Dan Voiculescu s-a prezentat la DNA

A.C.
Anticorupţie / 31 iulie 2014

Actualizare 10:20 Dan Voiculescu: "Nu plec din ţară, să stea toată lumea liniştită"

Dan Voiculescu a solicitat procurorilor DNA ridicarea controlului judiciar dispus în cazul său, invocând faptul că "expunerea excesivă", prin faptul că trebuie să meargă de două ori pe săptămână la Poliţie, creează impresia că el este vinovat, transmit surse din presă.

"Le-am spus că aş dori să nu mă mai duc permanent la Poliţie, pentru că nu sunt motive. De plecat din ţară nu plec, că oricum concediul l-am stricat. Să stea toată lumea liniştită, nu sunt motive", a spus Voiculescu, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Dan Voiculescu a adăugat că a avut suficiente argumente pentru contestarea controlului judiciar. "Eu am motivat în felul următor: nu sunt vinovat, există prezumţia de nevinovăţie, iar expunerea asta excesivă, practic, creează imaginea unui om care, dacă în fiecare zi sau de două ori pe săptămână merge la Poliţie, înseamnă că are nişte probleme. Eu, deocamdată, nu am niciun fel de problemă. Vă repet, această anchetă este în derulare, o să se vadă că nu l-am cunoscut pe unul şi pe altul, dacă îl cunosc, dacă nu-l cunosc, care au fost motivele pentru care ei au făcut aceste declaraţii, adică e în derulare. Şi ca să spui despre cineva că e vinovat înainte să se hotărască definitiv dacă-i vinovat mi se pare că e interes", a explicat el.

Printre obligaţiile controlului judiciar dispus în cazul lui Voiculescu se numără şi aceea de a se prezenta de două ori pe săptămână, luni şi vineri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov.

Tribunalul Bucureşti a respins, în 10 iulie, cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a măsurii controlului judiciar, dispusă de procurorii anticorupţie în dosarul în care acesta este cercetat pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

------

Preşedintele fondator al Partidului Conservator Dan Voiculescu s-a prezentat în această dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) el solicitând procurorilor modificarea controlului judiciar impus în dosarul de şantaj, transmit surse din presă.

La intrarea în sediul DNA Dan Voiculescu nu a dorit să dea declaraţii jurnaliştilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la începutul lunii iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu, acuzat de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb