"Danone" preocupată de alimentaţia în sezonul rece

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 2 decembrie 2009

Specialiştii în nutriţie ne-au reamintit, în cadrul unei mese rotunde organizată de compania "Danone România" la sfârşitul săptămânii trecute, de unele reguli ce trebuie să le respectăm pentru a ne putea bucura de un organism rezistent şi de o stare generală de bine nu doar un sezon, ci pe termen lung.

Invitatul special al întâlnirii Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a precizat faptul că trebuie să ţinem cont zilnic de ceea ce mâncăm, dar în mod deosebit iarna când suntem expuşi la infecţii virale sau bacteriene, iar consumul de antibiotice creşte. "O floră intestinală echilibrată măreşte rezistenţa la îmbolnăviri şi minimizează consecinţele antibioterapiei", a spus domnul doctor, apreciind că un stil de viaţă sănătos înseamnă alimentaţie echilibrată, odihnă, mişcare, îmbrăcăminte adecvată şi respectarea regulilor de igienă.

Domnul doctor recomandă consumul iaurturilor probiotice ca fiind cea mai eficientă metodă pentru a menţine o floră intestinală normală. Conform acestuia, produsele lactate nu trebuie să lipsească din meniul zilnic fiindcă furnizează proteine de calitate superioară şi sunt principala sursă alimentară de calciu. Absorbţia calciului este condiţionată de un aport suficient de vitamina D. În anotimpul friguros, din cauza expunerii foarte reduse la soare, sinteza endogenă de vitamina D scade dramatic, deci e nevoie de un aport alimentar la nivelul necesarului zilnic de 5 micrograme. Sursele principale sunt peştele gras, ficatul, alimentele îmbogaţite cu vitamina D, de regulă produse lactate. Vitamina D are rol demonstrat în modularea sistemului imunitar.

De asemenea, consumul de alimente din cereale integrale sunt o sursă de fibre esenţiale pentru un sistem digestiv sănătos care dau senzaţia de saţietate şi ajută la menţinerea greutăţii normale.

Compania DANONE PDPA România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de ţări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate si a alimentatiei pentru bebelusi. Grupul DANONE a înregistrat în 2008 vânzări de peste 15,22 miliarde EURO. Anul acesta, marca Danone împlineşte 90 de ani de existenţă.

DANONE România a înregistrat în anul 2008 o cifră de afaceri de peste 422 milioane RON. Compania are în prezent peste 700 de angajaţi şi un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette şi gama Casa Bună.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb