"Deutsche Bank" obţine 305 milioane de euro din vânzarea subsidiarei din Polonia

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 decembrie 2017

"Deutsche Bank" obţine 305 milioane de euro din vânzarea subsidiarei din Polonia

"Bank Zachodni WBK", al treilea grup bancar polonez, a anunţat, ieri, că va plăti 1,29 miliarde de zloţi (305 milioane de euro) pentru achiziţia subsidiarei "Deutsche Bank" din Polonia, pentru a-şi întări poziţia pe piaţă, transmit MarketWatch şi Reuters.

În noiembrie, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că banca spaniolă "Santander", care deţine BZ WBK, este în negocieri exclusive pentru cumpărarea diviziei poloneze a "Deutsche Bank", informează Agerpres. BZ WBK va cumpăra divizia de retail a "Deutsche Bank" din Polonia, excluzând portofoliul de credite în valută, divizia de private banking, cea pentru IMM-uri şi firma de brokeraj.

BZ WBK va plăti 80% în acţiuni şi restul în numerar. Banca va emite 2,75 milioane de acţiuni noi către "Deutsche Bank", participaţia reprezentând 2,7% din titlurile BZ WBK.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată până la sfârşitul lui 2018, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

"Deutsche Bank" a precizat că tranzacţia face parte din eforturile de reducere a complexităţii şi de concentrare pe piaţa internă, şi va continua să furnizeze servicii bancare către clienţii de pe segmentul corporate polonezi şi străini, către instituţiile financiare şi agenţiile guvernamentale.

Guvernul de la Varşovia vrea ca băncile de stat să-şi majoreze cota de piaţă prin preluări. Partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS), care a câştigat detaşat alegerile legislative din octombrie 2015, a promis că va creşte controlul statului asupra economiei şi că va încerca să "re-polonizeze" sectorul bancar, dominat de investitorii străini.

În luna octombrie, "Deutsche Bank" a raportat scăderea cu 30% a veniturilor sale din tranzacţii în trimestrul al treilea, în condiţiile în care instituţia de credit pierde teren în favoarea rivalilor săi. Analiştii preconizau un declin de 24%.

În schimb, câştigul net al băncii a crescut de peste două ori în perioada amintită, ajungând la 647 de milioane de euro. Creşterea a fost generată de faptul că banca germană şi-a redus anumite cheltuieli.

Vânzările totale ale băncii au scăzut cu 10%, la 6,8 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Db a fost acolo si la noi nu de ce?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb