Dan Barna, nemulţumit de inspectorii Antifraudă

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 13 mai 2021

Vicepremierul Dan Barna s-a aratăt, ieri, deranjat că Departamentul de Luptă Antifraudă, care se află în subordinea Guvernului, nu i-a oferit informaţii despre cercetările care îl vizează într-un dosar care a fost trimis, în urmă cu trei zile, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

"Nu e foarte caraghios? Asta mă întreb şi eu. Am solicitat, ieri, informaţii fără a fi vreun fel de echivoc. Am vorbit cu premierul, l-am anunţat că voi avea o conferinţă de presă, i-am spus care va fi poziţia mea. A spus, în regulă, foarte bine. Aşteptăm ca instituţiile statului să finalizeze şi să încheie procedurile, nu e niciun fel de problemă, e firesc. Deşi ar fi fost facil să îl chem la ordine (n.red. - pe coordonatorul DLAF), am evitat să fac lucrul acesta pentru a evita orice fel de speculaţie că intervin în activitatea unei instituţii care are un mandat să verifice şi să trimită mai departe la DNA orice neclarităţi ar avea. Nici nu-l cunosc pe cel care coordonează DLAF, ştiu că a fost numit de doamna Dăncilă, dar am evitat orice contact pentru a nu fi nicio suspiciune", a spus Dan Barna.

El a precizat că în speţă ar fi vorba despre o notă de constatare pe care ar fi semnat-o, dar că "din aceeaşi bucată de material pe care am primit-o rezultă concluzia că nu există conflict de interese pentru că nu se aplică nici cadrul legislativ naţional, nici cel european".

Vicepremierul mai reproşează DLAF că nu i-a pus la dispoziţie, imediat ce a cerut, documentele trimise la procurorii anticorupţie.

"Am primit, de la DLAF, cumva ironic, că voi primi răspunsul în termenul prevăzut de lege. Apoi, am primit din spaţiul media câteva fragmente din nota de control care se referă la mine. Din nota de control care a ajuns la mine mi se reproşează, de către consilierii DLAF, că am completat trei formulare în plus, astfel că trei persoane au avut un loc de muncă. Confuzia gravă care există în material este că se încearcă asimilarea recrutării cu completarea formală a formularului că aceştia se înscriu în proiect. O activitate de recrutare presupune mai multe elemente. Ca să sintetizez, fapta care mi se impută este că trei formulare au fost completate în acelaşi timp sau ulterior şi că, într-adevăr, nu au fost completate faţă în faţă, cerinţă care urma să fie eliminată", a spus Dan Barna.

El a reiterat că se va retrage din funcţiile deţinute, dacă DNA îl va pune sub urmărire penală.

Amintim că verificările în dosarele respective au fost demarate de DLAF în urma publicării de către Rise Project, în urmă cu doi ani, a unei anchete jurnalistice privind implicarea liderului USR, Dan Barna, în mai multe proiecte de incluziune socială finanţate din fonduri europene.

Două dintre ele ("SES-am deschide-te" şi "Biblioteca bunelor practici") au intrat în cercetări preliminare după articolul postat pe site-ul mai sus amintit. Primul, implementat în tandem cu Consiliul Judeţean Alba, a inclus croitoria condusă de sora lui Dan Barna şi o tipografie. În al doilea proiect, compania lui Barna a fost beneficiar direct. Al treilea, "Punţi Comunitare", se afla sub investigaţia DLAF, înaintea apariţiei anchetei citate. Partener cu Consiliul Judeţean Alba şi în acest proiect, Dan Barna ar fi finanţat din banii europeni o casă de producţie şi o bază sportivă modernizată cu resurse destinate persoanelor defavorizate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Barna pare a fi un viitor Dragnea, adică "un mort viu, daună totala" cum spunea procurorul Portocala despre Seby Ghiță.

    Lasa stinghioara , ca ai decazut de la barna acum ca in loc sa faci ce ai cerut asa de hotarat tu stai in loc sa pleci, cine mai poate sa creada un "caracter" ca tine?

    Oricum pa candidatura nea Catavencule!

    Si mai stai oleaca pitit acum , asa din minim de obraz, pana te pitesc altii de tot. 

    Barna e dus... Anchetatorii nu fac cunoscute detalii din dosarul de ancheta cum vor infractorii ci le transmit in rechizitoriu. Pe ce se bazeaza Barna cand spune ca astepta sa-l sune cei de la DLAF? Primeste hartie acasa sa se prezinte la Parchet daca e nevoie.

    sa intelegem ca au inceput sa-ti tremure nadragii?

    papagal flausat ce esti!

    POATE II TII DE URAT LUI DRAGNEA! 

    ... în ipostaze așijderea cine - i mulțumit ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb