Destinaţii ideale pentru un city break în Turcia, la sfârşit de toamnă

G.D.
Miscellanea / 21 octombrie 2022

Destinaţii ideale pentru un city break în Turcia, la sfârşit de toamnă

Turcia este o destinaţie recunoscută pentru clima ei blândă, iar toamna aduce, prin coloritul deosebit cu nuanţe de portocaliu, roşu şi galben, o atmosferă romantică în majoritatea oraşelor care devin astfel destinaţii numai bune de vizitat alături de o persoană dragă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Turcia este o destinaţie turistică "all season", cu o ofertă bogată de experienţe pentru vizitatori, însă acum, mai mult decât oricând, culorile toamnei oferă o notă aparte oraşelor. Iată, mai jos, o prezentare a celor mai spectaculoase locuri care merită vizitate la final de toamnă, destinaţii ideale pentru un city-break cu experienţe autentice.

Lacul Abant: plimbări romantice în inima naturii

Situat la 34 de kilometri de centrul oraşului Bolu, zona lacului Abant atrage vizitatori din toată lumea, fiind un loc plin de farmec şi o destinaţie romantică, prin peisaje şi culori aparte, mai ales acum, toamna.

Există numeroase hoteluri în jurul Lacului Abant care oferă oaspeţilor un sejur romantic, completat de privelişti superbe cu vedere la lac. În acelaşi timp, în restaurantele cu profil tradiţional de pe malul lacului, se servesc faimoşii păstrăvi din regiune împreună cu specialităţile locale din Bolu. Aici există şi multe zone de camping pentru turiştii care vor un sejur mai aproape de natură.

Experienţele de vacanţă se împletesc perfect cu decorul natural din jurul lacului Abant. Aici, vizitatorii pot descoperi împrejurimile cu bicicleta, sau la pas, în mijlocul frunzişului colorat de toamnă; pot opta pentru plimbări cu pluta pe Lacul Abant, sesiuni de echitaţie sau cu trăsura prin păduri. Zborul cu parapanta este o activitate foarte apreciată de către cei mai curajoşi dintre turişti, subliniază sursa citată.

Cappadocia: o destinaţie unică, plină de farmec

În decorul colorat de toamnă, Cappadocia se prezintă ca una dintre cele mai pitoreşti regiuni din lume. Locul acesta este în esenţă un adevărat leagăn de culturi, fiind marcat de nenumărate civilizaţii de-a lungul a mii de ani.

Renumitele boutique-hoteluri tip peşteră, din Cappadocia, sunt perfecte pentru o evadare romantică condimentată cu istorie şi peisaje care reliefează o arhitectura unică a zonei. La finalul unei zile pline, relaxarea în compania unor vinuri alese şi cu mâncăruri locale, poate fi o adevărată desfătare.

Una dintre cele mai romantice activităţi din Cappadocia este o plimbare cu balonul cu aer cald, dimineaţa în zori de zi. Lansate de la Göreme, la răsărit sau la apus, aceste excursii cu balonul cu aer cald oferă o vedere de ansamblu asupra peisajelor uimitoare din Cappadocia, în special Valea Guvercinlik, Valea Zemi şi Valea Preoţilor Paşabağ.

Göreme, acest muzeu în aer liber adăugat pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 1985, reprezintă un punct culminant în timpul unei vizite în Cappadocia. Tunelurile înguste ale acestor oraşe subterane sculptate în stâncă, dezvăluie locuri inedite care au reprezentat în trecut zone de locuit pentru localnici sau pivniţe. Aceste celebre oraşe subterane din regiunie adaugă o ambianţă misterioasă pe timpul vizitei. Vizitatorii se pot plimba în voie prin case, săli de mese, grajduri, biserici şi alte diferită dependinţe - şi pot fi martorii unui trecut viu, chiar în timp ce îşi construiesc noi amintiri de neuitat.

Marea Neagră: Excursii de vis, într-un paradis natural

În nordul Turciei, regiunea Mării Negre oferă peisaje inedite celor care tânjesc după verdeaţă luxuriantă tot timpul anului. Cu zone muntoase bogate în aer curat şi vârfuri care ating nori, această regiune impresionează prin nenumărate oportunităţi de a practica sporturi în aer liber.

Rize este o zonă care se remarcă prin văile abrupte, prin dealuri şi platouri de un verde smarald, pâraiele clocotite, castele istorice şi desigur, un ceai renumit în toată lumea care trebuie neapărat savurat pe malul Mării Neagre. Grădina Botanică de Ceai Ziraat, cu vedere panoramică la oraş, este un loc cu totul special şi o atracţie pentru turişti, în special la răsărit şi la apus.

La doar 19 kilometri de Rize se află Podişul Ayder, unul dintre cele mai cunoscute platouri din Turcia şi ideal pentru călătorii care caută atât natură dar şi experienţe urbane. Plimbările lungi în aer liber pot fi completate de o vizită la izvoarele termale din zonă pentru o baie relaxantă în ape minerale vindecătoare. Trabzon este o altă destinaţie notabilă la Marea Neagră.

Un loc plin de istorie şi cultură, cu platouri de basm, muzee dar şi peşteri interesante. De neratat este şi Podişul Uzungöl, unul dintre cele mai populare platouri din Turcia, tot pe malul Mării Negre. Mănăstirea Sumela este considerată cea mai impresionantă structură din Trabzon şi chiar din regiune.

Este o minune arhitecturală, sculptată în stâncă, inclusă pe Lista indicativă a Patrimoniului Mondial UNESCO, în 2000. Şi evocatoarea şi dramatică Peştera Çal, una dintre cele mai lungi peşteri din lume, este o destinaţie preferată pentru turiştii care vizitează regiunea, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb