De ce nu se luptă liberalii cu Iohannis?

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 29 august

Sorin Rosca Stanescu

PNL, aflat totuşi la guvernare alături de PSD, e dezlănţuit împotriva lui Marcel Ciolacu şi a celorlalţi lideri ai socialiştilor. În concepţia lor, aceştia trebuie să plătească pentru toate păcatele sistemului. Să admitem prin absurd că PNL e Albă ca Zăpada. Că nu are nimic de decontat. Doar aşa s-ar putea explica de ce ei nu au nimic de zis împotriva lui Klaus Iohannis.

În definitiv, în cei zece ani de domnie, Klaus Iohannis a instalat mai multe "guverne ale sale", toate, fără excepţie, contraperformante. La fel cum este în prezent şi guvernul condus de Marcel Ciolacu. Toate construcţiile politice, toate majorităţile au fost făcute şi desfăcute de o singură persoană. De Klaus Iohannis. Toate deciziile importante, dintre care cele mai multe s-au dovedit a fi contraproductive, poară amprenta inconfundabilă a aceluiaşi om: Klaus Iohannis. PSD nu are niciun motiv de a intra într-un război cu preşedintele României, pentru că poate să-i ignore preţioasele indicaţii oricând doreşte. Iar dacă nu o face, suferă în mod automat toate consecinţele politice, dar nu are posibilitatea şi nici libertatea morală de a da vina pe preşedinte. PNL însă este într-o cu totul altă situaţie.

Şi-a pierdut PNL identitatea de partid liberal? A renunţat PNL la lupta care l-a afirmat de-a lungul istoriei întru susţinerea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului? La ordinele lui Klaus Iohannis, a siluit PNL legislaţia şi apoi justiţia? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci principalul vinovat trebuie identificat de liberali în persoana lui Klaus Iohannis. Şi-a pierdut PNL substanţa naţională? A renunţat acest partid de ani de zile să acorde prioritate tradiţiilor şi valorilor naţionale? Să se lupte pentru valorificarea bogăţiilor de care dispunem de către societăţile româneşti şi în beneficiul cetăţenilor români? Dacă PNL şi-a abandonat toate proiectele de tip suveranist, ultimul liberal din România trebuie să fie conştient că principalul vinovat este Klaus Iohannis şi următorii vinovaţi sunt cei care, în loc să-i ignore, i-au respectat dispoziţiile. România este probabil singurul stat din Uniunea Europeană care, cu una-două excepţii, nu dispune de un sistem propriu bancar. Ceea ce înseamnă pe scurt că în timp ce societăţile cu capital străin obţin pentru investiţiile lor credite ieftine, societăţile cu capital românesc obţin credite cu dobândă extrem de ridicată şi nu pot face faţă din acest motiv concurenţei. Nu este vinovat doar Iohannis că s-a ajuns aici. Dar este vinovat că timp de zece ani, în condiţiile în care a beneficiat de prerogative sporite în mod extra-constituţional, nu a făcut nimic şi nici măcar nu a dat un singur mesaj pentru ca această situaţie să se amelioreze.

Fără a mai intra în alte detalii, cum ar fi cele de politică externă, mă grăbesc să precizez că dacă PNL a ajuns astăzi să se bată cu morile de vânt, iar dacă mâine va deveni un partid obscur şi dacă poimâine va ieşi din istorie, vinovatul de serviciu este preşedintele Klaus Iohannis. Iar liberalii, cei care conduc acest partid, se fac responsabili pentru faptul că-şi desfăşoară ofensiva electorală într-o direcţie total greşită, la indicaţiile aceluiaşi preşedinte, care după ce a siluit partidul, a siluit şi ţara. PNL nu este capabil să ne propună un program de guvernare, din simplul motiv că un asemenea program ar fi copy-paste, după programul creat şi eşuat de Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 7 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ceea ce vedem in presa e ca d Ciuca nu e ajutat suficient de partidul lui ,dupa ce a ridicat pnl in sondaje dupa o guvernare reusita si dupa ce numele importante s au vazut in Parlamentul European . Abia acum urmeaza alegerile de greutate ,pt ca din ultimele legislaturi in PE am vazut ca reprezentantii nostri acolo sunt bucurosi sa stea feriti si sa si faca relatii personale ,firme ,sa faca lobby etc ...si nu contribuie la protejarea tratatelor europene originale ,nu se opun razboaielor ,finantarii razboaielor etc . Deci nu se implica la urgentele momentului ,pentru ei ,odata avand locul in PE ,e gata ! E un context international foarte grav ,d Ciolacu chiar are niste decizii grele de luat ,asa ca atacurile in cascada ca sa se renunte la coalitie si eventual sa nu se mai poata colabora in coalitie dupa alegeri sunt grave si profund gresite . E aceasta marota politica cu candidatul la presedintie care trage partidul dupa el : da ,dar numai daca partidul se inhama si el sa traga ! Iar generalul trebuie sa se distanteze de presedintele sortant daca asa cum vedem acum ,acesta nu e popular (mai ales dupa ce a semnat acel tratat de asistenta militara cu Ucraina ,cand intelegem acum ca Zelenski forteaza operatiuni miliatare disperate pe front exact ca sa ceara aplicarea tratatelor acelea ). Daca vrea presedintia d Ciuca trebuie sa ne zica noua romanilor ca nu va permite angrenarea armatei noastre in conflictul din est .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Eroarea persista in mintea multor cetateni .Sa nu uitam adevarul .Iohannis a fost ales si nu cules in doua rinduri de alegeri acolo unde cetatenii Romaniei (mult mai inteligenti decit noi ) l-au votat si daca _Presedintele ar fi putut sa mai aiba un mandat tot Iohannis ar fi votat .Urmasul sau va fi desigur generalul „ romanul absolut ”umit N.Ciuca chiar daca politica inca nu i-a intrat total in singe .Peste 70 la suta dintre cetateni au demonstrat in alegerile recente ca doresc continuarea parcursului European si participarea ca membru al NATO. Iohannis nu numai ca anulat toate interferentele legislative ale PSD Dragnea ce ne pozitionau aidoma lui Orban budapesteanul (mai stie cineva de el ceva )dar a reusit sa aduca la guvernare PSD si PNL ca factor (alianta) stabilizator al natiunii romane .Fara Iohannis eram acum la mina Budapestei si a Moscovei devenind astfel tradatorii Europei si a nevoilor noastre de unitate spre a reface Imperiul .Ultima lovitura data de catre Iohannis sovieticilor din Rusia si celor aflati sub masca populismului in Europa este formarea Trilateralei Ucraina -Rep.Moldova -Romania .Fara deciziile lui Iohannis ambitiile Budapestei capatau nuante de probabilitate .Fara Iohannis Romania nu mai exista in forma ei cunoscuta de noi toti .Sa nu uitam .Iohannis este unul dintre cei care a vizitat SUA chiar inainte de ceea ce numim renutarea la candidatura a lui J.R.Biden si transformarea doamnei Harris (recent a facut o vizita in Romania ) in cistigatoarea alegerilor din SUA. Presedintele Iohannis nu se aventureaza in declaratii .El este peste noi toti ramanul de etnie germana cel mai puternic Presedinte din Istoria Romaniei .„ La barza chiora ”i-a facut Dumnezeu cuib si am avut imensul noroc sa nu devenim vasalii altora .Cu cine il putem compara pe Iohannis ? Cu nimeni .Aflat in slujba natiunii Iohannis a devenit unicul .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Iohannis a fost si va ramane "O sluga docila in slujba vestului" si un ciocoi absolut in materie de lux si confort personal. De aici, pana la tradarea de tara, mai e doar un pas... un fir de atza... iar stapanii lui Iohannis au stiut intotdeauna unde se afla coarda sensibila a acestui om slab.

      Ce rost ar avea sa-l atace liberalii pe Iohannis cat timp au fost tot timpul in aceiasi barca - cea a slugarniciei fata de marile puteri si interese straine? 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      poti numi o singura decizie neconforma a lui Iohannis ca de propaganda contra suntem satui.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

      Iohannis,poate fi comparat cu regele CAROL,ca sa nu zic faptul ca are unele apucaturi ca si conationalul sau care a distrus Germania cu un razboi ABERANT.!

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    MAMA MIA!

    IAUZI ce acuzatie in finalul articolului, poleit in multe vorbe mestesugite pentru prostime! 

    Cum puteti OMITE contributia fostilor ofiteri si turnatori din SECURITATEA lui Ceausesc in infiltrarea si distrugerea partidelor politice vechi Partidul Taranist si Partidul Liberal! 

    Cum puteti spune ca vinovatul de serviciu e DOAR Johanis?????? 

    Cum puteti uita zecile si sutele si miile de generali, colonei, maiori si ofiteri inferiori din Secu, care au ajuns in politica si fac ce zice superioriii??? 

    Ei l-au oprit pe MS Regele Mihai I sa revina in Romania, iar acum acestia plang ca le merge rau copiilor si nepotilor lor careo rmai fi ramas prin Romania! 

    Comunismul a cazut, dar comunistii conduc Romania!

    Va recomand urmarirea celor de la Recorde, Contributors, G4Media, SNOOP! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. contributors nu mai publica de mult comentariile care nu plac unora

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb