DELL reduce complexitatea IT şi optimizează eficienţa energetică

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 martie 2009

Dell a lansat noi produse de ultimă generaţie destinate infrastructurii centrelor de date, create pentru a sprijini utilizatorii în simplificarea şi gestionarea operaţiunilor în centrele de date şi pentru optimizarea eficienţei energetice. Unităţile rack Dell PowerEdge 4220 şi PowerEdge 2420 oferă suport pentru portofoliul larg de servere şi sisteme de stocare Dell şi pot fi utilizate în aproape orice mediu, inclusiv în centre de date, birouri situate la distanţă, dulapuri pentru cablare sau chiar pe podeaua unei fabrici.

Ce este nou:

Designul unităţilor de rack joacă un rol cheie în construirea unui centru de date eficient şi uşor de gestionat. Unităţile de rack pentru centrele de date incorporează acum tehnologii create pentru a oferi eficienţă în stocarea, alimentarea cu energie, răcirea, gestionarea şi protejarea componentelor hardware. Aceste capabilităţi permit fiecărei unităţi să funcţioneze ca un mic centru de date independent.

Noile unităţi rack Dell sunt create pentru a permite utilizatorilor să optimizeze utilizarea componentelor hardware, pentru alimentare cu energie şi răcire eficiente şi pentru reducerea amprentei serverelor în centrele de date.

Unităţile rack PowerEdge 4220 şi PowerEdge 2420 incorporează mai multe capabilităţi inovatoare precum:

- Alimentare cu energie şi răcire eficientă: perforarea uşilor din spate şi din faţă în proporţie de 80% permite circulaţia aerului rece şi optimizează eficienţa. Noile unităţi au o adâncime mai mare decât vechile unităţi rack Dell (1071mm faţă de 1000mm), pentru a facilita evacuarea aerului cald. Noile unităţi rack mai dispun şi de un sistem de blocare a aerului, plasat în faţa suporturilor de montare, pentru a preveni pătrunderea aerului cald din partea din spate către zona din faţă a serverelor, ceea ce poate mări temperatura aerului care pătrunde în server.

- Distribuţia eficientă a energiei: Unitatea de distribuţie flexibilă a energiei (PDU) din partea din spate şi cea laterală a serverului permite accesul facil al personalului IT la sursele de alimentare din server şi nu ocupă spaţiul din interiorul serverului creat pentru echipamente IT.

- Gestionarea facilă a cablurilor: Opţiunile de gestionare a cablurilor precum inelele ajustabile şi barele detaşabile din partea superioară şi cea inferioară a cadrului unităţii rack facilitează direcţionarea energiei şi gestionarea cablurilor

- Puternic şi Sigur: Unitatea rack PowerEdge 4220 are o capacitate de încărcare statică de 1137 kg, iar PowerEdge 2420 are o capacitate de încărcare statică de 682 kg. De asemenea sunt disponibile bare stabilizatoare pentru fixarea unităţii de rack pe podea sau "kituri de cuplare" pentru îmbinarea rack-urilor adiacente.

Dezvăluiţi Centrul de Date Ascuns

Aceste produse noi permit utilizatorilor să optimizeze eficienţa energetică a infrastructurii centrului lor de date. Companiile pot atinge performanţe optime ale centrelor de date dacă se concentrează asupra productivităţii IT sau volumului de operaţiuni utile generate de centrul de date.

Strategia Dell "Dezvăluiţi centrul de date ascuns" se concentrează asupra virtualizării şi consolidării serverelor, asupra înlăturării echipamentelor ieşite din uz, înnoirii sistemelor vechi, găsirea temperaturii optime pentru centrul de date, utilizării şi controlului eficient al spaţiului şi mutării sistemelor de răcire mai aproape de echipamentele IT pentru a optimiza productivitatea şi eficienţa energetică în centrele de date existente.

Scopul Dell este în primul rând acela de a sprijini utilizatorii în găsirea unui mod de a prelungi utilizarea centrelor lor de date în loc să construiască altele noi. Acest obiectiv este parte integrantă a scopului nostru principal de a sprijini utilizatorii în procesele de simplificare a operaţiunilor şi stocare.

Servicii de optimizare a centrelor de date

Dell oferă Servicii de Optimizare a Centrelor de Date prin intermediul serviciilor sale de consultanţă privind centrele de date care includ consultanţa privind virtualizarea şi stocarea, migrarea şi consolidarea centrelor de date şi designul, amplasarea şi configurarea centrului de date. Aceste servicii noi permit utilizatorilor să optimizeze productivitatea, eficienţa energetică şi capacitatea facilităţilor existente şi să evite costurile semnificative asociate construirii unui centru de date nou.

Dell a anunţat că serviciile sale de consultanţă vor fi bazate pe aplicaţia software Future Facilities" 6SigmaDC pentru proiectarea şi simularea unor centre de date care să maximizeze utilizarea spaţiului şi eficienţa energetică prin configurarea şi plasarea optimă a componentelor hardware, a unităţilor de rack, a dulapurilor şi echipamentelor de alimentare şi răcire.

"Unităţile de rack pentru centrele de date nu mai sunt nişte simple dulapuri pentru depozitarea serverelor şi sistemelor de stocare - ele sunt parte integrantă a procesului de construire a unei infrastructuri puternice şi flexibile a centrelor de date, pentru maximizarea productivităţii IT", a afirmat Dr. Albert Esser, vice-preşedinte al Data Center Infrastructure, Dell. "Odată cu lansarea noilor noastre unităţi de rack, companiile de toate dimensiunile îşi pot optimiza gestionarea centrelor de date, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor şi al consumului energetic."

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, oferind tehnologie şi servicii inovatoare, considerate fiabile şi valoaroase de către utilizatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb