DAVID DAVIS: Marea Britanie nu se va angaja să facă factura Brexit până în octombrie

CRISTINA RADU
Internaţional / 16 august 2017

David Davis (Sursa foto: Wikipedia)

David Davis (Sursa foto: Wikipedia)

David Davis, secretar al Brexit, a declarat că Marea Britanie nu se va angaja la un proiect de lege Brexit la summit-ul UE din octombrie, potrivit agenţiei de ştiri Politico.

Vorbind astăzi la BBC înainte de publicarea planului uniunii vamale al Marii Britanii, Davis a spus că UE a avut un "timp dificil în timpul negocierilor" în vederea justificării legale a proiectului de divorţ al Angliei. A adăugat că negocierile mergeau "incredibil de bine" cu "ambiguitatea constructivă" a Angliei, o tactică deliberată de negociere.

David Davis a reiterat faptul că tranziţia vamală va fi limitată în timp. Acesta a explicat: "Trebuie făcută prin alegeri [programate pentru 2022]". El a continuat:

"Aş spune că cel mai probabil este ceva de doi ani, poate puţin mai scurt".

În propunerile sale pentru o perioadă de tranziţie a uniunii vamale, publicată astăzi, guvernul prezintă o uniune vamală temporară, distinctă, identică cu aranjamentele actuale cu UE, pentru a oferi certitudine întreprinderilor, potrivit agenţiei de ştiri.

Şeful negocierilor Michel Barnier a declarat că discuţiile despre viitoarele relaţii dintre UE şi Anglia, inclusiv despre un acord de liber schimb, nu pot să înceapă până când liderii UE nu vor decide că s-au făcut "progrese suficiente" vizând separarea, precum proiectul de lege de ieşire. Liderii fac evaluarea în cadrul summit-ului din octombrie.

David Davis a spus că Marea Britanie va îndeplini orice"obligaţii internaţionale reale": "Ceea ce am vorbit este ce pretind ei şi baza lor juridică. Ei au avut o perioadă dificilă în negociere vizând asta, de aceea...au spus «de ce nu faceţi propunerea voi». Vom merge pe acest drum şi vom vorbi foarte atent. Dar în acest stadiu nu ne vom angaja. Nu va mai fi un alt număr până în octombrie sau noiembrie sau ori de câte ori este. "

Davis a spus că, după Brexit, în martie 2019, UK nu mai avea datoria legală, aşa cum are în prezent prin aderarea la UE, să nu negocieze şi să semneze tranzacţii comerciale. Deci, va fi liberă să încheie noi tranzacţii comerciale în timpul tranziţiei. El a explicat: "Motivul pentru care nu putem semna acum este datorită unui lucru numit datorie de cooperare sinceră. Această obligaţie legală dispare [după Brexit]".

Davis a arătat că va fi publicat săptămâna viitoare un document de poziţie vizând "arbitrajul internaţional", care prevede alternativa Marii Britanii la supravegherea Curţii Europene de Justiţie, cea mai înaltă instanţă a UE, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb