"Deutsche Post" cumpără "UK Mail", extinzându-şi reţeaua de coletărie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 septembrie 2016

"Deutsche Post" cumpără "UK Mail", extinzându-şi reţeaua de coletărie

"Deutsche Post DHL Group", cel mai mare grup de logistică la nivel mondial, prin divizia "Deutsche Post" AG, a decis să achiziţioneze societatea britanică de poştă "UK Mail Group" Plc, care oferă servicii de livrare a scrisorilor şi coletelor, urmărind astfel să-şi extindă prezenţa pe o piaţă dominată de fosta companie de stat "Royal Mail" Plc.

"Deutsche Post" va plăti 4,40 lire sterline pentru o acţiune "UK Mail", cu 43,1% mai mult faţă de preţul de închidere al titlurilor companiei britanice la data de 27 septembrie. Astfel, tranzacţia este evaluată la 242,7 milioane de lire sterline (316 milioane de dolari), sumă care exclude datoria companiei britanice.

"Deutsche Post" aşteaptă ca afacerea să creeze sinergii importante şi să consolideze poziţia sa pe piaţa expedierilor din Marea Britanie.

Juergen Gerdes, membru în boardul "Deutsche Post DHL Group", a declarat într-un comunicat de presă: "Expansiunea reţelei de coletărie din Europa este generată de sporirea cererii de servicii e-commerce peste graniţe. Deutsche Post DHL Group are deja o prezenţă solidă în câteva ţări europene. UK Mail este o afacere bine condusă (...), care furnizează servicii complementare cu oferta noastră integrată. În urma acestei achiziţii vom continua să ne extindem reţeaua şi vom avea o prezenţă solidă pe trei dintre cele mai mari pieţe de e-commerce din Europa: Marea Britanie, Germania şi Franţa, pe care se derulează mai bine de 60% din retail-ul online de pe continent".

Directorii "UK Mail" le recomandă acţionarilor să accepte oferta companiei germane.

Amintim că, în trimestrul al doilea din acest an, "Deutsche Post DHL Group" şi-a majorat profitul operaţional (EBIT) cu 40% în ritm anual, la 752 milioane de euro. În acelaşi interval, vânzările companiei s-au diminuat cu 3,5%, la 14,2 miliarde de euro, pe fondul efectelor fluctuaţiilor de curs valutar şi al suprataxelor reduse pe combustibili.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb