David Terrier, preşedintele FIFPro Europe: "Jucătorii de fotbal sunt văzuţi doar ca active financiare de către FIFA, UEFA şi de cluburi"

I.Ghe.
Sport / 6 septembrie

David Terrier, preşedintele FIFPro Europe: "Jucătorii de fotbal sunt văzuţi doar ca active financiare de către FIFA, UEFA şi de cluburi"

"Noul sezon competiţional este cel mai rău din istorie" pentru jucătorii de fotbal, susţine David Terrier, preşedintele FIFPro Europe (federaţia europeană a jucătorilor profesionişti), într-un interviu acordat pentru cotidianul francez L'Equipe. Oficialul FIFPro afirmă că, după şase ani de studii efectuate asupra a 1.500 de fotbalişti din întreaga lume, au fost observate mai multe problemele fizice şi psihologice la sportivii respectivi.

David Terrier a declarat pentru sursa citată: "Calendarul competiţional este imposibil, din cauza numărului foarte mare de partide. Am ajuns pe marginea prăpastiei. Nu suntem nici împotriva FIFA, nici împotriva UEFA. Dar suntem aici pentru a trage următorul semnal de alarmă: «Vă spunem de şase ani că există o problemă şi răspunsurile pe care le-aţi dat este să prelungiţi competiţiile şi să creşteţi numărul acestora. Acest lucru nu este acceptabil». Nu există o muncă coordonată între organele de conducere, nici o evaluare a riscurilor pentru jucători, nici o garanţie de sănătate. Există doar o încălcare a legislaţiei interne a muncii în sensul că nu sunt respectate contractele colective ale ţărilor. Mulţi jucători ne spun că acest lucru nu se mai poate".

Preşedintele FIFPro Europe a mai spus că a fost impresionat de partidele jucate de tinerii under 21.

Terrier a precizat: "Pedri a avut un sezon de 70 de meciuri (la vârsta de 17-18 ani), dar nu mai poate face acest lucru deoarece este în mod constant afectat de accidentări. Le stricăm cariera şi, la rândul nostru, stricăm spectacolul. Jucătorii nu îndrăznesc să vorbească public despre declinul profesional. Nu vor să spună că au o slăbiciune şi să o ascundă de teamă să nu-şi piardă poziţia. Mulţi jucători ne spun că acest lucru nu mai este posibil. Cu acest program pentru jucători creşte numărul problemelor fizice şi psihologice. Cupa Mondială a Cluburilor, am luat-o ca pe o insultă. Totul a fost depăşit în ceea ce priveşte lipsa de respect faţă de legi, pentru că puterea decizională aparţie doar FIFA şi cluburilor care au stabilit regulile, dreptul muncii şi contractele colective în fotbal. Cu noile competiţii şi cu noile formate ale vechilor competiţii, vom avea jucători care vor fi pe teren două sezoane la rând fără pauză! Celor de la FIFA nu le pasă de nimic, ei decid totul unilateral. Dar unde se va sfârşi incoerenţa? Sezonul care urmează va fi cel mai rău din istorie pentru jucătorii de top. Există o lipsă de respect a FIFA faţă de FIFPro. Nu avem reprezentanţi ai jucătorilor, nicio voce şi nicio greutate în FIFA. Este o realitate. Ei nu ne ascultă".

Menţionăm că în 13 iunie 2024 la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a fost depusă o plângere împotriva FIFA de către asociaţiile jucătorilor profesionişti de fotbal din Anglia (PFA) şi din Franţa (UNFP), la cererea sportivilor, plângere la care s-au alăturat asociaţia jucătorilor profesionişti din Italia şi FIFPro Europe. O altă plângere a fost depusă la Comisia Europeană împotriva FIFA pentru "abuz de poziţie dominantă".

David Terrier a precizat că două dintre soluţiile propuse de FIFPro Europe sunt o perioadă de odihnă la sfârşitul sezonului de cel puţin trei săptămâni, fără niciun program de antrenament a urma un program de antrenament, şi limitarea la 55 de partide pe sezon a prezenţelor pentru un jucător.

David Terrier a concluzionat: "Sunt foarte îngrijorat. Jucătorii nu mai sunt văzuţi ca jucători, ci ca active financiare. Scopul este de a crea noi evenimente care să aducă mai mulţi bani. Dar pentru ce? Jucătorii ne spun că nu mai joacă 100%, că îşi gestionează timpul de joc Suntem în proces de explozie a industriei fotbalului pentru că nu suntem logici şi, mai presus de toate, nu avem toţi aceleaşi interese".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb