DAN BARNA:  Probabil spre finalul săptămânii vom vedea şi lista Guvernului

I.V.
Politică / 22 octombrie 2019

Dan Barna

Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, marţi, că probabil spre finalul săptămânii, după ce va vedea lista membrilor Guvernului, va lua "o decizie finală de susţinere a învestiturii acestui guvern". "Am ajuns la un acord, a avut loc o strângere de mână, bineînţeles urmând să vedem şi lista miniştrilor", a spus Barna, menţionând că "suntem foarte aproape de această susţinere".

"Probabil spre finalul săptămânii vom vedea şi lista Guvernului şi vom lua o decizie finală de susţinere a învestiturii acestui guvern. Priorităţile pe care noi le-am menţionat în acest acord politic vizează recursul compensatoriu, desfiinţarea Secţiei speciale şi renunţarea la pensioanrea anticipată a magistraţilor şi bineînţeles iniţiativa Fără penali, cu o completare privind şi iniţiativa comună rezultată din referendum. (...) Cele două partide vor depune toate eforturile pentru a repara răul produs de PSD în justiţie", a declarat Dan Barna, marţi după-amiază, după discţuţiile cu reprezentanţii PNL.

El a menţionat că sunt patru prevederi privind legislaţia electorală incluse în acordul politic agreat marţi după-amiază, fiind vorba de votul în două tururi la alegerile primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, reducerea numărului de semnături la un prag rezonabil pentru toate tipurile de alegeri, corecta reprezentare a Diasporei, scurtarea termenelor de organizare a alegerilor anticipate.

Alte prevederi se referă la componenta economică şi cea de mediu.

În ceea ce priveşte comisarul european, Barna a spus că premierul desemnat a fost de acord să existe o consultare cu partidele la nivelul Parlamentului în privinţa persoanei care va reprezenta România.

"Am ajuns la un acord, a avut loc o strângere de mână, bineînţeles urmând să vedem şi lista miniştrilor şi să vedem dacă acolo ar putea să fie pobleme sau obiecţiuni", a afirmat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ilie Balarie a dat in mortii lor toate declaratiile anterioare ca vrea anticipate si se pregateste sa voteze guvernul. Sa vedem daca Klaunus e baiat de comitet si opreste dosarul de la DNA. Sau e bine sa fie acolo in caz ca....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb