Demisia lui Wolfowitz şi sărăcia, în centrul atenţiei conferinţei anuale a Băncii Mondiale

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 mai 2007

Demisia lui Wolfowitz şi sărăcia, în centrul atenţiei conferinţei anuale a Băncii Mondiale

Administraţia de la Washington va nominaliza cât mai curând posibil un succesor al lui Paul Wolfowitz în fruntea Băncii Mondiale (BM), acesta demisionând din funcţia de preşedinte ca urmare a scandalului de nepotism în care a fost implicat. Paul Wolfowitz a acceptat, joi, să părăsească funcţia la data de 30 iunie, punând capăt crizei provocate de acuzaţiile ce i-au fost aduse.

Agenţiile de presă străine au indicat, la finele săptămânii trecute, că mai multe personalităţi au fost luate în calcul pentru postul de preşedinte al BM. Printre aceştia se numără Robert Kimmit - ministrul adjuct al Trezoreriei SUA, Robert Zoellick - fostul ministru american al Comerţului, Carlos Gutierrez - actual ministru al Comerţului, senatorul republican Richard Lugar, Paul Volcker - fost preşedinte al Rezervei Federale, Tony Blair - prim-ministrul Marii Britanii, Stanley Fisher - fost director administrativ adjunct al Fondului Monetar Internaţional, economist şef al Băncii Mondiale.

Precizăm că Paul Wolfowitz şi-a anunţat demisia în prima zi de desfăşurare a conferinţei anuale a Băncii Mondiale pe dezvoltare economică. Aceasta a avut loc în perioada 17-18 mai, în Slovenia.

1,2 miliarde de persoane trăiesc cu mai puţin de un dolar

pe zi

Banca Mondială a anunţat, la reuniunea din Slovenia, că cel puţin 2,8 miliarde de persoane trăiesc cu mai puţin de doi dolari pe zi, iar 1,2 miliarde - cu mai puţin de un dolar.

Prezent la conferinţa Băncii Mondiale pe dezvoltare (ABCDE 2007), premierul sloven Janez Jansa a recunoscut că nivelul sărăciei a crescut în ultimii ani, precizând că numeroase ţări cer Băncii Mondiale să rezolve problemele legate de dezvoltarea acestor state sărace.

Janez Jansa a mai afirmat: "Dezvoltarea economică nu înseamnă nimic dacă ea nu are rezultate, iar Banca Mondială are un rol foarte important în sprijinul ţărilor sărace, care nu au acces la credite".

ABCDE 2007 este un program de bază, concentrat pe sectorul privat şi dezvoltare. Evenimentul, care în 2006 s-a desfăşurat la Tokyo, a atras circa 400 de participanţi din peste 90 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb