DAVID FROST:  "Uniunea Europeană ar trebui să dea dovadă de pragmatism"

G.B
Internaţional / 12 mai 2021

 "Uniunea Europeană ar trebui să dea dovadă de pragmatism"

Uniunea Europeană ar trebui să dea dovadă de pragmatism, a declarat negociatorul-şef britanic pentru Brexit, David Frost, după o întâlnire cu reprezentanţii companiilor nord-irlandeze, adăugând că există ''provocări semnificative pentru mulţi în Irlanda de Nord'', potrivit dpa, citată de Agerpres.

Schimburile comerciale post-Brexit între Marea Britanie şi provincia Irlanda de Nord sunt guvernate de Protocolul privind Irlanda de Nord din Acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, cunoscut şi ca acordul Brexit. Acest protocol a fost conceput pentru a proteja principiile Acordului din Vinerea Mare, din 1998, şi pentru a păstra deschisă frontiera dintre Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord prin menţinerea regiunii în interiorul pieţei unice a UE.

''Companiile au făcut eforturi extraordinare pentru a face ca actualele cerinţe să funcţioneze, dar este dificil de crezut că modul în care protocolul operează acum poate fi sustenabil pe termen lung'', a spus Frost.

Acesta a transmis angajamentul Londrei de a coopera cu UE ''urgent şi cu bună credinţă'' pentru soluţionarea acestor probleme, exprimându-şi speranţa că se va ajunge la o abordare pragmatică ce să aibă în vedere ''relaxarea poverii de pe Irlanda de Nord''.

Relaţiile dintre Londra şi Uniunea Europeană au fost afectate grav de decizia britanică de a părăsi piaţa unică europeană, măsură oficială de la 31 ianuarie 2020, dar devenită efectivă doar de la începutul acestui an.

Londra, într-o încercare de reducere a tensiunilor, a extins unilateral perioada de graţie pentru controalele asupra importurilor de produse alimentare din Marea Britanie în provincia Irlanda de Nord, o decizie criticată de Bruxelles, care a acuzat britanicii de încălcarea Protocolului privind Irlanda de Nord inclus în Acordul de retragere a Regatului Unit din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb