Demisia lui Năstase - zvon sau realitate?

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 8 iulie 2004

Forfotă mare, zilele acestea în PSD. După întîlnirea furtunoasă desfăşurată, luni, între liderii partidului şi şeful statului, a fost lansat zvonul demisiei lui Adrian Năstase din fruntea PSD. Unele surse din partid ne-au declarat că zvonul ar fi fost lansat intenţionat de tabăra lui Năstase pentru a verifica reacţia lui Ion Iliescu şi a celorlalte grupări de putere din PSD. Mai mult, Adrian Năstase s-ar fi consultat cu analiştii şi consilierii săi cu privire la o demisie încă de luni seara, însă o decizie în acest sens se pare că nu a fost luată deocamdată. Supărarea lui Adrian Năstase s-ar datora întîlnirii, deloc plăcute, pe care a avut-o cu preşedintele Iliescu, în care se pare că cei doi lideri au ridicat vocea unul la celălalt, iar Adrian Năstase ar fi plecat nervos de la Cotroceni, cu o jumătate de oră mai devreme decît era programat.

Cum preşedintele Ion Iliescu este plecat din ţară, nici o decizie nu s-ar putea lua în absenţa sa. Mai mult, atît purtătorul de cuvînt al PSD, Titus Corlăţean, cît şi secretarul general al formaţiunii, Dan Matei Agathon, au negat că s-ar întruni de urgenţă Delegaţia Permanentă a PSD pentru a discuta demisia lui Adrian Năstase. Dan Matei Agathon ne-a spus că o şedinţă a Delegaţiei Permanente va avea loc abia la sfîrşitul săptămînii, cînd vor fi luate decizii importante.

La sediul central al PSD a fost, ieri, un permanent du-te-vino al şefilor partidului, fapt care ar putea contrazice afirmaţiile potrivit cărora informaţia privind demisia lui Năstase este doar un zvon. Îngrijoraţi şi "debusolaţi", s-au perindat, pe la sediul din Băneasa, Bogdan Niculescu Duvăz, Dan Matei Agathon, Nicolae Văcăroiu, Gabriel Oprea şi Miron Mitrea. "Am venit să vedem cine a lansat acest zvon", a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu. Domnia sa a mai adăugat că, deşi l-a căutat pe Adrian Năstase, nu a reuşit să dea de el.

Prezenţa în număr mare, ieri, a vicepreşedinţilor PSD la sediul partidului nu înseamnă, potrivit reprezentanţilor formaţiunii, decît pregătirea ofertei electorale. Totuşi, în partid există nemulţumiri, mai ales după ce responsabilitatea pentru eşecul în alegerile locale a fost aruncată pe "eşalonul trei" (liderii de organizaţii locale). În consecinţă, liderii din teritoriu au cerut, direct sau indirect, să cadă capete ale conducerii centrale. Liderii locali au acuzat conducerea centrală şi pentru faptul că nu a permis realizarea de alianţe locale, fapt care a dus la eşecuri răsunătoare în unele regiuni. Amintim că, pînă în prezent, şi-au dat demisiile din funcţiile deţinute în filiale vicepreşedinţii Dan Ioan Popescu (Bucureşti), Doru Ioan Tărăcilă (Călăraşi) şi Viorel Hrebenciuc (Bacău).

Este posibil ca astăzi să aibă loc o şedinţă fulger între Ion Iliescu şi conducerea partidului de guvernămînt, cu toate că oficialii PSD neagă acest lucru. "Nu ştiu să fie programată o astfel de şedinţă. Din cîte ştiu, preşedintele are un program încărcat mîine (astăzi -n.r.)", a spus Nicolae Văcăroiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb