Digi Communications vrea să se listeze la BVB

Alexandra Cismaru
Piaţa de Capital / 11 aprilie 2017

Digi Communications vrea să se listeze la BVB

Digi Communications (Digi), furnizor de servicii de telecomunicaţii din ţara noastră şi Ungaria, anunţă astăzi intenţia de a lansa o ofertă publică iniţială ("IPO" sau "Oferta") de acţiuni ordinare din clasa B către public, în România, şi anumiţi investitori instituţionali şi profesionali (împreună, "Oferta"). Digi intenţionează să solicite admiterea Acţiunilor la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată la vedere operată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în mai 2017, potrivit unui comunicat de presă.

Serghei Bulgac, CEO al RCS & RDS, societate operaţională din Grup, a declarat despre IPO-ul Digi: "Ziua de astăzi marchează un moment istoric pentru DIGI Comunications N.V. şi pentru economia românească, în general. În calitate de unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, intenţia de listare la Bursa de Valori Bucureşti este o oportunitate importantă pentru publicul românesc şi va reprezenta o realizare de care vom fi foarte mândri. Investind în DIGI, investitorii obţin acces la un lider atractiv în industrie, cu o creştere structurală stabilă. Investitorii vor beneficia de expertiza echipei noastre de conducere şi de o marcă cu o recunoaştere puternică pe pieţele în care activăm şi pe segmentele noastre de clienţi. Consiliul de Administraţie al Societăţii sprijină cu mândrie această etapă a dezvoltării noastre şi aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu acţionarii viitori, în calitatea de societate cotată la bursă."

IPO va cuprinde o ofertă de acţiuni ordinare clasa B provenind de la acţionarii existenţi, iar societatea nu va obţine nicio parte din sumele obţinute de pe urma vânzării Acţiunilor Oferite.

Digi mai precizează: "Societatea a emis, de asemenea, acţiuni ordinare de clasa A, dar care nu fac parte din Ofertă şi care nu vor fi admise la tranzacţionare. Fiecare Acţiune de clasa B conferă un drept de vot şi fiecare acţiune de clasa A conferă 10 drepturi de vot. Acţiunile de clasa B conferă aceleaşi drepturi la dividende ca şi acţiunile de clasa A. Oferta propusă, în cazul în care va avea loc, va consta dintr-o ofertă: adresată publicului în România, şi anumitor investitori instituţionali şi profesional şi admiterea Acţiunilor Oferite la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată la vedere a Bursei de Valori Bucureştii".

Societatea intenţionează să listeze cel puţin 25% din capitalul social subscris al Societăţii, presupunând că are loc exercitarea opţiunii de supra-alocare a 10% din acţiuni, imediat după Admitere.

Potrivit sursei citate, Digi a generat în mod constant fluxuri puternice de venituri si un EBITDA ajustat robust din 2014 până în prezent.

Reprezentanţii companiei mai susţin: "DIGI a generat venituri de 842,8 milioane de euro, iar EBITDA ajustat şi marja EBITDA ajustată s-au ridicat la 263,3 milioane de euro şi respectiv 31,2%, reprezentând o rată de creştere anuală compusă (RCAC) de 8%, din 2014 până în 2016".

Citigroup şi Deutsche Bank acţionează în calitate de Coordonatori Globali Comuni şi împreună cu BT Capital Partners, BRD - Groupe Societe Generale, Societe Generale, Raiffeisen Bank şi Wood & Company Financial Services, în calitate de Deţinători Comuni ai Registrului de Subscrieri.

Digi conchide susţinând că "detalii complete ale Ofertei vor fi incluse in Prospect, care urmează să fie publicat în timp util de către Societate, ulterior aprobării de către Autoritatea pentru Pieţe Financiare din Regatul Ţărilor de Jos (Stichting Autoriteit Financiële Markten)".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Sau terminat banii la gigi?

    1. Ma intrebam cand incep comentariile de genul asta

      gigi (sau gigi contra?)

      "... societatea nu va obţine nicio parte din sumele obţinute de pe urma vânzării Acţiunilor Oferite"

      E ceva mai clar asa? 

      Adica e un exit partial al unor actionari...daca aveau asa incredere in firma de ce nu fac majorare de capital ?

    asf are vreo treaba cu IPO asta ?

    Frumos de cand astept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb