Declaraţiile lui Serghei Lavrov, care a acuzat Occidentul de războiul din Ucraina, au fost întâmpinate cu râsete

G.D.
Internaţional / 4 martie 2023

Declaraţiile lui Serghei Lavrov, care a acuzat Occidentul de războiul din Ucraina, au fost întâmpinate cu râsete

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a încercat o dată în plus să dea vina pe Occident pentru războiul din Ucraina, însă participanţii la Dialogul Raisina, o conferinţă pe teme geopolitice care a avut loc ieri la New Delhi, şi-au făcut simţit dezacordul, transmite astăzi dpa, potrivit Agerpres.

Întrebat în ce mod a afectat conflictul strategia energetică a Rusiei, Lavrov a răspuns: "Ştiţi că războiul pe care încercăm să-l oprim a fost lansat împotriva noastră prin intermediul poporului ucrainean" - declaraţie care a fost întâmpinată de participanţi cu hohote de râs.

După o scurtă pauză, şeful diplomaţiei ruse a continuat: "Desigur, (conflictul) a influenţat politica Rusiei, inclusiv politica energetică". "Modul direct de a descrie ceea ce s-a schimbat este următorul: Nu ne vom mai baza pe niciun partener din Occident", a adăugat el.

În schimb, Rusia caută parteneri energetici de încredere precum India şi China, a mai spus Lavrov.

Deşi nu este pentru prima dată când Kremlinul dă vina pe Occident pentru invazia asupra Ucrainei, pe care tocmai Rusia a declanşat-o, la ordinele preşedintelui Vladimir Putin, acum un an, este remarcabil faptul că Lavrov a folosit cuvântul "război".

Moscova continuă să-şi numească invazia drept "operaţiune militară specială" şi, în Rusia, cei care vorbesc despre război atunci când se referă la ofensiva rusă din Ucraina riscă diverse pedepse.

La sfârşitul discuţiei de 30 de minute din timpul Dialogului Raisina, principala conferinţă despre geopolitică şi geoeconomie care are loc anual la New Delhi, moderatorul l-a întrebat pe Lavrov dacă poate să promită că următoarea conversaţie va avea loc în circumstanţe mai puţin "controversate".

"Ei bine, cu siguranţă că americanii vor putea sugera unele întrebări pe care să le puteţi pune", a replicat Lavrov, înainte de a părăsi scena cu un zâmbet, în râsetele publicului.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. NATO plaseaza armament si rachete la usa Rusiei,

    cand rusii au vrut acelasi lucru in Cuba

    "NU A FOST PERMIS de USA" pe motiv de securitate nationala 

    1. Și atunci URSS a răspuns la provocare. Înainte SUA a plasat rachete în Turcia.

      Aceste informatii nu apar pe GOOGLE,

      asa ca ptr. cei multi nu EXISTA 

      DA, AȘA ESTE ! LICHELELE UCRAINENE ȘI OCCIDENTALE, ȘI NU NUMAI, OMIT ISTORIA ADEVĂRATĂ ÎN PĂRȚILE CARE NU LE CONVINE SAU NU ESTE ÎN INTERESUL LOR . DAR NU VOR PUTEA SĂ O ȘTEARGĂ ... NICIODATĂ !!!

      de pe wikipedia = "The Cuban Missile Crisis....was a 35-day (October 16 – November 20, 1962) confrontation between the United States and the Soviet Union, which escalated into an international crisis when American deployments of missiles in Italy and Turkey were matched by Soviet deployments of similar ballistic missiles in Cuba. "

      a fost o confruntare de 35 de zile (16 octombrie – 20 noiembrie 1962) între Statele Unite și Uniunea Sovietică, care a escaladat într-o criză internațională când desfășurarea americană de rachete în Italia și Turcia a fost egalată cu desfășurarea sovietică de rachete balistice similare în Cuba.  

      deci si atunci tot americanii au inceput scandalul ....

      dar propaganda e mai puternica .... 

      de unde te informezi?

      ptr. ca realitatea ta alternativa nu exista 

    CINE RÂDE LA URMĂ RÂDE MAI BINE ! ...

    1. M-AM REFERIT LA CEI CARE AU ... RÂS CINIC ȘI IRONIC, ... ÎN INDIA ! ...

      Nu a râs nimeni cinic și ironic. In afara de ruși, toate statele din lumea asta știu realitatea simplă: Rusia expirată a atacat Ucraina. Lavrov fiind senil a păstrat retorica din Rusia și afară. Oamenii din țară au râs real, natural, instinctiv la o glumă proastă dar amuzantă. E ca și când ai spune că Iohannis a modernizat educația prin România Educată. Știu că majoritatea comentatorilor de aici sunt Ambasada Rusă, dar trebuie să înțelegeți că sunteți primitivi, expirați și mai existați ca stat doar pentru că aveți multe focoase nucleare. Dar în viitor veți fi rași de chinezi sau indieni. Rasa voastră infectă va fi ștearsă de vecinii cărora le vindeți azi petrol.

      tu esti rational si majoritatea sunt primitivi

    Ce sa faca si presa NATO.... propaganda. In loc sa o arate pe min de externe Barbock al Germaniei care a sosit in India si nu a fost intampinata decat de ambasadorul Germaniei in India. Niciun oficial local. Asta cantareste infinit mai mult decat niste hohote ale unei sali din orient, aparent insensibila la suferintele de pe continentul european provocate de americani.

    1. Sigur, si-a cumparat un blid de mancare in aeroport, a pus o stampila sa ii deconteze transportul si apoi a mers acasa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9720
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5778
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2956
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9484
Gram de aur (XAU)Gram de aur394.4609

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb