Deputatul Aurelian Ionescu îi cere lui Tăriceanu să-şi dea demisia de la conducerea ALDE

S.A.
Politică / 1 octombrie 2016

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Liderul ALDE Ialomiţa, deputatul Aurelian Ionescu, îi solicită demisia copreşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu din motive de integritate, afirmând că acesta ar trebui să urmeze exemplul liberalului Vasile Blaga şi să facă pasul înapoi pentru că a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, informează Mediafax.

"Din postura de deputat ALDE şi preşedinte al Filialei ALDE Ialomiţa, vă solicit să urmaţi exemplul domnului Vasile Blaga, să demisionaţi de la şefia Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor. Această decizie a dumneavoastră, deşi un demers tardiv, raportat la momentul la care aţi fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, ar mai putea fi încă privit public drept un gest de onoare prin care aţi da un semnal că încercaţi să dezlipiţi de pe sigla şi imaginea ALDE imaginea de partid al penalilor", se arată, vineri, într-o scrisoare deschisă adresată de deputat copreşedintelui ALDE.

Deputatul mai spune că, în condiţiile în care este trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, Tăriceanu trebuie să facă un pas în spate pentru a da o şansă partidului şi îl acuză pe acesta că face "afirmaţii mincinoase la fiecare ieşire publică" fiindcă s-a înconjurat de "persoane care, la rându-le, măsluiesc adevărul pentru a se pune la adăpost de justiţie".

Aurelian Ionescu mai afirmă, în scrisoare: "Minţiţi când spuneţi că sunteţi deschis organizării de îndată a unui Congres Extraordinar ce va adopta un set de criterii de integritate cu aplicabilitate imediată în cazul listelor de candidaturi la alegerile parlamentare, în condiţiile în care, la zile bune de la primirea adresei oficiale trimise de senatorul Vasile Nistor, nu aţi demarat nicio acţiune în acest sens, deşi, potrivit articolului 114 din Statutul ALDE, doar dumneavoastră şi domnul copreşedinte Daniel Constantin puteţi reuni reprezentanţii forului de decizie al partidului.(...) Minţiţi când declaraţi că nu sunteţi «adeptul excluderilor din partid» şi că sunteţi de părere că, «într-un partid liberal, fiecare e liber să vorbească», fiindcă tocmai ce aţi permis excluderea total nestatutară a deputatului de Neamţ, Cătălin Drăguşanu, pe motiv de delict de opinie".

Deputatul mai spune că, în calitate de politician aflat la început de carieră, refuză să facă parte "dintr-un partid care a devenit umbrelă de vreme rea în justiţie pentru toţi politicienii puşcăriabili care nu ezită să intre, unul câte unul, pe uşa deschisă larg" de Tăriceanu.

Luni, senatorul ALDE Vasile Nistor i-a cerut lui Călin Popescu-Tăriceanu să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului şi să convoace congresul extraordinar al formaţiunii ALDE, întrucât este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului de către DNA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. O portavoce a coruptilor! a fostilor comunisti imbogatiti, a nomenclaturistilor din aparatul de stat si a odraslelor lor - un imbecil si un hot ordinar, asta e Tariceanu! Afara!

    Inculparea lui Tariceanu e o incercare stangace de destabilizare a ALDE inainte de alegeri si coborare sub pragul electoral. Efectul va fi insa invers.

    1. veniti la Urziceni sau in judet sa vedeti cine i ionescu aurelian pe care l conduce TATICUL LUI SI ACUM si nunu ion alt prapaditor, pe unde trec aceste fiinte ramane jale

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb