Dana Gruia Dufaut, avocat, distinsă cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Laura Boico
Miscellanea / 14 mai 2016

Dana Gruia Dufaut

Dana Gruia Dufaut

Fondatoarea cabinetului de avocatură Gruia Dufaut, doamna avocat Dana Gruia Dufaut, a fost distinsă cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, de către François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 13 mai, la Reşedinţa Franţei, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Stimată Dana Gruia Dufaut, parcursul dumneavoastră profesional vă onorează şi onorează Franţa", a declarat domnul François Saint-Paul, care a salutat în discursul domniei sale activismul doamnei Dufaut, foarte apreciat în cadrul comunităţii franceze din România.

"Niciodată nu aş fi îndrăznit să îmi imaginez că un astfel de lucru mi s-ar fi putut întâmpla", a precizat Dana Gruia Dufaut, exprimându-şi gratitudinea pentru înalta distincţie ce i-a fost acordată.

Dana Gruia Dufaut este una dintre figurile feminine marcante ale avocaturii de business din România. Născută în România, dar crescută în Franţa, aceasta a revenit în România la începutul anilor '90, implicându-se de atunci, în calitatea sa de avocat în Baroul Paris, în numeroase proiecte juridice. În anul 2002, a intrat în Baroul Bucuresti şi a deschis cabinetul de avocatură "Gruia Dufaut" - unul dintre primele cabinete francofone specializate în dreptul afacerilor din România.

În colaborare cu Ernst&Young, începând cu anii '90, a oferit consultanţă juridică în cadrul programelor PHARE pentru privatizări, realizând audituri juridice şi studii de dezvoltare strategică pentru mari companii româneşti scoase la privatizare. Ulterior, din postura de avocat-consilier al Ambasadei Franţei la Bucureşti, Consilier pentru comerţul exterior al Franţei sau din cea de managing partener al Cabinetului deschis la Bucureşti, a asistat unele dintre cele mai importante companii franceze să pătrundă pe piaţa locală, oferindu-le ulterior consultanţă juridică în derularea operaţiunilor curente. În paralel cu activitatea juridică, s-a implicat activ în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea relaţiilor franco-române, fiind din 2010 şi membru al Consiliului de Administraţiei al Camerei de Comerţ franceze în Romania (CCIFER).

Distinsă în 2006 de Statul francez cu Ordinul Naţional al Meritului în grad de Cavaler, Dana Gruia Dufaut a fost aleasă în 2014 de comunitatea franceza din Romania, pentru un mandat de şase ani, în funcţia de consilier consular al Franţei pentru România şi Republica Moldova.

Legiunea de Onoare este cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză, instituită în 1802 de Napoleon Bonaparte şi acordată neîntrerupt din 1804 până în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb