DĂNCILĂ A PICAT EXAMENUL DIN PARLAMENTUL EUROPEAN Comisia de la Bruxelles ameninţă cu măsuri dure

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 4 octombrie 2018

Comisia de la Bruxelles ameninţă cu măsuri dure

Situaţia din ţara noastră privind modificarea legislaţiei penale, legilor justiţiei şi evenimentele din 10 august au fost dezbătute în şedinţa de plen, de ieri, a Parlamentului European, la care a participat şi prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Încă din debutul discursului său, Dăncilă a atacat Parlamentul European menţionând: "Spun de la început că nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer însă aceeaşi preţuire şi acelaşi respect pentru poporul român pe care îl reprezint".

Premierul a precizat că modificările legislative făcute de coaliţia PSD-ALDE au menirea de a asigura o justiţie menită să garanteze că legile şi drepturile cetăţenilor sunt respectate, chiar dacă intră în contradicţie cu setul de măsuri impuse prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Din punctul său de vedere, şeful guvernului crede că noile legi ale justiţiei le redau judecătorilor independenţa şi că niciun decident politic nu va mai interveni în numirea şi revocarea judecătorilor.

Discursul lui Dăncilă a părut copiat după discursurile din ultima vreme ale lui Liviu Dragnea, o dovadă că, cel mai probabil, el a fost întocmit în laboratoarele PSD, redând temele vehiculate de social-democraţi în lupta cu aşa-numitul "stat paralel": protocoalele secrete dintre SRI, Parchetul General şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma cărora ar fi fost ascultaţi şi interceptaţi ilegal milioane de români, iar jumătate dintre magistraţi s-au ales cu dosare penale menite să pună presiune asupra exercitării actului de jus­tiţie. Mai mult, Viorica Dăncilă a solicitat să fie verificaţi funcţionarii europeni care au întocmit inspecţiile, verificările şi rapoartele pe MCV în ultimii ani, deoarece acestea nu conţin nicio referire la protocoalele secrete care ar fi afectat independenţa justiţiei.

Referitor la statul de drept din ţara noastră, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a spus: "Urmărim evoluţia din Rom­â­nia cu mare îngrijorare. Lucrurile acum merg înapoi, într-un fel care ar putea fi dăunător parcursului dumnea­voastră european. Dacă vor fi adoptate fără corecţii, Codurile penale vor afecta independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie.

Pentru că suntem gardianul tratatelor care stau la baza Uniunii Europene, nu vom ezita să acţionăm prin MCV sau prin alte metode. Cerem României să se abţină de la orice paşi care ar duce la reversibilitatea paşilor făcuţi în ultimii ani".

Înaltul oficial european a menţionat că Parlamentul român nu a ţinut cont de raportul MCV pentru anul trecut, de recomandările din raportul GRECO şi de opiniile formulate de Comisia de la Veneţia în legătură cu modificarea legilor justiţiei şi a legislaţiei penale, iar acest lucru este inadmisibil, deoarece reformele nu trebuie să aibă impact negativ asupra justiţiei.

Timmermans a mai spus că toate progresele consemnate în ultimele rapoarte MCV s-au datorat activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fostului procuror-general Laura Codruţa Kövesi. El susţine că actualele modificări ale Codului Penal şi Codului de procedură penală vor afecta grav sistemul judiciar şi lupta anticorupţie.

Timmermans a precizat: "Aceste lucruri vor fi scrise în raportul MCV pe acest an. Spre deosebire de raportul MCV de anul trecut şi al evaluării din ianuarie 2018, situaţia s-a deteriorat în România. Comisia Europeană va trage concluziile necesare şi nu vom ezita să acţionăm atunci când trebuie să asigurăm respectarea tratatelor Uniuniii Europene".

Referitor la evenimentele din 10 august, prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat: "Este acuzată Jandarmeria că a intervenit la un miting neautorizat, împotriva unor manifestanţi violenţi care au încercat să ocupe clădirea Guvernului. Nu pot accepta ca Jandarmeria să fie acuzată pentru lucruri care sunt normale în alte state". Afirmaţia lui Dăncilă reprezintă clar o imixtiune în puterea judecătorească, atât timp cât pe rolul Parchetului General se află mai multe dosare privind evenimentele din 10 august, iar într-unul dintre acestea şefii Jandarmeriei sunt acuzaţi de procurori că au acţionat ilegal în seara de 10 august.

Dăncilă şi-a exprimat disponibilitatea pentru dialog şi a menţionat că guvernul va ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia.

La final, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a menţionat: "Faţă de anul 1990, Româ­nia a făcut progrese, chiar şi cu aportul PSD. De ce sunt îngrijorat astăzi? Pentru că la finalul unui maraton pe care l-aţi început pentru aderarea şi integrarea în UE, sunteţi în pericol de a nu îl termina, deoarece modificaţi regulile privind lupta anticorupţie. Trebuie să mă asigur că respectaţi valorile europene şi vă spun că dacă vom fi nevoiţi să folosim şi alte instrumente, le vom folosi. Nu este o ameninţare, deoarece Comisia Europeană este instituţia care apără tratatele UE. Nu suntem împotriva Guvernului şi nici împotriva poporului român. Dar vom trata la fel fiecare membru, în conformitate cu tratatele UE".

Dezbateri aprinse în Parlamentul European

Deputaţii europeni din mai multe ţări şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia statului de drept din România.

Înainte ca ei să îşi exprime nemulţumirile, Juliane Bogner-Strauss, din partea preşedinţiei austriece a Consiliului Uniunii Europene, a menţionat că instituţia acordă o importanţă deosebită apărării statului de drept pe teritoriul UE. Ea a menţionat: "Este crucial ca fiecare stat membru să respecte valorile UE. Separaţia puterilor şi statul de drept nu sunt negociabile. Româ­nia să se concentreze pe consolidarea şi respectarea măsurilor dispuse prin raportul MCV din 2017. Ştim că guvernul de la Bucureşti se află în contact cu Comisia de la Veneţia şi sperăm ca dialogul să continue înntre autorităţile române şi Comisia Europeană pentru rezolvarea problemelor actuale".

Deputaţii europeni au menţionat că premierul Viorica Dăncilă are de ales între două opţiuni: să continue politica dictată de şefii coaliţiei guvernamentale sau să pună în aplicare măsurile dispuse de Comisia Europeană şi de Parlamentul European, ascultând şi voinţa oamenilor care protestează în ţara noastră.

Unul dintre cei mai aprigi critici ai guvernului de la Bucureşti, olandezul Guy Verhofstadt, a spus că ţara noastră are două probleme: corupţia şi serviciile secrete, ultiemile având o mentalitate de pe vremea vechii Securităţi. El a zis că, prin modificările legislative, coaliţia de guvernare a slăbit lupta împotriva corupţiei. Guy Verhostadt a spus: "Nu urmaţi exemplele negative ale Ungariei şi Poloniei! Independenţa justiţiei trebuie garantată, iar vechile obiceiuri ale serviciilor secrete trebuie înlăturate".

Chiar şi deputaţii din grupul socialiştilor şi democraţilor şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia din România. Josef Weidenholzer a menţionat: "România are un uriaş potenţial, dar acest lucru nu se poate realiza dacă nu se respectă democraţia liberală. MCV a fost instituit pentru că punctul de plecare al României a fost foarte dificil şi suntem îngrijoraţi de rapoartele din ultima vreme".

Deputatul european din partea grupului Verzilor (ecologist), Ska Keller, a menţionat că este îngrijorător ce se întâmplă acum în ţara noastră. Ea a spus: "Cu aceste reforme, Guvernul a legalizat corupţia. Banii, în loc să fie cheltuiţi pentru nevoile cetăţenilor, au ajuns în buzunarele unui grup restrâns de politicieni. Trebuie să apărăm drepturile cetăţenilor români şi să acţionăm acum, cât timp este în activitate o altă procedură pe art.7 din Tratatul de la Lisabona".

Deputaţii spanioli, italieni şi francezi şi-au exprimat şi ei nemulţumirea în legătură cu modificările legislaţiei penale din ţara noastră, iar parlamentarul european Harlad Vilimsky a precizat: "Vreau să mă plâng de acest guvern român socialist, al cărui şef este investigat pentru fraudarea a 21 milioa­ne de euro din fondurile europene. Un consilier al acestui guvern a spus că protestatarii ar trebui striviţi. Este inacceptabilă o astfel de luare de poziţie. Dragi colegi social-democraţi, făceţi-vă ordine în propria casă!".

Poliţe plătite între deputaţii europeni din România

Parlamentarii europeni din ţara noastră nu au ratat ocazia de a se răfui şi cu acest prilej. Dacă Monica Macovei şi-a concentrat discursul pe atacarea PSD şi a lui Liviu Dragnea, precum şi pe evenimentele din 10 august, pesedistul Dan Nica a ţinut să menţioneze că actul de justiţie trebuie făcut în instanţă şi nu pe baza unor protocoale secrete şi că majoritatea criticilor formulate în Parlamentul European la adresa puterii de la Bucureşti se bazează pe ştiri false. Referitor la ştiri false, Dan Nica nu a ezitat să se folosească de o informaţie falsă pe care a prezentat-o parlamentarilor europeni ca fiind adevărată. El a spus: "Ştiţi că 98% dintre cazurile de corupţie din ultimii cinci ani s-au încheiat cu achitarea inculpaţilor?".

Afirmaţia lui Dan Nica în Parlamentul European este mincinoasă deoarece, conform statisticilor oficiale, ratele de achitare în dosarele instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe ultimii patru ani (2018 nu s-a încheiat încă), sunt următoarele: în 2014 - 10,16%, în 2015 - 8,98%, în 2016 - 13,2% şi în 2017 - 14,8%. După cum puteţi observa, în nicun an nu s-a înregistrat procentul de 98% pe care europarlamentarul social-democrat l-a prezentat, ieri, în Parlamentul European, ca fiind adevărat.

Deputatul Laurenţiu Rebega a menţionat că românii nu trebuie pedepsiţi de instituţiile UE pentru deciziile luate de Liviu Dragnea, care doreşte, din funcţia sa politică, să îşi rezolve problemele personale, iar Norica Nicolai a susţinut că Bruxelles-ul şi Parlamentul European aplică un dublu standard cu privire la ţările din estul Europei, incluzând aici, pe lângă România, Ungaria şi Polonia.

Siegfried Mureşan, care este şi purtător de cuvânt al Partidului Popular European, a spus: "De doi ani, poporul român se manifestă în stradă pentru valori ale Uniunii Europene. Oamenii cer justiţie, dreptate, stat de drept şi bună guvernare. Oamenii ies în stradă cu drapelul Uniunii Europene şi întreabă ce poate face Uniunea Europeană pentru noi. Iar răspunsul nostru trebuie să fie convingător: trebuie să fim alături de poporul român, să apărăm valorile europene, modul de viaţă european. Asta vrea poporul român, asta trebuie să facem noi. Suntem alături de poporul român. Oamenii protestează şi împotriva unui guvern condus de Liviu Dragnea, un infractor condamnat de mai multe ori. Iar când infractorii fac legi, legile sunt bune pentru infractori, nu pentru oameni".

În schimb, parlamentarul european Ioan Mircea Paşcu a menţionat că nu este normal ca autorităţile din ţara noastră să fie ameninţate de Comisia Europeană şi că majoritatea cetăţenilor a fost de acord, în decembrie 2016, cu programul PSD, cu prilejul alegerilor parlamentare.

La începutul lunii noiembrie, Parlamentul European va adopta o rezoluţie cu privire la statul de drept din România, iar până la sfârşitul lunii viitoare va fi dat publicităţii raportul MCV pentru anul 2018.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea susţine că formaţiunea politică pe care o conduce va ţine cont de opiniile Comisiei de la Veneţia.

Liviu Dragnea a declarat: "Am urmărit şi dezbaterea comisiei LIBE şi intervenţiile din Parlamentul European. Noi am insistat mereu pe lucrul acesta, că trebuie să se construiască un dialog, dar nu numai într-o singură direcţie, ci trebuie ascultate argumentele fiecărei părţi. Noi am spus mereu că vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia (...) PSD a fost, este şi va rămâ­ne un partid profund european".

___________________________

După dezbaterea din Parlamentul European, ministrul Justiţiei pare decis să pună în concordanţă modificările legilor justiţiei şi ale legislaţiei penale cu recomandările Comisiei de la Veneţia. În legătură cu acest aspect, Tudorel Toader a declarat: "Voi vorbi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia să vedem în ce măsură sunt posibile anumite preluări din recomandările Comisiei, anumite racordări ale normelor juridice la standardele europene. Eu am câteva soluţii pe care le am în vedere pentru o posibilă ordonanţă de urgenţă".

___________________________

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, s-a declarat mulţumit de prestaţia prim-ministrului Viorica Dăncilă în Parlamentul European. Şeful ALDE a salutat intervenţia colegului european Guy Verhofstadt, care a spus la dezbateri că una dintre problemele pe care le are România este legată de serviciile secrete. Tăriceanu a spus: "Am observat din partea liderului grupului ALDE Guy Verhofstad o luare de poziţie foarte tranşantă, pe problema pe care noi o numim generic în România statul paralel, influenţa serviciilor secrete, a protocoalelor care afectează bineînţeles independenţa justiţiei şi îi mulţumesc pe această cale lui Guy Verhofstadt că ridică în plenul Parlamentului European o problemă de fond legată de funcţionarea statului de drept, un lucru care evident nu se regăseşte în nicio altă ţară democratică europeană".

___________________________

Preşedintele PNL Ludovic Orban susţine că prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, a mai dat o şansă României, arătând că există o singură cale care poate să ferească ţara noastră de aplicarea unor sancţiuni: conformarea la solicitările şi recomandările instituţiilor UE. Ludovic Orban a spus: "Primul lucru pe care trebuie să-l facă actuala putere politică de la Bucureşti este să suspende intrarea în vigoare a modificărilor la legile justiţiei. Acest lucru este imperios până la adoptarea raportului final al Comisiei de la Veneţia şi al celui privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Totodată solicit şi punerea în acord a legilor justiţiei cu observaţiile celor două organisme. Oficialii guvernamentali români să se trezească la realitate, să renunţe la atitudinea ostilă faţă de organismele europene şi să conlucreze, în mod real, cu reprezentanţii Comisiei Europene".

Opinia Cititorului ( 44 )

  1. Analfabetii nu pot reprezenta poporul roman, ci cel mult pe analfabetii poporului roman. Iar afinitatile dintre Viorica Dancila si infractorul Liviu Dragnea diminueaza si mai mult reprezentativitatea clamata. In concluzie, la tribuna Parlamentului European, au fost reprezentati infractorii analfabeti din Romania, in frunte cu infractorul repetent Liviu Dragnea.

    1. Securiștii sunt analfabeți cu doctorate și nu reprezintă pe nimeni.

      da, am vazut pe analfabeta macovei

      o rusine, a ras toata europa de ea

      Ca sa fim corecti:... la tribuna Parlamentului European, au fost reprezentati votantii analfabeti din Romania (beneficiarii /prostitii cu punga de malai) si infractorii analfabeti de la guvernare, in frunte cu infractorul recidivist Liviu Dragnea. 

      Ai miopie mare, puneti ochelari de cal, pentru ca nu ai vazut/nu mai vezi bine. 

      Avem guvernanti/parlamentari cu "doctorate" care reprezinta "majoritatea zdrobitoare care a ajuns la putere". Asta-i necazul mare!. 

    Chiar nu-mi dau seama cum vedeți dumneavoastră evenimentele, de ce vedeți totul pe dos: ba o masă violentă care încearcă o lovitură de stat, atacând cu borduri dislocate și sticle incendiare e transformată într-o preacinstită adunătură de preacuvioși, ba grupul infracțional de la DNA e mai ceva decât imaculata concepție, ba adunătura nemernică și, pe deasupra manipulată, a PPE reprezintă puritatea în esența ei etc.

    Sincer, văzând desfășurarea de ieri din Parlamentul European, unde Vioricăi Dăncilă i se pregătise un eșafod, am avut impresia că istoria s-a întors cu fundu-n sus. Culmea, cea care era setată să devină victimă - cea pe care-o alintați „Veorica” - a reușit realmente să întoarcă tot scenariul ticălos printr-un discurs echilibrat și tăios.  

    Stimate domn, realitatea e că „analfabeta Veorica” a rupt în două toată propaganda de-acolo. Lucrurile se sucesc și adevărurile deranjante ascunse în spatele așa-zisei lupte anticorupție încep să se vadă. Iar asta e o chestiule care-i sperie pe mulți. Faceți parte dintre cei speriați?

    P.S. Ați amintit faptul că Timmermans a spus că protocoalele trebuie investigate? Da, protocoalele, acea fundație pe care s-a clădit întreaga minciună cu anticorupția de la noi. Știți că această anchetă e începutul sfârșitului?  

    1. N-auzi că raportul MCV va fi mai rău. Consecințele vor fi majore, se dublează articolele penibile în oficinele propagandei securiste.

      a facut Veorica ne naiba-n patru, discurs echilibrat si taios, deja folosesti cuvinte pe care ea nu stie sa le pronunte, ceea ce inseamna ca esti mai intelligent decat ea, ceea ce inseamna ca iti dai seama de realitate dar ai un interes sa spui o minciuna. Veorica s-a intors cu coada intre picioare, cu ochii sticlosi si urechile pleostite.

      Maximus, de ce nu-ti pui tie insuti intrebarea "Cu ce ochelari priviți, domnule?" Recunosti manifestarea viguroasa a coruptiei romanesti? Recunosti ca tara noastra se afla in topul coruptiei si ca a fost artinsa de coruptie in toate segmentele autoritatii, inclusiv in justitie si servicii speciale?

      Marele pas inainte facut in combaterea coruptiei este ca figuri de rang inalt au intrat la judecata si inchisoare, deci combaterea coruptiei, care nu era imaginabila in timpul lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, a intrat in exercitiu. Este extrem de plauzibil ca acest exercitiu sa poarte, chiar el, stigmatul coruptiei, astfel ca examinarea legalitatii protocoalelor poate deveni un proces necesar de perfectionare, daca nu este utilizat pentru combaterea combaterii coruptiei, asa cum Dragnea o face (nu pomenesc de draga de ea Veorica, eroul tau national, capabila - extraordinar! - sa citeasca un text fara greseala). 

      Deci, cu ce ochelari priviți, domnule Maximus, de vreme ce cobiti ca investigarea protocoalelor este inceputul sfirsitului?

      De ce sa nu va schimbati ochelarii, ca sa vedeti ca investigarea protocoalelor nu este decit continuarea inceputului? 

      Bechtel, EADS, Microsoft, Schweighoffer reprezinta coruptie romaneasca? Sau afcerille Albei ca Zăpada? E bine ca se prescriu si cozile de topor au tinut de sase, disperate fiind sa lupte cu chioruptia, nu?

      Indaratul comentariului tau, este si un proces de gindire care sa il faca sa fie o replica la ceea ce am spus eu?

      Sau este o simpla lista de cazuri de coruptie a strainilor, a caror insiruire are aerul sa ma contrazica? 

      discursul a fost citit,deci scris dinainte.iar loviturile de stat nu se dau cu borduri.

      Porcovane! cum adica? Veorica s-a intors cu coada intre picioare, cu ochii sticlosi si urechile pleostite.

      Cine-i violatorul??. 

      Gresit Make; investigarea protocoalelor este doar inceputul. Baietii destepti stiu de ce!. 

      De parca ai putea tu sa stii mai bine ca Make!

      Pe langa toate bubele trebuie sa-i recunoastem si performantele: 

      În final, vă cer următorul lucru: nu îi interziceţi României ceea ce este permis în alte state ale Uniunii şi nu permiteţi ca în România să se întâmple lucruri de neacceptat în alte state membre.

    Unii sunt cu vorbele,mai ales slugile,altii sunt cu faptele.FELICITARI D-NA DANCILA!

    A fost protestul Diasporei?

    Nimeni în PE nu a ridicat problema de ce nu lucrează românii din Diaspora în România? 

    Norica Nicolai a spus ceva de dublul standard, e adevărat?

    Salariul în CE este diferențiat pe țară? 

    1. Behehe?

      Behehe? 

    Dosarele DNA nu sunt doar pentru "coruptie". Statisticile oficiale se refera la toate dosarele DNA nu numai la cele legate de coruptie. Si dumneavoastra, domnule autor va pricepeti foarte bine la manipulari.

    1. Eşti acelaşi tip de manipulator ca şmecherii dela Antena 3 şi ca Dan Nica. Dacă te-ai fi uitat la ştiri, la Pro TV, la Digi 24, la TVR, la B1 TV şi la Realitatea TV, ai fi observat exact cuvintele spuse de Dan Nica. Iar cei de acolo au spus exact ce a scris şi autorul acestui articol. Lasă vrăjeala comandată de Felix The Cat Dan Voiculescu, că nu ţine la noi. Ţine doa la proştii care vă votează.

      Reformarea SRI ar conduce la dispariția tragică a Digi 24, B1TV și Realitatea TV.

      În afară de asta, nimeni nu știe ce a declarat Nica și de ce l-ar asculta cineva. 

    ...

    1. ...

    Declarație eurodeputat spaniol, PPE, Esteban Gonzales Pons:„Nu înţelegem reacţia extremă a Guvernului condus de dumneavoastră în tragica seară de 10 august, când mii de români veniţi din diaspora voiau doar să fie ascultaţi. (...) Desigur, puteţi ignora criticile noastre, dar niciodată nu ar trebui să ignoraţi vocea poporului dumneavoastră. Românii au luptat pentru libertate împotriva comunismului, au dat jos o tiranie şi au construit o democraţie. Românii sunt un popor curajos şi decent, iar dumneavoastră, doamnă prim-ministru, îi ignoraţi. Spuneţi-mi, de ce nu vreţi să vă ascultaţi propriul popor? Spuneţi-mi, ce interese ascunse se află în spatele acţiunilor Guvernului pe care îl conduceţi? De ce vă temeţi? Ascultaţi vocea poporului, doamnă prim-ministru, ei nu vor decât integritate, transparenţă şi dreptate. Românii vor doar să aibă un viitor mai bun, în propria ţară, nu în afara ei. Nimic mai mult. Acest parlament va rămâne de partea nobilului şi mândrului popor român. Nu există alte opţiuni pentru noi, ar trebui să înţelegeţi asta!”

    1. Vocea cu număr de Suedia? Dramatică declarație. Poate cu mai puține minciuni, poate chiar fără manipulare, Esteban Gonzales Pons ar fi dat o declarație despre homosexualitate și atât.

      Citez " Poate cu mai puține minciuni, poate chiar fără manipulare".

      Intrebare pentru "anonim": care este minciuna si care manipularea în fraza de mai jos: "Spuneţi-mi, ce interese ascunse se află în spatele acţiunilor Guvernului pe care îl conduceţi? De ce vă temeţi? Ascultaţi vocea poporului, doamnă prim-ministru, ei nu vor decât integritate, transparenţă şi dreptate. Românii vor doar să aibă un viitor mai bun, în propria ţară, nu în afara ei. Nimic mai mult. " 

      Minciuna e ca o oaste de stransura de cateva zeci de mii de inferbantati nu reprezinta deloc poporul roman. Pare putin, dar e o minciuna mare si sfruntata.

      In opinia celor ca tine numai privitorii de Antena 3 "reprezinta poporul roman" !

      tragica seară de 10 august

      Asta este o minciună, o manipulare, o măgărie, un securism patetic. 

      Victimele propagandei securiste, bibanii de pe fb, sărăcanii aciuați la umbra numărului special obținut din Suedia, nu reprezintă decât o adunătură de prostălăi care susțin Securitatea ceaușistă.

      Pentru că oricum vor crăpa săraci. 

      ... Procuratura și judecătorii decid altceva despre 10 august ?

      Răspuns pentru "manipulați" ca mine: apăreți voi cu ale "texte", sa stam liniștiți :-) 

    Manipulare. Realitatea a fost alta.

    Față de aceste reacții, remarcile făcute de Verhofstadt în Parlamentul European pe 3 octombrie sună mai degrabă a încurajare și bătaie prietenească pe umăr. ”Colegii români au nu o problemă, ci două: corupţia generalizată şi serviciile secrete, un adevărat stat în stat. Mesajul meu astăzi este că ambele probleme trebuie să fie soluţionate, că România trebuie să pună capăt celei ce era cândva Securitatea, un serviciu secret folosit de o parte a spectrului politic pentru a lovi cealaltă parte; uneori părţile se schimbau între ele”, a afirmat liderul grupului europarlamentar ALDE. La fel a sunat și reacția vicepreședintelui CE, olandezul Frans Timmermans, care a remarcat cât de grea a fost tranziția României și că discuția despre statul de drept din România este pentru ”că ne pasă de ceea ce se întâmplă cu poporul român, care vrea să-și îndeplineasă destinul european”.  

    ...

    1. Mișto

    "Puteţi măsura cu exactitate măsura gravităţii a ceea ce aţi auzit sau văzut astăzi în Parlamentul European punând în balanţă cea mai importantă dintre observaţii: TOATE marile grupuri parlamentare, inclusiv socialiştii şi ALDE, s-au unit în condamnarea stării actuale de fapt din România în ce priveşte starea statului de drept, solidarizându-se cu poziţia severă şi de o precizie chirurgicală expusă de reprezentatul Comisiei Europene şi despărţindu-se total şi fără niciun fel de ambiguitate de poziţia doamnei Viorica Vasilica Dăncilă, actualmente chip şi voce pentru România."

    ... Am mai scris si cu alte ocazii si o repet..Ma refer la protocoalele dintre SRI/DNA. Stimati cititori aceste protocoale au fost "construite" cu buna stiinta de ex.prim-ministru Tariceanu si ex.presedintele de atunci Basescu. Ei doi au venit cu aceasta propunere si pe care au aprobat-o in CSAT. Parca acum vad si aud cand s-au exprimat ca aceste protocoale au drept scop sa vina in ajutorul DNA .

    Iar acum acest Tariceanu nu-i este jena sa -si scoata capul in public si sa critice. Basescu cel putin tace...deoarece stie cui apartine aceasta initiativa. 

    Cat despre europarlamentarul PSD-istul Dan Nica ce sa mai zicem. E jenant un om { considerat matur} sa vina cu

    astfel de minciuni.grosolane... 

    1. Protocoalele securiste sunt opera lui Basescu și a slugilor lui din SRI, cu sprijin american.

      Medaliile ambasadelor pentru justiția securistă acopereau mizeria și abuzul. 

    Stati linistiti ca propaganda nu va face bine. Uitati-va cum a ajuns tara asta sa faca politica prin serviciile secrete ajutate de tot felul de cozi de topor din toate oficinele patriei. Politicienii reprezinta pana la urma poporul roman, iar cozile de topor reprezinta pe cine le mai da un ban de-o ciunga. Tradarea e cea mai lucrativa activitate când distrugi o tara, iari la noi asta functioneaza bine in ultimii 20 de ani.

    1. Securitatea e bună că-i aceeași dinainte de comunistm și nu dă doi bani pe vitele furajate.

      Numai băieții din aceleași sate cu membrii SRI sunt valabili, restul pot să crape. 

    O deputata olandeza ai reproseaza ca a fost dura.Ei au folosit minciunile Monicai Macovei (care s-a vzut ca are un caracter de om josnic) sa ne atace,ascunzand adevaruri etc.Pana-n prezent noi am furat la ei sau ei au furat la noi?

    Toate ziarele bucurestene o tin gaia-matzu' cu manifestarile antistatale ale derbedeilor si golanilor statului paralel, iar daca isi imagineaza cineva ca vor mai accepta sa fie UMILITI PENSIONARII, OAMENII RATIONALI DE LA TARA si BISERICA NOASTRA TRADITIONALA ORTODOXA insemna ca e cel putin naiv... HAHALERELE din multinationale, banci,asigurari, samd,dupa ce ca NU AU PARTICIPAT LA ALEGERI in 10 august au incercat lovitura de stat, impreuna cu scursurile diasporei, iar acum MIORLAIE la "poarta otomana" de la Bruxelles degeaba, cu PENIBILA mocovei in frunte ! Si la referendumul nostru traditional si la viitoarele alegeri, toata clica basista si toti sorosisti vor fi iar plesniti peste bot !

    1. Poporul, nu, dar tu, da.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb