DIN CAUZĂ CĂ AR CERE COMISION DE SUCCES FĂRĂ SĂ FIE CAZUL Piperea, ameninţat că va fi dat în judecată de un aşa-zis client

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 mai 2015

Piperea, ameninţat că va fi dat în judecată de un aşa-zis client

Gheorghe Piperea: "Nu voi percepe niciun comision, nimeni nu trebuie să se teamă de mine"

Situaţia debitorilor care au credite în franci elveţieni pare să ia o cotitură ciudată, în ultima perioadă făcându-şi apariţia un nou element în relaţia dintre bănci, avocaţi şi consumatori.

Se pare că unii aşa-zişi clienţi ai lui Gheorghe Piperea, unul dintre cei mai vehemenţi apărători ai împrumutaţilor de la bănci, s-au întors împotriva avocatului, ajungând până la ameninţări cu judecata.

Unul dintre reclamanţi, care susţine că este clientul domnului Piperea şi că a luat credit de la Volksbank, ne-a trimis o scrisoare la redacţie pe care a semnat-o simplu "Mihai", fără să dorească să ne dea întreg numele său, în care susţine că avocatul îi solicită, atât lui, cât şi celorlalţi debitori ai aceleiaşi bănci, comision de succes, fără să fie cazul.

În mesajul său trimis redacţiei BURSA, Mihai precizează: "Sunt unul dintre clienţii Volksbank-BT care probabil o să accepte oferta BT. Problema pe care o am acum este aceeaşi pe care o au cei din grupurile care au dat în judecată VK (n.r. Volksbank) pentru comisionul de risc/administrare - Piperea cere comisionul de succes de 10%. Cel puţin noi, cei 60 de clienţi VK - unul din grupurile reprezentate de biroul de avocatură, suntem împotriva abordării pe care o are Piperea".

În replică, Gheorghe Piperea ne-a explicat: "Contractul de asistenţă juridică încheiat în 2010 prevede că dacă, pe cale amiabilă dar datorită proceselor noastre, se ajunge la o înţelegere cu banca, atunci noi vom percepe un onorariu de succes.

Nu am aplicat niciodată această clauză şi nici nu o voi aplica.

Nu voi percepe niciun comision şi nu voi executa pe niciunul din aceşti indivizi, care consideră că banca le-a făcut un cadou şi care reprezintă până în 1% dintre clienţii pe care îi am.

Nimeni nu trebuie să se teamă de mine.

Dacă nu au ce face acasă şi dacă au bani să dea altui avocat ca să se lupte cu mine, îi invit să mă acţioneze în judecată".

Despre condiţiile contractuale ce prevăd acordarea comisionul lui de succes, Mihai ne-a spus că acesta ar trebui acordat la încasarea sumelor datorate de către Volksbank, în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive sau în urma unei înţelegeri amiabile cu banca, adăugând: "Biroul de avocatură răspunde la întrebările noastre legate de modalitatea de încheiere a contractului cu Piperea şi Asociaţii: «dacă renunţarea la proces este ocazionată de acceptarea ofertei Banca Transilvania în cadrul proiectului de conversie, biroul de avocatură percepe onorariul de succes contractual».

Însă domnul Piperea nu a obţinut nici mai mult, nici mai puţin decât alţi clienţii ai băncii care nu au întreprins nimic. Oferta VK-BT este standard, generală. Se adresează tuturor clienţilor VK, indiferent că au chemat sau nu banca în instanţă, are aceleaşi componente şi nu se negociază. Domnul Piperea nu îşi poate aroga, singur şi contractual, meritele proiectului VK-BT. Decât în situaţia în care ar fi obţinut, pentru clienţii reprezentaţi, returnarea cash a comisioanelor percepute abuziv şi dobânzile aferente utilizării de către bancă a acestor fonduri.

Suntem foarte dezamăgiţi de abordarea dlui. Piperea şi nu vom plăti biroului mai mult decât este necesar: onorariul, plătit deja, şi cei 150EUR+TVA, penalizare pentru renunţarea la reprezentare, dar în niciun caz «success fee». Din păcate, dl. Piperea ajunge să opereze în acelaşi mod cinic ca băncile: «e în contract, plăteşti».

Aşteptăm o poziţie oficială a dânsului, sperăm una decentă. Altfel, vom fi nevoiţi, culmea, să apelăm la alţi avocaţi împotriva avocatului nostru, o situaţie pe care nu ne-o dorim!"

Sursa citată ne-a mai spus că, în cazul său, comisionul de risc pe care banca îl va scădea din sold este de 13.000 de CHF.

Până în prezent, Mihai i-ar fi plătit avocatului Piperea 2000 de lei (600 lei la prima întâlnire şi 1400 lei - onorariul de reprezentare), la care ar urma să se adauge 100 de euro + TVA - taxa pentru fiecare înfăţişare.

În contractul de reprezentare juridică este prevăzut şi faptul că, pentru renunţarea la proces, se va achita 150 de euro + TVA, ne-a mai spus domnia sa, precizând: "Nu am cerut nimic din ce nu mi se cuvine - nu am dat banca în judecată pentru un alt curs/conversie la curs istoric, altă dobândă etc. Voi plăti creditul pentru că aşa trebuie, am înghiţit şi voi înghiţi şi alte riscuri asociate cu un credit. Doar că nu accept să mi se ia bani din buzunar prin inginerii bancare sau avocăţeşti".

Avocatul Gheorghe Piperea a scris, zilele trecute, pe pagina sa de socializare: "Am să vă spun acum un lucru care s-ar putea să vă mire (eu, unul, sunt şocat, dezamagit şi mâhnit): mulţi reclamanţi, prea mulţi, au considerat că oferta BT e un cadou din partea băncii, la care noi nu am avut nicio contribuţie, de unde concluzia că faţă de noi aceşti reclamanţi nu mai au nicio obligaţie. Unii, inflamaţi de discuţiile de pe grupurile de pe net, au ajuns să declare că ne vor reclama la ANPC în cazul în care le vom cere să îşi respecte contractul cu noi. Dincolo de faptul ca ANPC nu are atribuţii în legătură cu activitatea de avocatură, am să le spun respectivilor:

(i) băncile nu fac cadouri; când vă veţi da seama de asta, eu voi fi încetat de mult să lupt pentru consumatori care au asemenea impresii despre cei ce îi ajută şi cei ce îi oprimă;

(ii) nimeni nu îmi va acoperi daunele colaterale suferite până acum (ex: soţia mea şi-a pierdut job-ul pentru că eu dau în judecată bănci, iar stăpânul tarlalei bancare s-a ofticat că fac asta); decizia acelora dintre dvs. care nu mai vor să ţina cont de contractul cu mine mă lasă, de aceea, rece;

(iii) nu voi obliga pe nimeni să îmi facă vreo plată şi, cu atât mai puţin, nu voi executa pe nimeni silit; astea sunt de apanajul băncilor;

(iv) mult prea uşor unii oameni se lasă manipulaţi.

În final, mai ales reclamanţilor care s-au cam întors contra mea, uitând cine le este duşmanul, le reamintesc deviza sub care am luptat şi am păţit atâtea în ultimii cinci ani: «Mai binecuvântat este cel ce dăruieşte decât cel ce primeşte»".

Gheorghe Piperea a anunţat că discuţiile dintre domnia sa şi Banca Transilvania (BT) pe marginea planului de conversie a creditelor în CHF acordate de Volksbank au încetat, întrucât sunt deja o serie de clienţi care au acceptat oferta băncii în forma sa iniţială.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Sa te feresti intodeauna de :politisti avocati si medici ,dar mai ales de avocati .Majoritatea sunt pe luatelea.

    V-am spus, incepe daramarea imperiului piperatului. 

    1. Tot ce are "Piperatul", are in cap, asa ca nimeni nciodata nu-i va darma 'imperiul'!

    Foarte interesant! Ii salvezi unui om viata,iar el sare sa te omoare. Sa-i zic nesimtire?! cred ca este prea putin!

    Voi care sunteți împotriva lui Piperea și aveți sânge în c....ie de scrieți mesaje cu anonoim?Nu cumva voi sunteți plătiți de cămătarii de la bănci sa-i faceți antireclama? Eu cred că se luptă foarte mult pt.cei cu credite in CHF.a ieșit pe,toate posturile de tv.si și a expus problema cămătăriei.Nu cred că merită să-l terfeliti prin mesaje anonime.Eu sincer dacă mi-ar spune că datorită clauzelor pe care le am in contract voi avea garantat câștig de cauză și as primi suma de bani care m-au jecmănit javrele de la bănci as face jumate jumate cu el pt.,ca ar merita.

    1. Si eu la fel.

    Sunt un client VB cu credit in CHF ,daca nu era miscarea facuta de dl. Piperea cu actiunile in instanta si castigarea CR ,NU erau rezultatele din prezent ,acordarea de discounturi si realizarea denominarii .

    Pacat am vazut ca si pe grupul VB -yahoo ,exista oameni revolutionari ,care ar trebui sa se bata cu Banca ,aici s-au semnat contractele de credit . 

    Daca ne uitam in istoria romanilor ,noi in prima faza ne omoram si alungam conducatorii ,iar strainii cunosc acest gest si-l exploateaza la maxim !!!! 

    Mergeti la Banca ,deveniti revolutionari ,nu trimiteti adrese anonime !!!

    Dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta ar face orice sa nu-si mai respecte obligatiile. Am vazut cat s-a zbatut acest domn avocat pentru clientii cu credite in CHF si cred ca acum nu merita un asemene tratament..

    Oare cati oameni disperati ca nu-si mai pot achita ratele si se vad scosi din case n-ar da o parte din bani daca le-ar scadea din sold 13000 de franci? Atitudine de ....ce mai...

    1. Corect spus! Mai mare rusinea, asemenea indivizi, pe care tu te zbati sa-i ajuti, iar ei, dupa ce primesc ajutorul tau, iti sar la gat, nici nu merita titlul de oameni.

      Acestia nu sunt oameni

    Daca tot ceea ce ai scris tu redactiei sunt lucruri adevarate, de ce te ascunzi in spatele unui prenume? Ai trimis o copie a CAJ la redactie pt. veridicitate? Probabil ca nu, pt. ca articolul vorbeste despre sustinerile tale, nu despre documente! Unde mama dracului ai tu in CAJ astfel de clauze, nemernicule? Tu esti constinet ca mai suntem cateva mii de persoane care putem demonstra cu CAJ-urile noastre ca nu avem astfel de clauze contractuale?!? Ia spune-ti, ma, tu numele adevarat si arata contractul, ca venim si noi cu ale noastre, sa vedem cine minte?!? SA-TI FIE RUSINE!!! Oferta BT se datoreaza in proportie de 100% avocatului Piperea, echipei domniei sale si miilor de clienti ce au dat banca in judecata inca din 2010!!! Tu unde erai atunci??? Ti se pare un cadou oferta BT, nu? Ce ai facut tu sa meriti acest cadou? Tine minte un singur lucru: NIMIC nu ramane neplatit pe lumea asta! Mai devreme sau mai tarziu, toate se platesc!!! Cu siguranta vei pierde de 10 ori mai mult decat "cadoul" pe care il primesti acum datorita muncii, riscului si daruirii avocatului Piperea!!! Sper, totusi, ca dl. avocat sa afle cine esti si sa vedem ce o sa faci cu minciunile, inducerea opiniei publice in eroare, denigrarea imaginii, defaimare, etc. Noi toti, celelalte cateva mii de oameni, vom fi martori si la propriu si la figurat!!!

    Respect Piperea! Merg cu dumneavoastra pana reusiti sa aduceti bancile pe calea buna!

    loans for bad credit

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb