"Deutsche Post DHL" a avut, în 2016, cel mai solid prim trimestru din istoria sa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 mai 2016

"Deutsche Post DHL" a avut, în 2016, cel mai solid prim trimestru din istoria sa

"Deutsche Post DHL Group", cea mai mare companie de coletărie la nivel mondial, şi-a majorat semnificativ profitul operaţional în primul trimestru din 2016, până la cel mai ridicat nivel din istoria sa (raportat la rezultatele din primele trimestre), pe fondul măsurilor strategice luate în anul anterior.

Câştigul operaţional (EBIT) al grupului a crescut la 873 de milioane de euro în primele trei luni din 2016, fiind cu 21,3% mai mare decât în perioada similară din 2015.

Frank Appel, directorul executiv al "Deutsche Post DHL Group", a declarat săptămâna trecută: "Am avut un start bun în acest an. Cu un EBIT de 873 milioanede euro, am înregistat cel mai solid prim trimestru din istoria companiei. Acum dau roade eforturile pe care le-am făcut în 2015 ca să ne poziţionăm pe creştere profitabilă în toate diviziile. Anul trecut a fost un an de tranziţie, iar acum suntem în grafic să ne realizăm ţintele pe 2016".

Vânzările grupului au scăzut cu 6,1% în perioada de raportare, la 13,9 miliarde de euro, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar, a suprataxelor pe combustibil mai mici, dar şi a modificării unor venituri dintr-un contract cheie al diviziei Supply Chain, începând cu ultimul trimestru din 2015.

Conform cifrelor ajustate, vânzările grupului au sporit cu 1,4%, în baza evoluţiilor diviziilor Express, Parcel şi eCommerce.

Pe întregul an 2016, grupul estimează că va înregistra un profit EBIT de 3,4-3,7 miliarde de euro.

În primele trei luni din 2016, grupul DHL a realizat un profit net consolidat de 639 milioane de euro, mai mare cu 29,1% faţă de intervalul similar din 2015.

Compania şi-a majorat cheltuielile de capital cu 50% în perioada de raportare, la 411 milioane de euro. Investiţiile DHL s-au concentrat pe poziţionarea grupului pentru o creştere viitoare profitabilă. Spre exemplu, DHL a realizat investiţii în extinderea infrastructurii de coletărie, modernizarea flotei aeriene şi expansiunea hub-urilor globale şi regionale ale diviziei Express.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb