Daniel Zamfir, nemulţumit de ţintele asumate în PNRR de ministrul Virgil Popescu

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică #Energie / 25 octombrie 2022

Sursă foto: Facebook / Virgil Popescu

Sursă foto: Facebook / Virgil Popescu

Criza energetică din ţara noastră a fost agravată din cauza unor decizii proaste, a afirmat, ieri, Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei Economice a Senatului, în cadrul unei conferinţe de presă în care a dezvăluit mai multe nereguli identificate de membrii Comisiei la Complexul Energetic Oltenia şi Complexul Energetic Hunedoara.

"Termenele de închidere a exploataţiilor miniere şi capacităţilor pe cărbune sunt complet nerealiste şi categoric trebuie rediscutate, făcut un nou angajament al României... Sigur, acest lucru nu-l mai poate face ministrul Energiei, Virgil Popescu, el este cel care, împreună cu echipa domniei sale, au angajat, din păcate, România într-un plan practic irealizabil. Sistemul energetic naţional va fi complet dezechilibrat dacă ţintele asumate de ministrul Popescu vor fi respectate", a declarat senatorul social-democrat Daniel Zamfir, care îi solicită premierului Nicolae Ciucă renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu privire la ţintele asumate în domeniul energiei.

"Există o ţintă care pentru România este catastrofală, respectiv ca în 31 decembrie 2022, să închidem încă două grupuri energetice, adică să scoatem din sistemul energetic naţional încă 660 de megawaţi, după ce anul trecut am scos 1700. S-a mai angajat domnul Popescu să închidă încă 660 anul acesta; asta este o crimă", a mai spus preşedintele Comisiei Economice din Senat, care a arătat că ţara noastră importă 10% din energia electrică necesară, în timp ce importul de cărbune a crescut cu 13,5%.

Referitor la situaţia în care se află cele două complexe energetice vizitate de membrii comisiei din Senat, Daniel Zamfir a spus că producţia actuală de aproximativ 1000 megawaţi pe zi a Complexului Energetic Oltenia ar putea creşte cu cel puţin 50% prin luarea unor măsuri rapide de către autorităţile de la Bucureşti.

"La Complexul Energetic Hunedoara, este o situaţie de neacceptat: avem o termocentrală performantă, retehnologizată, care respectă toate condiţiile de mediu impuse de Comisia Europeană, ca atare nu avem niciun motiv să oprim funcţionarea. Cu toate acestea, situaţia este gravă la termocentrala Paroşeni, deoarece minele aferente nu scot suficient cărbune, astfel încât unitatea respectivă este funcţională două zile din şapte, în ciuda retehnologizării", a precizat senatorul Daniel Zamfir.

El a spus că acest lucru poate fi rezolvat prin investiţii minime, care ar fi necesare şi pentru aprovizionarea cu cărbune a grupurilor de la centrala Rovinari.

Referitor la activitatea ministrului Energiei, Virgil Popescu, s-a pronunţat ieri şi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. Liderul social-democrat a declarat: "nu sunt un fan al domnului ministru de la Energie şi acest lucru îl pot spune cu toată tăria".

Marcel Ciolacu a mai arătat că PSD are un draft cu modificările la ordonanţa pe energie însă ar prefera să vadă o propunere din partea lui Virgil Popescu.

"Mi-aş dori şi eu să citesc o propunere din partea ministrului Energiei. (..) Haideţi să luăm decizia în coaliţie, să venim cu ceva sustenabil, eu îmi doresc să venim pe o perioadă mai lungă, până în 2025", a spus preşedintele PSD, care a reiterat că "politica în energie de obicei o face ministrul Energiei".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Virgil ingroapa Romania,iar neomarxistii liberali si planta de la cotroceni sunt dispusi sa-l sustina pana in panzele albe.emblematic caz pentru acest stat esuat si colonizat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb