DIN 20 FEBRUARIE Allianz Ţiriac lansează patru noi pachete de asigurări auto

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 februarie 2019

Allianz Ţiriac lansează patru noi pachete de asigurări auto

Asiguratorul se aşteaptă la o creştere de 10-20% pe segmentul clienţilor de retail

Allianz Ţiriac, unul dintre asiguratorii importanţi din ţara noastră, va lansa începând cu 20 februarie un nou tip de asigurare auto, sub formă de patru pachete care acoperă atât asigurarea obligatorie RCA, cât şi pe cea CASCO, a precizat Virgil Şoncutean, directorul general al Allianz Ţiriac, în cadrul unei conferinţe de presă.

În funcţie de pachetul ales, respectiv Confort, Plus, Extra sau Max, consumatorii vor beneficia de acoperiri diverse, pornind, în cazul primului pachet menţionat, de la daune sau vătămări cauzate altor persoane la protecţie/asistenţă juridică (costul cu avocaţii, plafonat la 15.000 de lei), şi asis­tenţă rutieră de bază.

În cadrul conferinţei, directorul general al Allianz Ţiriac a declarat: "Facem un pas vizibil către simplificarea produselor noastre şi uşurarea deciziei cumpărătorului. În primul rând, dacă ne uităm la întreaga piaţă, complexitatea produselor actuale este o frână în dezvoltarea potenţialului pieţei asigurărilor. Complexitatea şi numărul mare al opţiunilor devin, de multe ori, surse de confuzie în procesul decizional (n.r. al clientului). Mai mult decât atât, când stăm de vorbă cu clienţii noştri, aflăm că simplitatea va câştiga întotdeauna în faţa complexităţii, iar clienţii sunt dispuşi să plătească (n.r. în plus) în schimbul unei abordări simple care le face procesul decizional mai uşor. (...) Acest pas reprezintă o schimbare de concept pentru că trecem de la produsele modulare, care creează un număr nelimitat de opţiuni şi combinaţii, la o formulă care prezintă o asigurare auto preîmpachetată, însemnând şi acoperire CASCO şi acoperire RCA".

Pachetul Plus oferă, faţă de Confort, asigurare pentru acoperirea daunelor apărute în urma fenomenelor naturale extreme, incendiu, explozie şi acoperirea daunelor provocate de animale, cu acoperire extinsă la capitolele asistenţă rutieră şi accidente persoane.

Pachetul Extra include acoperirile din pachetul Plus şi suplimentar acoperiri pentru furt, vandalism şi elemente vitrate (ex: geamuri), în timp ce Max oferă protecţie şi împotriva daunelor cauzate de asigurat (coliziune, zgâriere, etc), cădere de corpuri pe vehicul, dar şi protecţia preţului de achiziţie pentru autoturisme cu vechime de maximum doi ani, ca urmare a unei daune totale, din care primul an trebuie ca maşina să fi fost asigurată la Allianz Ţiriac.

Totodată, pachetele Confort şi Plus nu au o limită de vechime pentru maşinile care pot fi asigurate, iar asigurările Extra şi Max acoperă maşini cu o vechime de până la doisprezece ani.

Potrivit Gabrielei Oprea, managerul proiectului, un studiu local şi regional realizat pe un eşantion de 250 de clienţi din fiecare dintre cele nouă ţări analizate, percepţia a 70% dintre respondenţi este că asiguratorii oferă aceleaşi produse de asigurare.

"De aici şi dorinţa noastră de a ne diferenţia pe piaţă", a subliniat domnia sa, adăugând că un alt procent semnificativ, respectiv 75% dintre clienţii chestionaţi, consideră că produsele de asigurare trebuie îmbunătăţite.

Totodată, conform lui Aurel Badea, director arie tehnică la Allianz Ţiriac, ca urmare a lansării noilor poliţe integrate, asiguratorul se aşteaptă la o creştere de minimum 10% şi maximum 20% pe segmentul clienţilor de retail.

Circa 70% dintre clienţii asiguratorului au ambele poliţe de asigurare la Allianz Ţiriac, în timp ce la nivelul întregii pieţe aproximativ 60% dintre asiguraţi au RCA şi CASCO la acelaşi asigurator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb