catre actuala Coalitie de la guvernare.Tocmai ce la aceasta ingenunchere,o sa puna umarul si biserica ortodoxa la ordinul patriarhului.!

      Am îndoieli serioase că patriarhul va cădea în capcana useri-plus-dgse. De fapt patriarhul a decalrat că nu s-a vaccinat. Eșecul campaniei de genocid nu este încă sigur. Soros lucrează intens prin useri-plus-dgse. Micron și-a transmis ordinele prin generalul Cioloș, supranumit Julien, dornic să ajungă mareșal, la fel ca șeful dgse de la noi, pentru servicii aduse micronului.

      Patriarhul e diplomat, l-a primit pe Barna, dar știe că e un șobolan care fuge de Biblie și vrea să promoveze homosexualitatea in scoli.

    Iarasi iti fug prin cap a paguba, ochii aia, ca la pacanele? Visezi cu ochii deschisi si holbati, marxistule!

    Barna nu intelege ca, cu cat sunt mai patetici, cu atat sperie mai mult lumea. Idiotul de Catzu a inteles in cele din urma ca romanii n-au dat doi bani pe "ce contine vaccinul - gaura de la covrig"...

    Mulți din cei ce comentează sunt fugiți de la psihiatrie..

    1. Cu siguranta, te-ai uitat in oglinda si ai tras pe buna dreptate concluzia ca, persoana oglindita este fugita de la psihiatrie si deci, nu-si mai ia tratamentul psihiatric!

    plin de personalitati histrionice acest USR-PLUS....

    Patriarhul trebuia sa aduca la intalnirea Crucea si Biblia lui Hristos si sa le puna pe masa inaintea lu Barna si sa-l invite sa puna o mana pe ele cand propune ce propune... sa vedem cum s-ar fi comportat Barna..

    Cred ca il frigea crucea lui Hristos la ficati si fugea vazand cu ochii...  

    Oamenii astia sunt limitati intelectual si pur si simplu nu inteleg ca mesajul Bisericii e total incompatibil cu vaccinarea, microciparea, cod QR, buletin cu cip si toate nebuniile neomarxist-progresiste.

    Pur si simplu nu-i duce capul...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb