Dăncilă, prezentă la inaugurarea Ambasadei României de la Muscat

E.P.
Politică / 5 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Premierul Viorica Dăncilă a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a Ambasadei României de la Muscat, în contextul vizitei oficiale pe care şeful executivului o efectuează în Sultanatul Oman, a informat un comunicat al Guvernului.

La ceremonia de deschidere au participat miniştri ai Guvernul omanez, reprezentanţi ai corpului diplomatic local, precum şi membri ai comunităţii româneşti din Sultanatul Oman. Demnitarii prezenţi au subliniat importanţa momentului pentru relaţia bilaterală şi valoarea sa de simbol al determinării părţii române de a avea o prezenţă permanentă pe teritoriul omanez, exprimându-şi convingerea că dialogul dintre România şi Sultanatul Oman se va consolida în perioada ce va urma, atât din punct de vedere politic, cât şi economic şi sectorial. În acest sens, au fost evocate întrevederile realizate cu prilejul vizitei delegaţiei române, care au reliefat interesul ambelor părţi pentru concretizarea unor proiecte de cooperare sectorială.

Deschiderea misiunii diplomatice din Sultanatul Oman reprezintă o concretizare pragmatică a acţiunilor derulate de Guvernul României, în baza Programului de Guvernare 2017-2020, de amplificare şi consolidare a relaţiilor bilaterale cu statele din Golf, potrivit sursei citate.

Astfel, vizita oficială a şefului Executivului a reprezentat o dublă premieră în relaţiile bilaterale româno-omaneze, deschiderea primei misiuni diplomatice a României de pe teritoriul Sultanatului Oman survenind în contextul primului contact dintre România şi Sultanatul Oman, la nivelul conducerii celor două Guverne, de la data stabilirii relaţiilor diplomatice între cele două state, la 1 mai 1974.

Totodată, deschiderea misiunii diplomatice de la Muscat, în apropierea aniversării a 45 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte, în 2019, reprezintă o modalitate concretă a Guvernului României de a susţine comunitatea românească din Sultanatul Oman, alcătuită din aproximativ 300 de persoane, a mai precizat comunicatul guvernului, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb