Deputaţii au respins ordonanţele de privatizare a CEC, Loteriei şi Imprimeriei

Magda Stoica
Ziarul BURSA #Politică / 20 aprilie 2006

Deputaţii din Comisia de Politici Comerciale au respins ieri ordonanţele de urgenţă privind privatizarea CEC, Loteria Română şi Imprimeria Naţională.

Mihai Tudose, preşedintele Comisiei de Politici Comerciale, ne-a declarat că unul din principalele motive pentru care au fost respinse aceste ordonanţe ţine de faptul că ministrul Finanţelor, iniţiatorul acestor proiecte, nu a fost prezent la şedinţă să le susţină. Domnul Tudose a adăugat că există o cutumă în Parlament: "Cînd iniţiatorul unui proiect nu este prezent să şi-l susţină, înseamnă că nu îl interesează". În sală a fost prezentă Maria Ionescu, consilierul domnului Vlădescu, dar aceasta nu avea mandat şi pentru discutarea problemei Loteriei şi Imprimeriei.

La rîndul său, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, şi-a motivat absenţa prin participarea la şedinţa de Guvern şi plecarea la Washington, la reuniunea de primăvară din cadrul FMI.

Parlamentarii s-au declarat nemulţumiţi şi pentru faptul că ordonanţa prevedea ca importanţa preţului în oferta totală să fie de 75%. Or, aceştia doresc ca, pentru menţinerea profilului băncii, preţul să conteze 50%. Domnul Tudose ne-a explicat că CEC este "atipică" prin reţeaua teritorilă extrem de extinsă şi clienţii mai puţin avuţi.

Domnul Tudose a adăugat că în şedinţa de ieri a fost ridicată şi problema evaluării activelor CEC la circa 160 de milioane de euro, deşi valoarea contabilă a patrimoniului CEC este de 80 milioane de euro.

Domnul Tudose mai spune că Imprimeria şi Loteria sînt obiective strategice pentru noi şi nu înţelege de ce ar trebui privatizate şi să intre astfel pe mîna "cine ştie cui".

Respingerea ordonanţelor în şedinta de ieri va face ca actele să intre cel mai probabil săptămîna viitoare în plenul Cameneri Deputaţilor cu aviz negativ de la Comisie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb