DELOITTE: ÎN T2 2017, Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România se situează în intervalul 950 milioane - 1 miliard euro

M.I.
Miscellanea / 13 iulie 2017

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România se situează în intervalul 950 milioane - 1 miliard euro

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din ţara noastră s-a ridicat la 889 de milioane de euro în al doilea trimestru al anului, conform surselor publice, mai mult decât dublu faţă de trimestrul precedent, însă Deloitte, în urma analizei tranzacţiilor efectuate, estimează că valoarea acesteia se situează în intervalul 950 milioane - 1 miliard euro, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În document se arată: "Valoarea medie a unei tranzacţii în acest trimestru a ajuns la 68 milioane de euro, datorită impactului deosebit de mare al celor trei tranzacţii din top. În urma analizei tranzacţiilor, a căror valoare nu a fost dezvăluită sau estimată public, estimarea Deloitte cu privire la piaţa totală de M&A în trimestrul II 2017 se situează în intervalul 950 milioane - 1 miliard euro. Cea mai mare tranzacţie a trimestrului, care a influenţat semnificativ datele, dar nu a atins dimensiunea necesară pentru a fi clasificată ca megatranzacţie, a fost tranzacţia de 401 milioane euro prin care Enel a achiziţionat pachete de câte 13,6% în E-Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, în urma finalizării arbitrajului internaţional privind privatizarea Electrica Muntenia Sud".

Numărul de tranzacţii relevante a fost de 19. Comparativ cu trimestrul al doilea din 2016, anul acesta a avut loc o tranzacţie în plus, dar valoarea a crescut de trei ori.

A doua tranzacţie ca importanţă a fost anunţul achiziţiei clădirilor de birouri AFI Park de către Dedeman, cu o valoare totală estimată de 164 milioane euro. Topul tranzacţiilor este încheiat de vânzarea a 50% din proprietăţile Iulius Holding către Atterbury Romania. Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea acestei tranzacţii este în jurul a 150 milioane de euro, pe baza valorii estimate a activelor de 300 milioane euro.

Cumulat, în prima jumătate a anului, piaţa de M&A din România a atins valoarea de 1,28 miliarde euro, nivel dublu comparativ cu primul semestru din 2016. În acest an au fost anunţate 49 de tranzacţii faţă de 38 în primele şase luni din 2016, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb