DAN STOENESCU: "Românii din diaspora vor putea contribui la readucerea în patrimoniul naţional a sculpturii «Cuminţenia pământului»"

Mina Irina
Miscellanea / 20 iunie 2016

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a participat ieri la premierea din cadrul competiţiei de aplicaţii digitale "Digitalizarea guvernanţei 2016", prilej cu care a afirmat că românii din diaspora vor putea să contribuie la readucerea în patrimoniul naţional a sculpturii lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului" cumpărând pe o aplicaţie nouă reprezentarea fotografică a statuii, conform unui comunicat al MAE.

Unul dintre proiectele câştigătoare a fost aplicaţia propusă de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, care s-a axat pe promovarea campaniei de subscripţie publică lansată de Guvernul României pentru "Cuminţenia Pământului".

"Românii din diaspora vor putea, în câteva săptămâni, să contribuie la readucerea în patrimoniul naţional a celebrei sculpturi a lui Brâncuşi cumpărând pe o aplicaţie nouă, pixel cu pixel, reprezentarea fotografică a statuii. Mai mult, toţi cei care contribuie îşi vor putea posta fotografia pe spaţiul cumpărat. E important ca diaspora românească să sprijine această iniţiativă, pentru că această emblematică operă de artă a fost creată în diaspora. Brâncuşi este cu adevărat al nostru, al tuturor", a precizat ministrul Dan Stoenescu.

Oficialul a subliniat că domeniul digital este deja o parte integrantă a procesului de guvernare în relaţia cu românii de pretutindeni, mai ales că Ministerul Afacerilor Externe a lansat de curând platforma e-Consulat, care permite membrilor comunităţilor româneşti să apeleze la serviciile consulare online.

"În special pentru noi, cei care lucrăm cu politici publice destinate diasporei, uneltele digitale sunt esenţiale. Avem comunităţi diverse pe tot mapamondul - din Brazilia până în Japonia şi din Africa de Sud până în Suedia - pe care le putem conecta inclusiv în mediul digital. Conectarea românilor de pretutindeni la România dar şi realizarea unor reţele de specialişti români la nivel mondial este cea mai mare provocare pentru mine ca ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni şi cred că o mare parte a răspunsului la această provocare poate fi găsit la participanţii care au dezvoltat aici aplicaţii care îmbunătăţesc procesul de comunicare dintre guvern şi cetăţeni. Sprijin astfel de iniţiative şi încurajez inovaţia în domeniul digital", a declarat demnitarul, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in primul Rand sculptura de numeste INTELEPCIUNEA si nu CUMINTENIA. Si apoi doar un intelept ar cotiza sa-si faca reclama VIG , care asigura vezi mata pe de a moaca opera de arta. Nu e genial ca insolventa. Astra este derulata prin intermediul auditorului Omniasig? Bestiala combinatie...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb