Dendrio vinde divizia Autodesk către Graphein pentru 2,2 milioane de lei

Comunicate de presă / 1 octombrie 2021

Dendrio vinde divizia Autodesk către Graphein pentru 2,2 milioane de lei

Dendrio Solutions, integrator IT&C, care face parte din Bittnet Group, anunţă vânzarea diviziei sale de business Autodesk către Graphein, o companie antreprenorială românească specializată în proiecte de topografie inginerească, pentru 2,2 milioane de lei. Tranzacţia prevede transferul către Graphein a tuturor activităţilor legate de relaţia cu vânzătorul american de tehnologie Autodesk, a contractelor în curs cu clienţii, a certificărilor relevante, inclusiv a statutului Autodesk de Gold Partner, precum şi a transferul de cunoştinţe, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Suntem încântaţi de finalizarea tranzacţiei cu Graphein şi le mulţumim lui Eugen Ursu şi Andrei Şueran pentru încredere. Suntem convinşi că clienţii Autodesk ai Dendrio vor fi pe mâini bune de acum înainte. De la achiziţionarea Gecad în 2017, care a servit drept fundaţie pentru ceea ce Dendrio reprezintă astăzi, am avut o viziune clară pentru divizia noastră de IT&C. Obiectivul a fost întotdeauna să dezvoltăm liniile de business cloud şi securitate, pe care le-am considerat activităţi de bază, în timp ce divizia Autodesk a fost mereu secundară deoarece nu am avut niciodată specializare în inginerie şi construcţii. Ne bucurăm, aşadar, că Graphein va prelua activitatea Autodesk, oferindu-le clienţilor noştri mai multe soluţii complementare de care vor putea beneficia pe termen lung. Pe de altă parte, pentru acţionarii noştri, această tranzacţie marchează o rentabilitate semnificativă a investiţiei, având în vedere că, în 2017, Bittnet a plătit 2,2 milioane de lei pentru Gecad, iar patru ani mai târziu, vindem o divizie secundară pentru aceeaşi sumă", a declarat Cristian Herghelegiu, CEO al Dendrio Solutions.

Valoarea tranzacţiei dintre Graphein şi Dendrio se ridică la 2,2 milioane de lei, sumă care va fi plătită către Dendrio în numerar în patru tranşe între 2021 şi 2023. Capitalul obţinut în urma acestei tranzacţii va fi reinvestit în dezvoltarea liniilor strategice de business ale Dendrio - cloud şi securitate şi în potenţiale viitoare tranzacţii de M&A în aceste domenii.

Astfel, Graphein, un business de topografie şi scanare 3D pentru proiecte de clădiri şi infrastructură publică, se dezvoltă prin investiţii şi achiziţii ca strategie de creştere în domeniul construcţiilor, cu scopul de a deveni cel mai puternic integrator de servicii şi produse pentru digitalizarea spaţiului construit din România.

"Obiectivul principal al extinderii prin fuziuni şi achiziţii este să devenim un integrator de servicii şi produse care să faciliteze digitalizarea construcţiilor din România. Mai departe, urmărim să achiziţionăm companii din domeniul Proptech care reuşesc să inoveze în modul în care oamenii închiriază, cumpără, vând sau gestionează o proprietate. De asemenea, ne vom dezvolta reţeaua de francize şi intenţionăm să atragem o finanţare pentru dezvoltare naţională, internaţionalizare şi pentru consolidarea echipei noastre", a declarat Eugen Ursu, CEO şi co-fondator al Graphein.

Autodesk, Inc. este o companie multinaţională americană de software care realizează produse şi servicii software în domenii precum, arhitectură, inginerie, construcţii, producţie, mass-media, educaţie şi divertisment. Produsul principal al Autodesk utilizat în România este AutoCAD, o aplicaţie software comercială de proiectare şi redactare asistată de calculator. Dendrio a fost partenerul autorizat al Autodesk în România, deţinând statutul de Gold Partner. În 2020, cifra de afaceri generată de divizia Autodesk s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de lei, din totalul de 87 milioane de lei venituri generate de Dendrio la nivel individual.

Graphein este o companie antreprenorială românească fondată în 2014 de Eugen Ursu şi Andrei Şueran. Compania este specializată în proiecte de topografie inginerească, asistenţă topografică pentru infrastructură, cadastru şi intabulare, scanare 3D, măsurători BOMA şi urmărirea comportamentului clădirilor în timp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb