DAN CĂRBUNARU: "Guvernul va respecta toate angajamentele din PNRR"

G.B
Politică / 30 ianuarie 2022

Dan Cărbunaru (sursa foto: gov.ro)

Dan Cărbunaru (sursa foto: gov.ro)

Guvernul României va respecta toate angajamentele privind reformele şi investiţiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fiind exclusă demararea oricărui demers de renegociere până în 2023, când va fi prima oportunitate în acest sens, a declarat astăzi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, potrivit Agerpres.

El a mai subliniat, în context, că reforma pensiilor rămâne un obiectiv cât se poate de important în cadrul PNRR.

"Guvernul României va respecta toate angajamentele privind reformele şi investiţiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este exclus să demarăm orice demers de renegociere, până în 2023, când va fi prima oportunitate în acest sens. Trebuie să ne concentrăm pe atingerea ţintelor şi jaloanelor, pentru ca românii să poată beneficia de miliardele de euro de care avem nevoie pentru susţinerea economiei şi ridicarea nivelului de trai. Aşa cum premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat, vineri, în conferinţa de presă susţinută alături de secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, reforma pensiilor este un obiectiv cât se poate de important, iar, la nivelul Guvernului, atenţia trebuie să se concentreze astfel încât românii să beneficieze, după o viaţă de muncă, de un venit care să le permită să ducă un trai decent", a declarat Dan Cărbunaru, pentru Agerpres.

El a reamintit că, încă de la prima întrunire a Comitetului interministerial pentru PNRR, printre primele subiecte care au fost discutate s-a numărat reforma pensiilor.

"Ca atare, este o ţintă din PNRR, intră în ansamblul de reforme pe care Guvernul trebuie să le facă, astfel încât să poată să atragă banii pe care îi avem la dispoziţie prin acest program. Vom continua să acordăm toată atenţia necesară, astfel încât această reformă să se îndeplinească", a mai transmis Dan Cărbunaru.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Barbosule progresist, pai daca Guwernerul vostru respecta toate dementzele alea "europene cu papion" din PNNR, tara va intra in cel mai scurt timp in faliment!

    1. Tara intra in faliment iar cei care au scris pnnr ul se imbogatesc,citu,valceanu, ghinea,ciolos mai sunt 2 europarlamentaru usr isti gara este ca a fost facut cu premeditare iar dna ul tace malc,oare nu ar trebui si dna ul desfiintat odata ci siij

      DOMNULE CIOLACU.Prin intrarea la Guvernare a PSD alaturi de TRADATORII NATIEI ROMANE,IOHANNIS,CATU si mai nou CIUCA,ai facut din CEL mai MARE PARTID din ROMANIA,TARFA acestora si i-ai ABANDONAT pe cei care vau VOTAT tot timpul,adica pe Romanii SIMPLII,dar CURATI la SUFLET si cu DRAGOSTE de TARA. CATA UMILINTA mai pot SUPORTA oare ROMANII de rand din partea PSD,care pe zi ce trece este UMILIT de cei trei TRADATORI.? Daca membrii de rand ai PSD,nu iau atitudine fata de SLUGARNICIA conduceri PSD la care ii supun IOHANNIS,CATU si mai nou CIUCA,PSD,o sa ajunga in sondaje langa USR.Cum poti sa explici domnule CIOLACU UMILINTA la care MINISTRII PSD,care DORESC BINELE ROMANILOR sunt supusi de catre cei trei TRADATORI.? Ministrul BUDAI,tocmai ce ii anuntase pe PENSIONARI ca a avut o DISCUTIE cu Premierul CIUCA prin care sa se renegocieze PROCENTUL din PNRR care nu mai da posibilitatea PENSIONARILOR sa le fie MARITE PENSIILE,iar Premierul a fost deacord cu acest lucru.Ieri insa,SOROISTUL BARBOS CARBUNARU,la cererea expresa a lui IOHANNIS si CATU,cu acordul lui CIUCA,l-a facut de RAS pe Ministrul MUNCII,facandu-l MINCINOS. Domnule CIOLACU,oare CIOLANUL din fruntea CAMEREI DEPUTATILOR este atat de plin de CARNE de pentru CONFORTUL PERSONAL,acceptati aceste UMILINTE. ? Astept sa IESITI URGENT de la GUVERNARE,sa REVENITI in OPOZITIE,sa il SUSPENDATI pe IOHANNIS si sa DECLANSATI ALEGERI ANTICIPATE,astfel ,sunteti mai rau ca si TRADATORII ROMANILOR,IOHANNIS si CATU.!

    ce putea spune un lucrator la ong soros ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb