DEPUTATUL BENGA (USR BRAŞOV): Legea finanţării partidelor politice trebuie modificată

I.M.
Politică / 14 decembrie 2018

Legea finanţării partidelor politice trebuie modificată

Deputatul Uniunii Salvaţi România (USR) Tudor Benga, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă la Braşov, că Legea de finanţare a partidelor politice se va modifica în procent de peste 50% faţă de legea actuală, un nou proiect de lege fiind transmis la Senat săptămâna trecută, existând posibilitatea ca anul viitor legea să fie adoptată în Parlament.

Tudor Benga, deputatul USR, a explicat: ''Ca şi iniţiator al legii de finanţare a partidelor politice pot să vă spun că sunt trei schimbări mari, cumva de filosofie. În primul rând vrem să curăţăm, să reducem plafoanele de finanţare şi să punem micul donator în centrul procesului de donaţie. Din punctul acesta de vedere se reduc plafoanele de donaţii, dar se crează şi un plafon de anonimitate privind salariul minim pentru care un cetăţean care vrea să doneze să nu aibă frică de consecinţe. Mai mult decât atât, cerem ca toate donaţiile de peste un salariu să fie publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP), astfel ca fiecare cetăţean să vadă despre ce este vorba. Creăm contextul pentru încurajarea democraţiei locale a micilor partide şi a creşterii cumva a participării politice de la firul ierbii''.

Tudor Benga a afirmat că o altă modificare în lege se referă la schimbarea algoritmului de alocare între partidele mari şi partidele mici. Va fi redus plafonul cu care se intră acum la finanţare când este nevoie de 50 de aleşi locali pentru a putea primi finanţare publică, iar prin noua lege se va reduce la un singur ales local. De asemenea, o altă modificare se referă la schimbarea raportului în care se acordă subvenţia.

El a punctat faptul că noul proiect de lege schimbă în proporţie de peste 50% actuala lege, schimbându-se în puncte esenţiale modul în care se alocă subvenţia, modul de efectuare a cheltuielilor de campanie şi altele. Proiectul de lege a intrat săptămâna trecută la Senat şi va intra în circuitul legislativ la începutul sesiunii parlamentare viitoare urmându-şi circuitul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb