DER SPIEGEL: "Deutsche Bank", acţionată în instanţă pentru manipularea Libor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iulie 2012

"Deutsche Bank", acţionată în instanţă pentru manipularea Libor

"B. Metzler Seel. Sohn & Co." KGaA solicită, în instanţă, despăgubiri de la "Deutsche Bank" AG şi alte instituţii de credit, pentru presiuni pe dobânzile Libor (London Interbank Offered Rate) în perioada 2007 - 2008, în vederea reducerii costurilor lor de refinanţare, anunţă Der Spiegel, fără să citeze sursa informaţiei.

Armin Niedermeier, pur­tător de cu­vânt al "Deut­sche Bank", a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la informaţia din publicaţia germană. În schimb, acesta a amintit de raportul privind rezultatele trimestriale ale băncii, în care "Deutsche Bank" preciza că a primit citaţii şi cereri de informaţii din partea autorităţilor din SUA şi Europa în legătură cu stabilirea dobânzilor interbancare.

Pe de altă parte, Der Spiegel notea­ză că "Deutsche Bank" a suspendat doi angajaţi, în urma unui audit extern care urmărea să afle dacă personalul băncii a fost implicat în manipularea dobânzilor Libor.

Surse apropiate situaţiei au declarat că autoritatea pentru piaţa germană a lansat o anchetă specială în privinţa "Deutsche Bank", ca urmare a suspiciunilor că ar fi manipulat dobânzile.

Autorităţile din SUA, Europa şi Japonia cercetează mai multe bănci mari suspectate de manipularea dobânzilor interbancare Libor. Grupul britanic "Barclays" Plc este singurul care a recunoscut că a încălcat regulile în acest sens şi a acceptat să plătească o amendă de circa 360 de milioane de euro.

Oficiul britanic pentru Combaterea Fraudelor Majore (SFO) a anunţat, vineri, că a lansat o anchetă penală în urma scandalului privind manipularea Libor de către "Barclays". Săptămâ­na trecută, preşedintele "Barclays", Marcus Agius, şi directorul general Bob Diamond au demisionat din funcţie.

UE vrea să sancţioneze manipularea dobânzilor

Comisarul european pentru servicii, Michel Barnier, a avertizat că va extinde reglementările UE privind abuzul de piaţă în vederea pedepsirii manipulării dobânzii Libor.

"Voi propune extinderea domeniului de aplicare a reglementărilor pentru a acoperi efectiv manipularea indicilor, inclusiv Libor", a afirmat Barnier, adăugând: "Oricine se gândeşte să manipuleze pieţele trebuie să ştie că se va confrunta cu sancţiuni, inclusiv de natură penală".

Libor este rata dobânzii pe piaţa împrumuturilor interbancare din Londra. Dobânzile Libor sunt fixate zilnic de Asociaţia Bancherilor Britanici, pe baza datelor primite de la un grup de bănci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb