Depozitele bancare vor fi garantate până la 100.000 de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 octombrie 2010

Gheţea nu va mai putea face parte din consiliul de administraţie al Fondului de Garantare a Depozitelor

Angajaţii băncilor sau persoanele aflate la conducerea instituţiilor de credit nu vor mai putea face parte din Consiliul de Administraţie al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSB), iar de la începutul anului viitor plafonul de garantare va creşte de la 50.000 euro la 100.000 euro. Prevederile figurează într-un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea FGDSB, informează Mediafax.

Astfel, membrii consiliului de administraţie al FGDSB "nu trebuie să deţină în cadrul vreunei instituţii de credit calitatea de angajat sau director, membru al consiliului de administraţie, comitetului de supraveghere ori directoratului, după caz", pe lângă prevederile deja existente în lege că aceştia nu pot fi soţi, rude sau afini până la gradul al doilea între ei, nu trebuie să fi fost declaraţi faliţi şi nu trebuie să aibă cazier judiciar.

În prezent, Consiliul de Administraţie al Fondului este format din Lia Tase, consilier BNR şi preşedinte al Fondului, şi Romulus Palade, consilier BNR, Lucia Sanda Stoenescu, consilier BNR, Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Româ­ne a Băncilor, Radu Negrea, secretar general ARB, Dumitru Laurenţiu Andrei, director general adjunct în Ministerul Finanţelor, şi Radu Constantin Ragea, subsecretar de stat în Ministerul Justiţiei. Gheţea este şi preşedintele CEC Bank, ceea ce înseamnă că nu va mai putea face parte din consiliul de administraţie al FGDSB după aplicarea noilor reglementări.

Proiectul mai prevede eliminarea din categoria resurselor financiare a schemei de garantare a depozitelor a liniilor de credit stand-by acordate de către instituţiile de credit. Totodată, proiectul de act normativ introduce condiţii referitoare la constituirea, administrarea şi utilizarea fondului special pentru despăgubirea persoanelor prejudiciate prin măsurile dispuse şi implementate în cursul administrării speciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb