Dan Voiculescu: PC va rămîne la guvernare pînă la aderarea României la UE

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 13 februarie 2006

Preşedintele Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a afirmat ieri, la congresul extraordinar desfăşurat la Sala Palatului, că formaţiunea politică pe care o conduce va rămîne la guvernare doar pînă la aderarea României la Uniunea Europeană (UE). "Ulterior, ne vom considera dezlegaţi de orice angajament", a spus Dan Voicules-cu, explicînd că PC a intrat la guvernare pentru a asigura stabilitatea politică fără de care aderarea României la UE era compromisă. Dan Voiculescu a spus că PC "este la putere, dar nu la guvernare", întrucît a fi la guvernare presupune a-ţi impune proiectele proprii. El a reamintit că, pînă în prezent, conservatorii nu au reuşit să-şi impună în Parlament nici un proie-ct propriu major - votul uninominal, reducerea TVA la produsele alimentare de bază şi controlul averilor ce nu pot fi justificate. Pe de altă parte, preşedintele conservatorilor a subliniat că în continuare trebuie sprijinite eforturile Guvernului pentru aderarea României la UE. Dan Voiculescu şi-a asigurat colegii de partid că, la viitoarele alegeri, unde vor candida singuri, conservatorii vor cîştiga. "În ultimii ani am apelat la gesturi politice nu atît de onorabile, dar absolut necesare pentru a ne da seama că trebuie să depindem doar de noi înşine", a spus Dan Voicules-cu. Preşedintele conservatorilor a afirmat că partidul pe care-l conduce se pregăteşte să-şi asume rolul de "alternativă politică naţională" şi i-a invitat pe români "să fie propriii lor stăpîni, să nu depindă de nimeni şi să îşi dorească un stat democratic, poate imperfect, decît unul totalitar şi perfect".

Dan Voiculescu acuză PD de traseism politic

Preşedintele Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, a acuzat ieri Partidul Democrat (PD) de traseism politic şi l-a asemuit cu Partidul Social Democrat. "Asistăm la o operaţie meschină de racolare a primarilor, consilierilor şi parlamentarilor de la toate partidele", a afirmat Dan Voiculescu, susţinînd că "PD se comportă mai ceva ca PSD în vremurile sale bune". Voiculescu este de părere că PD profită de "degringolada" din PSD şi din alte partide şi, în consecinţă, "salvează în barca sa parlamentari de unde nimereşte". "Le iartă dosare penale, le promite orice numai să vină la ei", a spus Dan Voiculescu.

Afirmînd că PD "a trecut în cîteva secunde de la social-democraţie la populari", Dan Voiculescu acuză societatea civilă că acum nu doreşte să vadă realitatea.

Liderul conservatorilor a apreciat că România este urmărită de "blestemul FSN: un balaur cu două capete - PSD şi PD". Potrivit lui Dan Voiculescu, PSD a încercat ani de zile "să creeze un FSN mai mare pentru Ion Iliescu", în prezent "PD visînd să creeze un FSN pentru dl Băses-cu". Dan Voiculescu a susţinut că lui Traian Băsescu i-ar plăcea rolul lui Ion Iliescu, dar "pe stil nou".

În opinia lui Dan Voiculescu, scandalurile se ţin lanţ în politica românească doar pentru "a-l legitima pe noul lider FSN - salvatorul neamului". Liderul conservatorilor le-a recomandat membrilor formaţiunii sale politice să evite certurile inutile şi să nu le alimenteze.

Voiculescu solicită şefului statului să stopeze decredibilizarea mediului de afaceri

Dan Voiculescu a solicitat ieri preşedintelui Traian Băsescu să-i cheme la consultări pe reprezentanţii oamenilor de afaceri din România pentru a da un semnal al stopării decredibilizării acestui sector.

"Prin atitudinea sa ipocrită, preşedintele Traian Băsescu lasă să plutească o confuzie nefericită între grupurile de firme şi grupurile de interese neoficiale, de tip mafiot. Traian Băsescu încurajează astfel confuzia în lumea oamenilor de afaceri şi asistăm stupefiaţi la decredibilizarea mediului de afaceri într-un an vital pentru integrarea europeană a României", a afirmat Dan Voiculescu.

De aceea, a spus Dan Voiculescu, îi cer "cu bună-credinţă" şefului statului "să dea un semnal public de încetare a demonetizării oamenilor de afaceri", să dea un semnal de apreciere a rolului lor în dezvoltarea României, pentru că, a subliniat preşedintele PC, ei sunt cei care creează locuri de muncă, aceia care colaborează cu sindicatele, ei sunt mari contributori la bugetul de stat.

Liderul conservatorilor s-a referit şi la ceea ce el a denumit "confuzia nefericită" care persistă şi în domeniul "justiţiei televizate".

"DNA a devenit cel mai ieftin decor de televiziune. Este inadmisibil ca oameni de afaceri sau demnitari să afle de la ziarişti că sunt chemaţi la DNA şi nimeni să nu fie pedepsit, este inadmisibil ca presa să primească date din dosare aflate pe rol", a afirmat Dan Voiculescu. În opinia preşedintelui PC, "este inadmisibil ca primul contribuabil la bugetul statului - Dinu Patriciu - să fie vînat de ani de zile şi reţinut ca ultimul infractor fără a fi trimis în judecată". "Dacă a încălcat legea, Dinu Patriciu trebuie să plătească, dar într-un timp rezonabil trebuie luată o hotărîre. Este anormal şi jalnic să se tergiverseze o anchetă şi este un pericol pentru stabilitatea economică din România", a spus Dan Voiculescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb