Deripaska a primit bonusuri de 70 milioane dolari pentru pregătirea IPO-ului "Rusal"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 aprilie 2010

Săptămâna aceasta, "Rusal" a raportat un profit net de 821 milioane de dolari pentru 2009, comparativ cu pierderile de 6 miliarde de dolari consemnate în 2008. Redresarea s-a datorat îmbunătăţirii cererii de metale.

Săptămâna aceasta, "Rusal" a raportat un profit net de 821 milioane de dolari pentru 2009, comparativ cu pierderile de 6 miliarde de dolari consemnate în 2008. Redresarea s-a datorat îmbunătăţirii cererii de metale.

"United Co. Rusal" i-a oferit directorului său executiv, Oleg Deripaska, un bonus în acţiuni în valoare de peste 70 de milioane de dolari pentru rolul avut în pregătirea ofertei publice iniţiale (IPO) derulate de cel mai mare producător de aluminiu din lume în ianuarie, la bursele din Hong Kong şi Paris.

Compania Ie-a acordat angajaţilor şi lui Deripaska 56,6 milioane de acţiuni cu titlu de bonus. Directorul companiei a primit 50,6 milioane de titluri, în sumă de 70,3 milioane de dolari. Bonusul a fost acordat la preţul ofertei publice, de 10,80 dolari Hong Kong/titlu, potrivit anunţului companiei cu sediul în Moscova. Mărimea acestei plăţi echivalează cu 8,5% din profitul net de anul trecut al grupului.

Restul managementului de top şi angajaţii au primit aproape 6 milioane de acţiuni.

"Rusal" a fost prima companie din Rusia care a vândut acţiuni prin intermediul Bursei din Hong Kong. La începutul anului curent, "Rusal" a lansat o ofertă publică iniţială de 2,2 miliarde de dolari pe piaţa din Hong Kong.

Executivii "Rusal" nu au voie să vândă acţiunile primite ca bonus timp de doi ani. Grupul i-a acordat, însă, lui Deripaska, dreptul de a transfera o treime din titluri (16,9 milioane de acţuni) unei terţe persoane, dacă noul proprietar le va păstra pentru restul perioadei.

Plata anuală de bază a lui Deripas­ka este de aproape cinci ori mai mare decât compensaţiile similare acordate executivilor "BHP Billiton" Ltd., cea mai mare companie minieră din lume. Directorul executiv al "BHP Billiton", Marius Kloppers, a primit 10,4 milioane de dolari în anul fiscal 2009, din care salariul de bază se ridică la 2 milioane de dolari. Salariul de bază al lui Deripaska este de 10 milioane de dolari anual.

"Rusal" realizează 11% din producţia mondială de aluminiu şi 13% din cea de alumină. Valoarea de piaţă a grupului este de 26 miliarde de dolari, conform preţului atras în cadrul ofertei publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb