Deputatul PNL Mircea Roşca poate fi arestat

A.C.
Anticorupţie / 18 noiembrie 2014

Actualizare 19:50 Roşca, în plen: "Cer să mi se ridice imunitatea, sunt total nevinovat"

Mircea Roşca a cerut plenului Camerei Deputaţilor să-i ridice imunitatea, susţinând că este "total nevinovat" şi "o victimă a contextului politic", conform surselor din presă.

Politicianul a declarat, înainte de vot: "Rămân consecvent şi nu m-a obligat nimeni şi nu mi-a cerut-o nimeni. Fac politică de 16 ani în PNL şi nu o să permit niciodată nimănui să-mi dea vreodată un ordin şi să-mi spună ce să fac cu judecata mea şi cu decizia mea. Este o decizie personală şi o menţin în continuare. (...) Cer Camerei Deputaţilor să mi se ridice imunitatea - sunt total nevinovat. Este o dramă ce mi se întâmplă şi, din păcate, sunt o victimă a contextului politic".

Roşca a mai spus că este "în stare de şoc" şi că nu există probe care să-l incrimineze în dosar: "Nu mă voi ascunde niciodată în spatele unei funcţii şi nu voi încerca să profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justiţie. Nu mă ascund în spatele imunităţii parlamentare, însă în două ore, cât am putut să citesc dosarul (deşi ceilalţi colegi deputaţi au avut săptămâni întregi la dispoziţie), am constatat că oricare dintre noi poate fi la mâna unor delincvenţi ce regizează conversaţii în vederea obţinerii de consecinţe juridice. Mă declar pro votului ridicării imunităţii, dar el trebuie să justifice interesul ţării, al legii, al cetăţenilor, nu pentru a da satisfacţie unor infractori certaţi cu moralitatea".

Liberalul a opinat că deputaţii trebuie să fie un "exemplu de legalitate şi transparenţă" iar Parlamentul trebuie credibilizat prin votul responsabil al membrilor lui în raport cu legea, nu în funcţie de contextul politic.

---

Actualizare 19:31

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, în urmă cu puţin timp, cererea ministrului Justiţiei privind percheziţia domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PNL Mircea Roşca. Hotărârea a fost luată cu 220 voturi pentru şi 65 împotrivă, potrivit surselor din presă.

Mircea Roşca este cercetat pentru trafic de influenţă.

Votul a fost secret cu bile. Deputaţii PSD, PNL şi PDL au anunţat că vor vota cu bilele la vedere.

---

Actualizare 17:15 Iohannis: "În cazul lui Roşca se va ajunge la o încuviinţarea a solicitării procurorilor"

Copreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, azi, că în cazul deputatului PNL Mircea Roşca va avea loc în cele din urmă o încuviinţare a solicitării procurorilor, după ce Comisia juridică a Cemarei Deputaţilor a respins cererea.

Iohannis a fost întrebat cum vede decizia Comisiei juridice în cazul deputatului PNL Mircea Roşca, căruia el îi solicitase demisia.

"Este o decizie bazată pe o procedură, nu are nicio legătură cu fondul problemei. Domnul Roşca a înţeles foarte bine şi chiar de la domnia sa a venit propunerea să se pună la dispoziţia justiţiei. Acest lucru se va întâmpla foarte repede. Ştiţi foarte bine care a fost impedimentul. În comisie se va trece repede peste şi va fi o încuviinţare, fără nicio problemă", a răspuns şeful PNL.

--------

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins azi cele trei cereri ale ministrului Justiţiei care îl privesc pe deputatul PNL Mircea Roşca, de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare preventivă, a declarat vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica, potrivit surselor din presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb