DAN GOICEA, COCKTAIL HOLIDAYS:  "Destinaţia Sharm el Sheikh va creşte simţitor, anul acesta"

Adelina Toader, Corespondenţă din Egipt
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 2 aprilie 2018

"Destinaţia Sharm el Sheikh va creşte simţitor, anul acesta"

17.000 de turişti sunt aşteptaţi, anul acesta, în Sharm el Sheikh

Destinaţia egipteană Sharm el Sheikh a reînceput, încă de anul trecut, să atragă turişti străini, inclusiv români, iar estimările de până acum arată că staţiunea de la Marea Roşie va creşte simţitor anul acesta, după cum a declarat Dan Goicea, proprietarul agenţiei de turism Cocktail Holidays.

Domnia sa a precizat că anul acesta Cocktail Holidays va opera 23 de zboruri charter pe destinaţia Sharm el Skeikh, pentru care aşteaptă grad de ocupare maxim, aşa cum a fost primul zbor care a decolat de pe Aeroportul Otopeni pe 24 martie.

Tariful unui sejur în Sharm el Sheikh porneşte de la 500 de euro/persoană pentru şapte nopţi, cu sistem all-inclusive şi toate taxele incluse şi depăşeşte 1000 de euro de persoană la hotelurile de lux.

Dan Goicea a declarat că turiştii români aleg staţiunea de la Marea Roşie datorită preţurilor şi conceptului de all-inclusive similar cu cel din Turcia.

Domnia sa a mai precizat că, deşi unii turişti români se tem să vină în Egipt, Sharm el Sheikh este o destinaţie sigură, unde totul este sub control.

Proprietarul Cocktail Holidays a explicat că există filtre de securitate la intrările în staţiune, sunt controlaţi, în special localnicii, şi există camere de supraveghere peste tot în staţiune.

Hotelierii: "Ce a fost mai greu a trecut"

Anul 2017 a fost mai bun din punct de vedere al turismului, iar pentru 2018 hotelierii estimează că în staţiunea de la Marea Roşie vor ajunge aproximativ 17.000 de turişti.

Ahmed Abd El-Meguid, managerul hotelului Sunrise Arabian Beach Resort, a declarat: "Ce a fost mai greu a trecut, 2017 a fost în creştere din punct de vedere al numărului de turişti şi aşteptăm să vedem în continuare o creştere. Sharm el Sheikh se dezvoltă acum din punct de vedere al serviciilor".

Anul trecut, 8 milioane de turişti au ajuns în Egipt, în creştere faţă de 2015 când doar 5 milioane de vizitatori au ajuns aici, dar mai puţin ca în 2010 când au intrat 14,5 milioane. Hotelierii estimează ca numărul acestora să crească în 2018.

Managerul Sunrise Arabian Beach Resort a precizat: "Sperăm ca în acest an să atragem la fel de mulţi turişti români ca în 2010, când a fost înregistrat cel mai mare număr - 16.300. Anul trecut, comparativ cu 2016, creşterea prezenţei turiştilor români în Egipt a fost de 38%".

Domnia sa a mai adăugat că dacă până acum turiştii români veneau în Egipt mai mult pentru monumente, piramide şi muzee, acum aceştia se îndreaptă spre destinaţiile de plajă ca Sharm el Sheikh sau Hurgada.

Legat de imaginea nesigură a ţării survenită în urma conflictelor interne care au avut loc în ţară şi a prăbuşirii avionului rusesc în Egipt în 2015, Ahmed Abd El-Meguid ne-a precizat că în sudul Sinaiului, în Sharm el Sheikh, securitatea este ridicată: "Toate străzile sunt acoperite de camere de supraveghere, ca şi toate frontierele staţiunii - de pe mare, dar şi pe uscat. Când intri din Cairo în Sharm el Sheikh sunt foarte multe filtre, nu toată lumea poate intra uşor în staţiune. Din păcate, media face mereu legătura cu ceea ce se întâmplă în nordul Sinaiului, dar sunt 1000 de km până în Sud".

Domnia sa ne-a mai spun că Sunrise Arabian Beach Resort a contractat o firmă internaţională de audit pentru probleme de securitate, pentru o mai bună înţelegere a problemelor.

De altfel, pe stradă poţi vedea la punctele de control soldaţii care verifică maşinile personale, în general, şi mai puţin autocarele cu turişti, în plus, toate hotelurile din staţiune au puncte de control la intrarea în resort, precum cele din aeroporturi, la fel şi cluburile şi obiectivele turistice.

Ahmed Abd El-Meguid a mai afirmat că Guvernul restricţionează hotelierii din punct de vedere al securităţii, astfel că nu eliberează licenţa de funcţionare anuală dacă nu îndeplineşti anumite condiţii de securitate (un număr prestabilit de angajaţi pentru securitate, un anumit număr de camere de supraveghere).

În urma crizei cu care Egiptul s-a confruntat, în Sharm el Sheikh două treimi din hoteluri au supravieţuit, celelalte fiind închise, a mai precizat managerul Sunrise Arabian.

Principalii turişti care ajung, în prezent, în Sharm el Sheikh vin din Ucraina, Ţările Arabe şi Germania.

Turiştii care vor mai mult decât soare şi plajă, Sharm el Sheikh le propune o mulţime de activităţi: snorkeling - unde vei vedea recifuri de corali, sporturi acvatice, safari în deşert, plimbări cu cămila sau excursii de o zi în Cairo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb