DIN CAUZA CONDIŢIILOR METEO NEFAVORABILE, Mai multe instalaţii din cadrul Grupului Electrica au suferit avarii

A.I.
Companii #Energie / 24 aprilie 2017

Mai multe instalaţii din cadrul Grupului Electrica au suferit avarii

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (cod portocaliu şi galben de ploaie, ninsoare şi vânt puternic, în special, în judeţele din sud-estul ţării), începând din data de 20 aprilie 2017, s-au produs mai multe avarii la instalaţiile operatorilor de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica - SDEE Muntenia Nord, SDEE Transilvania Nord şi SDEE Transilvania Sud, precizează un comunicat de presă remis Redacţiei.

Judeţele cele mai afectate au fost: Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Prahova şi Cluj.

Condiţiile meteorologice, pe alocuri extreme pentru această perioadă a anului, au produs avarii la reţelele aeriene, cea mai afectată zonă fiind Muntenia Nord, în aria de acoperire a căreia au fost rupţi peste de 425 de stâlpi de medie tensiune.

În vederea remedierii avariilor, au fost mobilizaţi sute de specialişti, organizaţi în cadrul a peste 180 de echipe de intervenţie, formate din angajaţi ai operatorilor de distribuţie a energiei electrice şi ai Electrica Serv, care au lucrat non-stop. Din păcate, în multe situaţii, accesul echipelor de intervenţie a fost mult îngreunat de vântul foarte puternic şi precipitaţiile abundente, dar şi de vegetaţia abundentă care a afectat şi anumite porţiuni din reţea.

În data de 21 aprilie, la ora 12:00, s-a înregistrat un maxim al numărului de utilizatori afectaţi, 127.000, cei mai mulţi din judeţele Vrancea, Galaţi şi Brăila, rămânând fără tensiune 2.300 de posturi de transformare şi 89 linii MT fiind total afectate, 29 linii MT parţial afectate, 8 linii 110kV, prin ruperea stâlpilor sau a conductoarelor. Prin efortul echipelor de intervenţie, până sâmbătă dimineaţă, 22 aprilie, toţi consumatorii din zonele Transilvania Nord şi Transilvania Sud au fost realimentaţi. Sâmbătă, 22 aprilie, mai erau 60.000 de consumatori afectaţi în zona Muntenia Nord, iar duminică, 23 aprilie, numărul scăzuse sub 30.000.

Singurele judeţe încă afectate sunt Galaţi şi Vrancea, unde activitatea echipelor de intervenţie a fost îngreunată din cauza accesului foarte dificil la instalaţiile afectate (inclusiv drumuri blocate), fiind nevoie, în anumite situaţii, de sprijinul autorităţilor cărora le mulţumim pe această cale.

Luni, 24 aprilie, la ora 9.00, mai erau afectate 370 de posturi de transformare, 1 LEA (Linie Electrică Aeriană) total afectate şi 12 LEA parţial afectate, iar numărul consumatorilor afectaţi scăzuse sub 23.000. Este de menţionat ca se lucrează în continuarea în condiţii dificile, peste 400 de electricieni fiind pe teren pentru izolarea şi remedierea tuturor defectelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb