DEŞI 45% DIN SPAŢIILE SALE DE BIROURI SUNT NEOCUPATE Dubaiul vrea să construiască cel mai înalt turn din lume

F.A.
Internaţional / 20 august 2013

Dubaiul vrea să construiască cel mai înalt turn din lume

Administratorul unei zone industriale din Dubai susţine că în acest oraş încă se mai poate construi cea mai înaltă clădire din lume, deşi aproape jumătate din spaţiile de birouri din metropolă sunt neocupate, relatează Bloomberg.

Ahmed Bin Sulayem, preşedintele zonei industriale Dubai Multi Commodities Centre (DMCC), deţinută de stat, a declarat că Dubaiul poate atrage chiriaşi şi investitori cu un astfel de proiect deoarece multe dintre spaţiile de birouri şi comerciale existente nu pot acomoda companii mari.

Bin Sulayem a participat la dezvoltarea Almas Tower, un turn de birouri cu 68 de etaje, inaugurat în 2007, care era la acea dată cea mai înaltă clădire din Dubai.

Almas Tower este ocupat în proporţie de 100%, cu alţi potenţiali chiriaşi pe lista de aşteptare, a precizat Bin Sulayem.

"Criza ne-a arătat că proiectele bine proiectate, bine gândite, vor avea întotdeauna valoare şi vor atrage cerere. Rămânem fără spaţiu, iar cel mai înalt turn comercial din lume va contribui la atragerea mai multor companii", a declarat oficialul.

Boom-ul pieţei imobiliare din Dubai a lăsat în urmă un stoc uriaş de spaţii de birouri neatractive pentru companii din diverse motive, de la design la locaţie şi chiar acţionariat. De multe ori, companiile interesate de spaţii de peste 5.000 de metri pătraţi nu pot găsi proprietăţi existente adecvate şi caută tot mai des dezvoltatori dispuşi să construiască spaţii în conformitate cu exigenţele clientului, potrivit unui raport al casei de brokeraj Jones Lang LaSalle. Aproximativ 45% din spaţiile de birouri din Dubai sunt neocupate, potrivit companiei de brokeraj CBRE Group.

Turnul vizat de Bin Sulayem ar avea o înălţime de cel puţin 520 de metri şi s-ar afla în centrul unui complex de 107.000 de metri pătraţi, cu spaţii comerciale generoase pentru companii, a afirmat Mathew Lomax, director în cadrul DMCC, compania de stat care administrează platforma industrială.

Proiectul ar urma să fie realizat în cinci ani, cu un cost estimat la 1 miliard de dolari. Administratorii intenţionează să vândă jumătate din spaţii şi să ofere restul în chirie.

Construcţia nu va începe însă prea curând, notează Bloomberg. DMCC nu are încă un proiect, nu a desemnat vreo companie de construcţii, iar finanţarea nu este încă asigurată. Bin Sulayem a afirmat că banii vor veni cel mai probabil din avansuri de la cumpărători, credite şi obligaţiuni islamice.

Bin Sulayem susţine însă că DMCC discută deja cu şapte bănci cu intenţii serioase, inclusiv instituţii străine interesate de viitorul turn. Deşi nu există încă un proiect, Bin Sulayem spune că a fost contactat de investitori interesaţi să cumpere 25 de etaje din clădire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb