DAN MIHALACHE: Victor Ponta devenise "o vulnerabilitate pentru naţiune"

Andrei Stan
Politică / 4 ianuarie 2016

Consilierul prezidenţial Dan Mihalache a declarat că fostul premier Victor Ponta devenise "o vulnerabilitate pentru naţiune", iar demisia acestuia din fruntea Executivului a fost o decizie "normală", potrivit Româniatv.net.

Dan Mihalache, şeful Cancelariei prezidenţiale, a precizat că demisia fostului premier Victor Ponta a fost absolut normală.

"Eu am părerea mea. Eu cred că domnul Victor Ponta a greşit în conduita sa, a greşit în raport cu ceea ce noi am vrut să fie o relaţie corectă instituţională, dar mai ales a greşit neînţelegând că în momentul în care s-a declanşat o procedură judiciară împotriva sa, el nu mai putea să rămână premier. Pentru că aşa se întâmplă lucrurile. A devenit o vulnerabilitate pentru naţiune. (...) Una dintre problemele lui Victor Ponta este că dialogul mereu a fost de tipul", a spus Mihalache la un post de televiziune.

Întrebat dacă se ia în calcul varianta unui premier politic în persoana lui Dacian Cioloş, Mihalache a explicat că este prematur să vorbim despre aşa ceva şi că, oricum, Cioloş trebuie să îşi dorească, mai întâi, să se înscrie într-un partid politic: "În sociologie, cei care se pricep vorbesc despre un efect de raliere în jurul câşţigătorului. Asta s-a întâmplat la începutul anului. Acolo a fost efectul acesta, cum cred că toată lumea a fost cu câştigătorul. După care urmează un versant de coborâre şi depinde unde se opreşte. Eu cred că preşedintele îşi menţine procente ridicate. Discuţia asta despre cât a scăzut mi se pare neprofesionistă. Mai e ceva important. Anume că, într-un fel sau altul, profilul lui Dacian Cioloş este foarte convergent cu profilul lui Klaus Iohannis. Stilul, felul de a fi. Gândiţi-vă că este un anumit tip de convergenţă, care a făcut mai simplu transferul de notorietate. Cât despre intrarea în politică, Cioloş trebuie să îşi dorească acest lucru. Aici depinde şi de proiectele pe care şi le construiesc partidele. Premierul Cioloş a avut, în ciuda speculaţiilor, deplină libertate în alegerea echipei sale. Cel puţin noi, din partea preşedintelui, nu am intervenit, nu am ghidat. Şi preşedintele ne-a şi atras atenţia pe chestiunea aceasta, să stăm într-un soi de reţinere, să ne vedem de treabă."

Mihalache a comentat şi zvonurile conform cărora preşedintele şi-ar dori înfiinţarea unui nou partid politic, care să fie eninamente pro-prezidenţial.

"Nu va fi un partid pro-prezidenţial. Ştiu că preşedintele nu îşi doreşte aşa ceva. Preşedintele nu s-a despărţit niciodată de PNL, îşi doreşrte un partid de dreapta puternic, care este PNL. Echilibrul stânga-dreapta cred că este un bun câştigat şi ar fi greşit acum să stricăm acest echilibru. Ce se întâmplă în partide sunt procese interne. Fie că e vorba despre PNL, despre PSD, garniturile sau construcţia garniturilor de lideri ţin de fiecare partid în parte şi de înţelepciunea fiecărui partid şi oamenilor din partide", a conchis Mihalache.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PONTA marind de peste 3 ori salariile unor conducatori( inclusive al presedintelui Iohannis) mai mult decat oriunde in aceasta lume (si in alte lumi inca nedescoperite) cat si salariile medicilor si ale profesorilor( acestora in 2 etape)cu peste 20%,tot unicat in lume si alte lumi ,(desi in afara de circa20% care sunt buni si foarte buni - restul sunt mai mult sau mai putin tampiti.), a creat un decalaj de nivel de trai intre acestia si restul populatiei ,pentru care merita sa plece.Daca nu-l condamna D.N.A-ul pe multi prosti ii va scoate din politica(nu uitati ca a fost sef de PROMOTIE!( CATI ATI FOST SEFI DE PROMOTIE .IN SUA AR FI FOST FOARTE BINE APRECIAT.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb