Delgaz Grid obţine o finanţare europeană de peste 4,1 milioane euro pentru modernizarea a trei staţii de transformare

S.B.
Companii / 11 februarie 2022

Delgaz Grid obţine o finanţare europeană de peste 4,1 milioane euro pentru modernizarea a trei staţii de transformare

Staţiile de transformare (110/20kV) Siret din judeţul Suceava, Dorohoi şi Bucecea din judeţul Botoşani vor fi modernizate în cadrul proiectului prin înlocuirea unor echipamente de înaltă şi medie tensiune. De asemenea, vor fi create condiţiile necesare pentru integrarea în SCADA (control şi achiziţie de date la distanţă) a celor trei staţii de transformare.

Lucrările au ca obiectiv principal creşterea siguranţei preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantităţii de energie electrică nelivrată şi reducerea costurilor de mentenanţă a reţelei de distribuţie.

În acelaşi timp, calitatea serviciului de distribuţie va fi îmbunătăţită pentru aproape 50.000 de clienţi care sunt alimentaţi din staţiile incluse în proiect.

Investiţia este cofinanţată cu aproximativ 20,8 milioane lei (circa 4,1 mil. euro) din Fondul European de Dezvoltare Regională REACT-EU (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), iar diferenţa, de peste 7,7 milioane lei (TVA inclus) fiind contribuţia Delgaz Grid.

Accesarea surselor de finanţare europeană reprezintă o prioritate pentru compania Delgaz Grid în vederea realizării obiectivelor de modernizare şi digitalizare a infrastructurii de distribuţie a energiei electrice. La acest moment, şapte proiecte, în valoare de circa 187 milioane lei (circa 37 mil. euro), cu cofinanţări de 140 milioane lei, se află în diferite stadii de implementare.

Două proiecte similare, ce presupun modernizarea în scopul preluarii energiei electrice produse din resurse regenerabile a 3 staţii de transformare din judeţul Iaşi şi a 5 staţii de transformare din judeţul Vaslui sunt la momentul de faţă în diferite faze de implementare.

Alte două proiecte, ce vizează modernizarea reţelei de distribuţie şi montarea a câte 10.000 de contoare inteligente la consumatori sunt în derulare în municipiile Iaşi şi Suceava.

De asemenea, sunt în implementare două proiecte cu finanţare europeană, dintre care unul urmăreşte competenţelor digitale ale personalului, iar al doilea vizează obiective de securitate cibernetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb