DANIEL SUCIU:  "MDRAP se implică în formarea şi perfecţionarea oamenilor din administraţia publică"

A.I.
Politică / 24 septembrie 2019

Daniel Suciu (Sursă foto: Twitter)

Daniel Suciu (Sursă foto: Twitter)

Administraţia publică are nevoie de personal bine pregătit, motivat, profesionist, pentru a răspunde provocărilor actuale şi viitoare, iar MDRAP susţine şi se va implica şi pe viitor în toate iniţiativele care urmăresc formarea şi perfecţionarea oamenilor din administraţia publică, a afirmat, marţi, ministrul Daniel Suciu.

"La nivelul Guvernului, educaţia este un factor strategic de dezvoltare, pentru că educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major şi pentru că avem datoria cu toţii să ne perfecţionăm continuu, indiferent de funcţia ocupată. Investind în învăţământ, investim de fapt în noi şi în viitorul nostru", a precizat Suciu, cu prilejul ceremoniei de decernare a certificatelor de absolvire pentru cei 55 de cursanţi care au urmat cea de-a doua serie a Programului de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici.

Programul este organizat de Institutul Naţional de Administraţie (INA), aflat în subordinea MDRAP, şi are ca scop dezvoltarea competenţelor generale şi specifice, necesare exercitării funcţiei publice din categoria înalţilor funcţionari publici, informează Agerpres.

"Administraţia publică are nevoie de personal bine pregătit, motivat, profesionist, pentru a răspunde provocărilor actuale şi viitoare. Sunt convins că programele de perfecţionare şi calitatea corpului de formatori vor fi de un real folos în demersurile noastre, de eficientizare şi modernizare a administraţiei publice româneşti. De aceea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice susţine şi se va implica şi pe viitor în toate iniţiativele care urmăresc formarea şi perfecţionarea oamenilor din administraţia publică", a subliniat ministrul.

Potrivit unui comunicat al MDRAP, programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici se desfăşoară pe parcursul a opt module şi abordează o tematică multiplă, stabilită pe baza priorităţilor guvernamentale: conducerea şi coordonarea autorităţilor şi instituţiilor publice din România; planificarea strategică şi operaţională a activităţilor specifice administraţiei publice din România; organizarea activităţilor specifice administraţiei publice din România; leadership şi comunicare; evaluarea, monitorizarea şi controlul activităţilor specifice administraţiei publice; management financiar şi bugetar; managementul şi dezvoltarea resurselor umane; E-administraţie.

Principalele obiective ale programului sunt: dezvoltarea competenţelor manageriale şi de leadership ale personalului cu funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, pentru gestionarea eficientă a resurselor umane, financiare, materiale şi informaţionale, precum şi acordarea de suport metodologic, procedural şi legislativ pentru îmbunătăţirea performanţelor individuale şi instituţionale, arată MDRAP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb