De ce fuge Nicu Marcu de presă? De ce invită doar persoane "agreate" la conferinţele de presă ASF şi interzice de facto participarea Ziarului BURSA?

Radu Soviani
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 decembrie 2021

Radu Soviani

Confruntat cu imposibilitatea formulării unor răspunsuri rationale în privinţa supravegherii pieţei de capital şi a pieţei asigurărilor (unde ASF a fost complice la cea mai mare fraudă din asigurări din Romania - City Insurance - şi a permis majorarea dimenisiunii fraudei prin intarzierea, cu ştiinţa falsificării unui extras de cont de către City, extinderea fraudei până în luna septembrie 2021), Nicu Marcu, a ales să fugă.

ASF a convocat o conferinţă de presă "pirat", fără să anunţe pe fluxuri de ştiri această conferinţă de presă şi a interzis, practic, participarea celui mai important cotidian financiar din România, Ziarul BURSA (dincolo de pretenţiile ZF), la conferinţa de presă.

Nicu Marcu a stat pitit şi nu a participat la conferinţa de presă, ba mai mult, a dispus ca Ziarul BURSA să nu fie înştiinţat de conferinţa de presă, ceea ce, în esenţă, echivalează cu retragerea acreditării pe motiv că Nicu Marcu se oftică pentru că BURSA reprezintă în acest moment singurul cotidian care urmăreşte problemele reale ale pieţei de capital. În mod legitim, directorul Ziarului BURSA a semnalat, printr-o notă de protest, această fugă de obligaţia legală de informare a publicului, prin intermediul presei.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Pentru ca are un vocabular sarac, pentru ca nu are raspunsuri, pentru ca este implicat in tot ce se intampla si de intampla numai lucruri grave. Macar daca ar fi ceilalti mai rasariti dar nu e cazul. Fiasco total.

    Pentru ca e arogant si nepregătit. Dar are partidele proptea.

    Pentru ca Romania este sat fara caini.

    Eu nu inteleg de ce politele celor de la City inca mai sunt active.

    In mod normal, etic si corect fata de ceilalti participanti la trafic, politele lor trebuie anulate imediat ce asiguratorul a intrat in faliment.

    Fiecare asigurat trebuie sa isi cumpere o polita noua iar polita veche sa fie despagubita intr-un interval de timp, eventual la cumpararea altei polite noi (sa primeasca banii inapoi pe perioada ramasa din polita veche). 

    1. Sunt inca milioane de masini fantoma care circula cu polite tampite City si cu a caror polita te stergi la fund, nu la service.

      Politele sunt active pentru ca nu este o hotarare definitiva a instantei si nici atunci nu ar trebui sa-si piarda valibilitatea! De ce politele de la Astra si Carpatica au fost valide pana la expirare? De ce sa fiu nevoit sa reziliez o polita rca de la City si sa mi fac o alta a carei valoare este echivalentul pe o luna fata de ceea ce am? FGA este garantul asiguratorilor , deci nu are decat sa isi asume situatia sau sa fi luat masuri impotriva City din timp de catre cei de la ASF!

      PS: Am polita la Asirom, dar nu -i corect fata de cei care le-au facut la City, atunci cand erau doar zvonuri cu privire la faliment...  

      ...

      Rau cu rau dar mai rau fara rau. Fercala si Ciurezu au fost parfum pe langa hotii acestia.

      Eu nu am vorbit despre cine este mai hot. Eu am spus despre situațiile in care bvb.ro nu mai publica rapoartele trimise de cei 2 , dar le publica Make . Acesta este ziarul Bursa

    Nicu Marcu fuge de presa pentru ca este total incorect !

    Preturile actuale la RCA sunt astronomice prea scumpe, exagerat de scumpe.. Statul ar trebui sa desfiinteze obligativitatea acestor polite. Sa devina facultative.... cine face accident si e vinovat de producerea lui il despagubeste pe celalalt e simplu.. Sunt soferi care nu au avut accidente si au platit degeaba polite de asigurari ani de zile... Nu este posibil pt o masina sa platesti 1099 lei RCA pe 6 luni.. Parca suntem in tara de prosti...

    Dar tu Soviani de ce ai fugit de ASF? Sau DIN ASF? Ai fugit sau ai fost impins?

    1. A parasit ASF-ul pentru ca trecea pe langa un titirez, s-a suit pe el si dus a fost.

      Nu stim unde s-a oprit, dar acum face pe lupul moralist cu toata lumea, si zbiara, in stilu-i caracteristic, pana cand si un om calm, precum redactorul Ion M. Ionita, isi pierde cumpatul si-l pune la punct in direct la TV, la ora de maxima audienta. 

      Stiti cum s-a oprit Soviani?  

      Zici ca l-a electrocutat cineva, dar zambetul acela tipic de ... a ramas in continuare acolo, sfidator. 

      Cunosc astfel de caractere, nu-mi trebuie mult sa le citesc.

      MAKE, e bine sau mai trebuie nitica autocenzura ca sa va simtiti bine in redactie?! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb