Dialogul social Guvern-sindicate-patronate, transformat în monolog

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie 2004

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român sînt deziluzionaţi de dialogul social dintre Guvern, sindicate şi patronate. Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, domnul Marian Petre Miluţ, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe, că acest dialog este de fap un monolog. Astfel, în cadrul videoconferinţei din 16 ianuarie la care a participat şi domnia sa, în loc să se analizeze cauzele care au generat conflicte de muncă, au fost enumerate succesele obţinute de Guvern în domeniul stabilităţii sociale.

Multe dintre legile şi actele normative cu impact social aprobate în ultima perioadă nu au avut rezultatele aşteptate, iar, ulterior, chiar a trebuit să se amîne punerea în practică a unor prevederi din aces-te acte normative, a precizat Alexandru Mărgăritescu, directorul de imagine al UNPR. Mai mult, "la începutul acestui an, actele normative de importanţă strategică pentru integrarea ţării în Uniunea Europeană sînt amendate de către unele instituţii europene, investitori străini şi chiar autohtoni", a completat directorul economic al UNPR, domnul Ion Damian.

În domeniul administraţiei publice, membri UNPR doresc o transformare radicală a statutului funcţionarului public şi aplicarea criteriilor de eficienţă. În plus, în cadrul dialogului social, Guvernul nu ţine cont de propunerile patronatelor şi sindicatelor, a adăugat domnul Mărgăritescu. Astfel, programul trans-frontalier româno-bulgar propus anul trecut de UNPR nu a fost promovat forurilor europene.

Totodată, membrii UNPR sînt surprinşi de lipsa de reacţie a conducerii Delegaţiei Europene la Bucureşti. Cu ocazia prezentării rezultatelor socio-economice şi politice ale sondajului efectuat de CURS la sfîrşitul anului trecut, UNPR a transmis invitaţii Şefului Delegaţiei Comisiei Europene, domnul Jonathan Scheele, şi consilierului Şef Adjunct al Delegaţiei Comiesiei Europene, domnul Onno Simons. Cu toate acestea, demnitarii nu au oferit nici un răspuns. De aceea, Colegiul Director UNPR îşi pune întrebarea dacă "acesta este modelul de funcţionar pe care ni-l propune Uniunea Europeană"?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb