Deputatul PSD Iulian Iancu îl acuză pe ministrul finanţelor că acoperă tranzacţii suspecte cu energie

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 mai 2008

Deputatul PSD Iulian Iancu îl acuză pe ministrul finanţelor că acoperă tranzacţii suspecte cu energie

Deputatul PSD Iulian Iancu l-a acuzat, vineri, pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, dar şi conducerea ANRE că girează tranzacţiile de energie între societăţile de stat prin intermediari, în detrimentul populaţiei. Domnia sa susţine că ANRE (reglementatorul pieţei de energie) a emis, în aceas­tă lună, o decizie prin care permite ca vânzările de energie de la o societate de stat către alta să se facă prin intermediari, cetăţeanul fiind cel defavorizat. Deputatul PSD l-a acuzat pe ministrul Vosganian că are cunoştinţă de aceas­tă situaţie.

Potrivit NewsIn, Iulian Iancu a arătat că nu este normal să existe intermediari privaţi în tranzacţiile între companii de stat şi că, de fapt, firmele private fac profit în detrimentul statului, dar şi al cetăţeanului, care plăteşte nejustificat o energie mai scumpă. "La populaţie ajunge doar 15% din energia ieftină din România produsă la Turceni şi Rovinari", a mai declarat şeful comisiei de industrii din Camera Deputaţilor.

Iancu a mai spus că, în comisia pe care o conduce, Vos­ganian le-a spus parlamentarilor, referitor la vânzările prin intermediari, că este singurul mod prin care companiile respective de stat îşi pot amortiza pierderile. "Nu poţi să pui cetăţeanul să plăteas­că aceste pierderi", a adăugat Iancu. El i-a mai cerut ministrului Economiei să spună dacă ştie de licitaţii trucate în favoarea antreprenorilor din "clientela politică a domniei sale".

Şeful comisiei de industrii din Camera Deputaţilor l-a mai acuzat pe Varujan Vosganian că, în martie 2008, a emis ordinul 1481 prin care s-a scos din coşul de consum pentru populaţie un miliard de metri cubi de gaz, care au fost daţi unor agenţi economici. În ultimii trei ani, au fost scoşi de la consumul casnic şi direcţionaţi spre industrie 3 miliarde de metri cubi, susţine deputatul PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa vezi si sa te minunezi si nu altceva!

    A descoperit acum nenea Iancu, jefuitor sef alaturi de Dan Ioan Popescu, ca sistemul de jefuire prin contracte bilaterale de furnizare a energiei electrice incheiate fara licitatie intre producatori de stat si intermediari privati, a inceput sa dea roade si in domeniul gazelor naturale. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb