DEZBATEREA NOULUI COD FISCAL / EMANUEL BĂNCILĂ, "EY ROMANIA": "Noul Cod Fiscal are modificări pozitive, dar rămân multe de corectat"

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 martie 2015

"Noul Cod Fiscal are modificări pozitive, dar rămân multe de corectat"

Noul Cod Fiscal are foarte multe modificări pozitive, dar rămân multe altele care trebuie corectate, a declarat Emanuel Băncilă, reprezentant al "EY Romania". Conform spuselor sale, în cazul în care modificările în cauză nu vor fi corectate, ele vor avea impact negativ asupra contribuabilului.

Domnia sa a oferit spre exemplu penalitatea de nedeclarare, o instituţie nouă în dreptul românesc. "Aceasta încurajează declararea, respectiv penalizarea suplimentară a celor care nu depun declaraţii fiscale", a afirmat Emanuel Băncilă, adăugând: "Ipoteza legală este criticabilă, întrucât nu se face niciun fel de distincţie între nedeclarare şi subdeclarare, intenţionată sau din eroare". Domnia sa a explicat, astfel, că sancţiunea este aplicabilă atât în situaţia prevederilor legale neclare, cât şi în cazul interpretărilor eronate ale inspecţiei fiscale. "Este vizată fiecare creanţă fiscală ce trebuie individualizată printr-o declaraţie fiscală", a precizat Emanuel Băncilă, menţionând că, până acum, nu a fost găsită o formulă coerentă pentru prevederea din Codul Fiscal referitoare la penalitatea de nedeclarare.

Emanuel Băncilă a mai făcut referire la o altă modificare propusă pentru Codul Fiscal, şi anume la cea privind majorarea termenului de rambursare de la 45 de zile la 90 zile, în situaţia soluţionării decontului cu control fiscal anticipat. Modificarea este "temei pentru iniţierea procedurii întrebărilor preliminare în faţa Curţii Europene de Justiţie", a spus domnul Băncilă, menţionând că aceasta priveşte introducerea unui număr sporit de cazuri în care Fiscul poate dispune suspendarea inspecţiei fiscale în soluţionarea unui decont de TVA.

"În caz de suspendare se prevede obligativitatea emiterii unei Decizii de suspendare, însă nu se menţionează posibilitatea supunerii separate a acestei Decizii de suspendare cenzurii instanţei de judecată, înainte de finalizarea inspecţiei fiscale", a atras atenţia reprezentantul "EY Romania".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb