DESPRE CONDAMNAREA LUI DRAGNEA Iohannis: "Retragerea din Guvern, un răspuns adecvat la condamnare"

Alexandru Costea
Politică / 16 mai 2015

Iohannis: "Retragerea din Guvern, un răspuns adecvat la condamnare"

Actualizare 18:39 Gorghiu îi răspunde lui Ponta: "În 2012, credeam că Băsescu era toxic pentru România. Din păcate, stăteam alături de un om la fel de perfid ca el"

"Observ că Victor Ponta continuă spectacolul ipocrit de jelire naţională a domnului Liviu Dragnea", acuză co-preşedintele PNL Alina Gorgiu, astfel răspunzându-i premierului, care îi amintise, ieri, că fuseseră alături la referendumul din 2012.

"În 2012, eu şi PNL credeam sincer că Preşedintele de atunci era toxic pentru România. Din păcate, stăteam alături de un om la fel de perfid ca Traian Băsescu, care în câteva luni intră descălţat la Cotroceni pentru a semna acorduri de coabitare", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Liderul liberal spune că, "spre deosebire de domnia sa, eu nu încerc niciun sentiment de bucurie în privinţa situaţiei domnului Liviu Dragnea, singurul care putea să îi pună sub semnul întrebării mandatul de preşedinte al PSD, după ce şi-a eliminat toţi rivalii".

"Victor Ponta nu se mulţumeşte doar cu faptul că a scăpat de un adversar intern, vrea să maximizeze profitul şi să asocieze şi PNL cu presupusele fapte ale colegului său de partid, care sunt individuale, nu colective", mai acuză Gorghiu.

Victor Ponta a atacat, ieri, PNL printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook şi le-a amintit liberalilor că, alături de Liviu Dragnea, în USL, au promovat referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu în 2012.

"Acum se confirmă că la conducerea PNL au rămas doar laşi şi impostori!", acuză Victor Ponta, care pune în mesajul său şi ştirea potrivit căreia liberalii cer fie ca Liviu Dragnea să-şi dea demisia, fie ca premierul să-l demită.

"Nu cumva, în 2012, PNL (alături de Dragnea şi tot ‪#‎USL‬) a iniţiat, votat şi promovat suspendarea lui Băsescu şi Referendumul pentru demitere? Nu cumva liderii PNL au făcut campanie cot la cot cu noi îndemnând oamenii să vină la vot? Nu cumva aţi ajuns toţi în Parlament pe spinarea celor 7,4 milioane de români?", scria Victor Ponta.

---------------

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, azi, că nu a discutat cu premierul despre o propunere pentru funcţiile pe care Liviu Dragnea le-a vacantat în Guvern şi a apreciat că retragerea acestuia din Executiv reprezintă "un răspuns adecvat la condamnare", potrivit surselor din presă.

"Nu am discutat încă, probabil azi, cel târziu luni, vom avea o discuţie pe această temă. Însă, retragerea din Guvern mi se pare un răspuns adecvat la condamnare", a răspuns Iohannis la întrebarea dacă a avut până în acest moment vreo discuţie cu premierul Victor Ponta pentru o propunere de înlocuire a lui Liviu Dragnea în Guvern.

Preşedintele Iohannis a efectuat, pe 27 şi 28 aprilie, o vizită oficială în Italia. Şeful statului a vizitat joi Expoziţia Universală Milano 2015, iar ieri a fost primit, la Vatican, de Papa Francisc. Astăzi, Iohannis urma să aibă o întrevedere cu conducerea Comunităţii Sant'Egidio şi să viziteze Bazilica Santa Maria in Trastevere.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat, ieri, pe ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", decizia nefiind definitivă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si tu trebuia sa te retragi din cursa prezidentiala ca erai incompatibil.Noroc ai avut cu Basescu ca a ordonat la sistemul creat de el sa te scoata basma curata .Asa ca ciocul mai mic sa nu te alegi pana la anul nou cu o suspendare ca tu nu ai luat nici o tara inapoi vedem noi pina la urma ce ai vrut sa masluiesti cu austriecii cu lemnul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb