David Frost, ministrul britanic pentru Brexit, a demisionat

G.U.
Internaţional / 19 decembrie 2021

David Frost, ministrul britanic pentru Brexit, a demisionat

Ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, şi-a dat demisia din cauza "direcţiei politice" a guvernului condus de premierul Boris Johnson, a transmis publicaţia Mail on Sunday, citată de Reuters.

"Lordul Frost şi-a înaintat demisia în urmă cu o săptămână, însă a fost convins să rămână până în ianuarie", a scris ziarul într-o postare publicată pe contul său de Twitter.

"Frost a demisionat în mod senzaţional din guvernul lui Boris Johnson", notează publicaţia Mail on Sunday.

Downing Street nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Ziarul britanic a precizat că plecarea lui David Frost a fost declanşată de introducerea unor măsuri suplimentare anti-COVID-19 introduse de către Boris Johnson, dar şi de o nemulţumire mai amplă faţă de majorările de taxe şi costul politicilor de mediu.

Plecarea celui mai important negociator pentru Brexit al guvernului britanic constitue o nouă lovitură pentru premierul Boris Johnson, care s-a confruntat cu avertismente din partea unora dintre parlamentarii Partidului Conservator, potrivit cărora ar trebui să îşi îmbunătăţească conducerea, în caz contrar riscând să se confrunte cu provocări.

Boris Johnson a declarat că îşi asumă responsabilitatea personală pentru pierderea unui bastion conservator într-o înfrângere electorală care a arătat dezamăgirea publicului faţă de o serie de scandaluri şi a intensificat presiunea din partea parlamentarilor revoltaţi.

David Frost, un susţinător al Brexit-ului, a condus încercările Londrei de a renegocia condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Într-o scrisoare adresată lui Boris Johnson, David Frost a precizat că, deşi "Brexitul este acum sigur", el are "îngrijorări cu privire la direcţia actuală".

De asemenea, în scrisoarea sa, acesta a spus că demisia sa va avea "efect imediat" şi a vorbit despre dorinţa lui de a vedea o economie "cu impozite reduse".

"Sper că vom ajunge cât mai repede posibil acolo unde trebuie să ajungem: la o economie antreprenorială uşor reglementată, cu impozite reduse, la vârful ştiinţei moderne şi al schimbărilor economice", a adăugat acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb